Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Στό χωριό Χοντοσόφκα πλησίον τοῦ Κιέβου καταλήφθηκε μέ τήν ὑποστήριξη τῆς ἀστυνομίας ναός τῆς Οὐκρανικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας


Τη νύχτα της 11ης Δεκεμβρίου 2023 περίπου είκοσι μέλη της τοπικής πολιτοφυλακής με την υποστήριξη αστυνομικών κατέλαβαν τον ιερό ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Χοντοσόφκα στην περιφέρεια του Κιέβου. Αυτά ανέφερε στην Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων ο εφημέριος του ναού πρωθιερέας Νικόλαος Κομαρνίτσκι.
Όπως εξήγησε, στις 4:30 τα ξημερώματα εκπρόσωποι της τοπικής λεγόμενης «εδαφικής άμυνας», συνοδευόμενοι από την αστυνομία κατέφθασαν στον ναό και αμέσως μετά αποκλείσθηκε ο αύλειος χώρος. Οι επιδρομείς από την «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» διέρρηξαν τις κλειδαριές στις πόρτες του ναού και του κτηρίου, όπου στεγαζόταν το κατηχητικό σχολείο και τοποθέτησαν δικές τους, σφραγίζοντας και τα δύο κτήρια. «Μαζί με την αστυνομία και την εδαφική άμυνα κατέφθασε ένας άνδρας με κόκκινο μπουφάν, ο οποίος είχε μαζί του βαλιτσάκι με εργαλεία. Αυτός έσπασε τις κλειδαριές και τοποθέτησε καινούριες», επεσήμανε ο ιερέας.

Ο εφημέριος ανέφερε επίσης ότι η κοινότητα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είχε δικαστική αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» για περισσότερο από ένα χρόνο. Ως αποτέλεσμα, η υπόθεση, η οποία δικαζόταν στο Περιφερειακό Οικονομικό Δικαστήριο κατέρρευσε και στις 27 Νοεμβρίου 2023 το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο Δημοτικό Δικαστήριο. «Νόμιζαν ότι το δικαστήριο θα εκδώσει ετυμηγορία προς όφελός τους. Όμως όχι. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να αρπάξουν τον ναό. Δεν διέθεταν καν κάποιες δικαστικές άδειες για να σφραγίσουν τον ναό», εξήγησε τις ενέργειες των επιδρομών ο πρωθιερέας Νικόλαος Κομαρνίτσκι.

Ο κληρικός σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή ο ναός παραμένει κλειδωμένος, ενώ οι σχισματικοί έχουν ήδη προαναγγείλει την «ιερά ακολουθία» τους, η οποία θα πρέπει να τελεσθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.


http://aktines.blogspot.com/2023/12/blog-post_98.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible