Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Τὰ «ἀδέσποτα κορμιὰ» εἶναι γιὰ τοὺς ἀδέσποτους. Ἐμεῖς ἔχουμε τὸν Δεσπότη Χριστὸ καὶ τὴν Παναγία.

Υπάρχουν κάτι άψυχα κορμιά στο ντοκυμαντέρ της Ελίνας Ψύκου, που περιπλανώνται αδέσποτα για να ικανοποιήσουν τα θέλω τους. Οι προβληματικοί χαρακτήρες στο ντοκιμαντέρ «αδέσποτα κορμιά» έχουν ο καθένας από ένα «πρόβλημα», η «λύση» του οποίου «τυγχάνει» να αποτελεί πρόταση ζωής στη λεγόμενη «νέα τάξη»: άμβλωση, εξωσωματική γονιμοποίηση και ευθανασία! Οι χαρακτήρες της Ελίνας Ψύκου μπροστά στα θέλω τους είναι αδίστακτοι, ανεύθυνοι, ανώριμοι. Έρμαιοι των παθών τους, αδέσποτοι οι ίδιοι, καταλήγουν να κακοποιούν τα σώματά τους. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει θάνατος.

Η μία είναι έγκυος αλλά δεν θέλει το παιδί και διεκδικεί «το δικαίωμα» να διαπράξει φόνο μέσα στο σώμα της. Η άλλη θέλει να γίνει μητέρα αλλά δεν μπορεί και διεκδικεί «το δικαίωμα» να καταφύγει στην επικερδή βιομηχανία γονιμότητας που «κλώθει» ανθρώπους με σωρούς κατεψυγμένων εμβρύων που συνήθως καταλήγουν στον θάνατο. Η τρίτη θέλει να πεθάνει «με αξιοπρέπεια», τερματίζοντας «ανώδυνα» την ζωή της, για να «χρυσώσει» τις εγωιστικές φιλήδονες επιλογές της που την κάνανε να στέκεται ανέτοιμη και έντρομη μπροστά στον πόνο και στον θάνατο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις χαρακτήρες είναι γυναίκες. Διότι οι γυναίκες πρέπει να διατρανώσουν στην κοινωνία ότι αρνούνται το φυσικό δώρο της μητρότητας, αρνούνται την έμφυτη αυτοθυσία της μάνας για το βλαστάρι της, την φυσική δημιουργία μεταξύ ανδρός και γυναικός, την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, αρνούνται την προστασία της ίδιας της ζωής. Αν πέσουν οι γυναίκες ακολουθεί ολόφωτο το χάος: οι σοδομίτες, οι άφυλοι, οι τρανς, οι τεχνητές μήτρες, οι ανθρωπομηχανές, οι εταιρείες κολοσσοί σε ρόλο θεού. Δεν είναι τυχαία η εικόνα στην περιγραφή του ντοκιμαντέρ με ένα πλακάτ που γράφει: «οι τσαντισμένες γυναίκες θ’ αλλάξουν τον κόσμο».

Ο διάβολος πάντα απευθύνεται πρώτα στην αδύναμη, συναισθηματική Εύα. Τώρα θέλει να την κάνει να θυμώσει για να ανατρέψει το έργο της Παναγίας.

Να του πούμε ότι άργησε. Η Παναγία είναι μαζί μας εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Μας έπιασε το χέρι και μας τράβηξε μέσα από το σκοτάδι της κόλασης. Η Παναγία μας φέρνει στο φως. Οι γυναίκες της προσευχής, όχι της υστερίας, θ’ αλλάξουν τον κόσμο. Οι γυναίκες των αρετών που ορίζουν τον εαυτό τους. Που προστατεύουν την ζωή και το βλαστάρι μέσα στο σώμα τους. Που φυλάττουν ως κόρη οφθαλμού το θεόσδοτο δώρο της μητρότητας. Που βλέπουν πέρα και πάνω από το φθαρτό κορμί τους.

Η βλάσφημη αφίσα της ταινίας προβάλλει μία γυμνόστηθη έγκυο γυναίκα, σταυρωμένη πάνω στον σταυρό. Απορεί κανείς κι εξίσταται για το «μήνυμα» που προσπαθεί να μεταφέρει το διεστραμμένο αυτό κακοτέχνημα. Το θέμα που διαπραγματεύεται το ντοκιμαντέρ έρχεται σε άκρα αντίθεση με το σταυρικό μήνυμα της Ορθοδοξίας. Ο Χριστιανός σηκώνει τον σταυρό του για να νικήσει τα πάθη του, ενώ οι χαρακτήρες της Ελίνας Ψύκου είναι έρμαια των παθών τους. Ο Χριστιανός σταυρώνει το σώμα για να ελευθερώσει το πνεύμα, τα αδέσποτα κορμιά της Ψύκου έχουν σκοτώσει το πνεύμα για να υπηρετήσουν το σώμα. Είναι χαρακτηριστική η παρακάτω περιγραφή της ταινίας:

Τα «Αδέσποτα Κορμιά» εξερευνούν τη σωματική αυτονομία σε μια Ευρώπη που επιτρέπεται να ταξιδέψεις, να εργαστείς και να καταναλώσεις ελεύθερα, αλλά όχι πάντα να ζήσεις ή να πεθάνεις όπως επιθυμείς.

Με την έγκριση του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης υβρίζεται το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, και χλευάζεται η θυσία του Χριστού μας. Αυτούς που βρίζουνε και πολεμάνε την Πίστη μας, οι λεγόμενοι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας τους περιμένουν με το Ευαγγέλιο στην πόρτα! Αυτούς που εγκρίνουν τέτοιες βλάσφημες παραγωγές με δικά μας χρήματα και συντηρούνε νόμους που επιτρέπουν την εξύβριση των θείων.

Σήμερα δεν αρκεί να περιοριζόμαστε στον «κακό εχθρό απέναντι», θεωρώντας ότι πράξαμε το ξεψυχισμένο καθήκον μας.

Οι αδέσποτοι δεσπότες, δεν διαφέρουνε πολύ από τα «αδέσποτα κορμιά» της Ψύκου. Συστηματικά και επανειλημμένα θυσιάζουνε και αυτοί το πνεύμα για να υπηρετήσουνε την ύλη.

Νισάφι. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η προδοσία. Ο Άγιος Παΐσιος κατέβηκε από το Άγιον Όρος για μια ταινία, κι εμείς εκκλησιαζόμαστε μπροστά στον Χριστό με δεδηλωμένους αντίχριστους.

Εδώ μας φτάσανε οι «συνετοί» με ημίμετρα και κλαψουρίσματα.

Σήμερα, θα μας σώσουν οι «τρελλοί».



https://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible