Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ἂς στηρίξουμε τὸν π. Μιχαὴλ Κουκουβά, ὁ ὁποῖος στήριξε τὸ ποίμνιο τὰ δύσκολα χρόνια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ, ΤΟΚΙΖΟΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΈΦΕΡΕ Ο ΜΗΤΡ. ΛΕΡΟΥ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΆΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΙΕΡΕΑ.

Χωρίς εκκλησιαστικό δικαστήριο, με πέντε παιδιά που σπουδάζει, ο π. Μιχαήλ Κουκουβάς βρέθηκε στο στόχαστρο του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παϊσίου, επειδή κράτησε ανάστημα, δεν υπέκυψε στα βλάσφημα μέτρα επί κορωνοϊού, και στάθηκε δίπλα στο εκκλησίασμα

Η αστυνομία είπε στον π. Μιχαήλ ότι πήρε εντολή από τον Μητροπολίτη να πάει να τον βρει και να του κόψει πρόστιμα. Δυστυχώς πολλοί ταγοί της Εκκλησίας εκείνη την δύσκολη περίοδο, αντί να υπερασπίσουν την Ορθόδοξη Παράδοση και να προστατεύσουνε το ποίμνιό τους, έδωσαν όλο το βάρος στην «καλή διαγωγή» που έπρεπε να δείξουν προς τους κοσμοκράτορες και τσαλαπάτησαν πάνω στα παιδιά τους.

Να τους υπενθυμίσουμε το παράδειγμα ενός Αγίου που εορτάσαμε πριν λίγες ημέρες, του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος στο κάλεσμα να δραπετεύσει από την Κωνσταντινούπολη για να σωθεί, εκείνος αρνήθηκε να το κάνει γνωρίζοντας ότι την ώρα που θα βρίσκεται κάπου κρυμμένος, οι Τούρκοι πίσω θα σφάζουνε τους Χριστιανούς. Ο Άγιος επέλεξε την κόλαση, και οι δικοί μας, για να μην τους πιάσουνε στο στόμα τους οι δημοσιογράφοι, να μην χάσουνε τα ΕΣΠΑ και την καλή γνώμη του πατριάρχη, καρφώνανε στον αστυνόμο τους ιερείς τους και τα μοναστήρια τους!

Το ιστολόγιο μετά την ανάρτηση «Ο αγωνιστής πολύτεκνος ιερέας π. Μιχαήλ Κουκουβάς. Ο Παπαφλέσσας της Τελένδου! Γιατί η αλήθεια δεν φοβάται! (βίντεο)»1 προσεγγίσθηκε από γνωστό αγωνιστή ιερέα, ο οποίος ζήτησε αν μπορεί να γίνει κάτι για να ξαλαφρώσουμε το βάρος του π. Μιχαήλ. Με την βοήθεια ενός αδελφού, ο οποίος γνωρίζει τον δημοσιογράφο κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλο που πήρε την συνέντευξη στον π. Μιχαήλ, ήλθαμε σε επαφή με τον ιερέα και μετά από προσπάθεια τον έπεισε ο αδελφός να δώσει τα στοιχεία ενός λογαριασμού για να εξαφανίσουμε το χρέος. Τα πρόστιμα αρχικά έφθασαν στις 4.200 ευρώ (τέσσερις χιλιάδες διακόσια ευρώ) και με τις προσαυξήσεις τώρα αγγίζουν τις 6.000 ευρώ (έξι χιλιάδες ευρώ).

Αδέλφια, ό,τι μπορεί ο καθένας μας. Είτε 10 ευρώ, είτε 20 ευρώ, ή 50 ευρώ ή παραπάνω, όλα είναι ισάξια στα μάτια του Κυρίου αφού δίνονται από το υστέρημά μας για την δικαιοσύνη Του. Μέρες πού είναι ας κάνουμε με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας ένα δώρο στον καλό ζηλωτή του Θεού, ο οποίος ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και όλον αυτόν τον καιρό σηκώνει αγόγγυστα το βάρος του αυξανόμενου χρέους.

ΔΕΝ πρέπει να γίνεται έτσι. ΔΕΝ είναι σωστό.

Το πρόστιμο αυτό δεν είναι του πολύτεκνου π. Μιχαήλ Κουκουβά. Είναι ένα πρόστιμο που απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Εκκλησίας. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι τούτον ειδικά τον καιρό θα πρέπει να αποκτήσουμε έναν «κοινοβιακό» τρόπο σκέψης, που αρμόζει περισσότερο και στον τρόπο ζωής της Εκκλησίας, για να βοηθούμε ο ένας τον άλλον.

Δεν μπορεί να ζητούμε από τους ιερείς μας να βγαίνουν μπροστά κι εμείς να μην ενδιαφερόμαστε να τους βοηθήσουμε.

Ας κάνουμε μία καλή αρχή, δίνοντας το μήνυμα και στους άλλους ιερείς ότι όποτε το χρειαστούν εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα τους.

Παρατίθεται ο λογαριασμός της Πρεσβυτέρας του π. Μιχαήλ Κουκουβά για να αποφευχθούν τα όποια παρατράγουδα με την τράπεζα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ένας αδελφός που μπήκε από Εθνική να βάλει κάποια χρήματα παρατήρησε ότι
*μπροστά βάζουμε το GR και χωρίς κενά προσθέτουμε τον αριθμό.
*και ότι το όνομα το γράφουμε με κεφαλαία Ελληνικά χωρίς τονισμό: ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΥΡΙΚΟΥ

Ας ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για τις άλλες τράπεζες. Αλλιώς παλέψτε το λίγο και θα βρείτε την άκρη.

Τέλος ας επισημανθεί ότι ο π. Μιχαήλ έχει στείλει στο ιστολόγιο τα επίσημα στοιχεία του χρέους αλλά για λόγους δεοντολογίας και προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιεύονται.

https://www.youtube.com/watch?v=fjclmFuPhlk&t=1218s – Ιωσήφ Παπαδόπουλος

____________________

1.Ο αγωνιστής πολύτεκνος ιερέας π. Μιχαήλ Κουκουβάς. Ο Παπαφλέσσας της Τελένδου! Γιατί η αλήθεια δεν φοβάται! (βίντεο)


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2024/04/19/ας-στηρίξουμε-τον-π-μιχαήλ-κουκουβά-ο/#more-91155

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible