Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μητρόπολη Γλυφάδος: "Ὄχι νεκρώσιμη ἀκολουθία σέ ὅσους ἐπιθυμοῦν τήν καύση".

του Αντώνη Τριανταφύλλου
Το ζήτημα της τέλεσης της νεκρώσιμης ακολουθίας για όσους επιθυμούν όχι την ταφή αλλά την καύση απασχόλησε τη χθεσινή Ιερατική σύναξη της Μητρόπολης Γλυφάδας, καθώς τοπικοί κληρικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι Εργολάβοι Γραφείων Κηδειών ζητούν να τελεσθεί η εξόδιος Ακολουθία στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνεχεία δεν ζητούν συνοδεία Κληρικού για την ταφή με την δικαιολογία, ότι θα ενταφιαστεί στην Επαρχία. Ωστόσο, μετά από έρευνα των τοπικών εκκλησιαστικών αρχών, έχει διαπιστωθεί ότι η σορός του Κεκοιμημένου μεταβαίνει στη Βουλγαρία για καύση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση της Ιερατικής Σύναξης της Μητρόπολης Γλυφάδας και μέχρι να αποφανθεί επισήμως και ειδικώς επί του θέματος η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος , αποφασίστηκε σε τοπικό Εκκλησιαστικό επίπεδο να μην επιτρέπεται η τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας εφόσον διαπιστωμένα η σορός του κεκοιμημένου δεν προορίζεται για ταφή. Συγκεκριμένα:

α) Να συνταχθεί και να διαβαστεί μία παραινετική Εγκύκλιος του Ποιμενάρχου μας, προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας, στο οποίο θα αναλύεται θεολογικά, γιατί η Εκκλησία μας είναι ενάντια στην καύση των Κεκοιμημένων και τάσσεται υπέρ της ταφής.
β) Να συνταχθεί και να τυπωθεί ένα Θεολογικό κείμενο, στο οποίο θα αναλύεται εκτενέστερα θεολογικά και πρακτικά η θέση της Εκκλησίας για την ταφή και αντίστοιχα, γιατί είναι αρνητική στη καύση των κεκοιμημένων. Αυτό το κείμενο θα σταλεί στο Τοπικό Τύπο, το διαδίκτυο, στα Γραφεία Κηδειών που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και θα διανεμηθεί από τα Παγκάρια όλων των Ιερών της Μητροπόλεως.
γ) Κανείς Εφημέριος στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως, δεν θα κλείνει νεκρώσιμη ακολουθία ή δεν θα προβαίνει σε τέλεση κηδείας στις Ενορίες ή τα Κοιμητήρια, εάν ο εργολάβος δεν προσκομίσει σχετική Ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής με αναγραφή συγκεκριμένου τόπου ταφής, από τον αντίστοιχο Δήμο που ανήκει το Κοιμητήριο στο οποίο πηγαίνει η σορός του κεκοιμημένου.
δ) Σε περίπτωση αποδεδειγμένης σχετικής έρευνας και διασταύρωσης ότι προορίζεται ο κεκοιμημένος για καύση, θα γίνεται σχετική ενημέρωση για την άρνηση της Νεκρωσίμου Ακολουθίας στους συγγενείς και λοιπούς, καθ’ ότι αποτελεί μία ενότητα η συνοδεία και η ταφή και όχι ξεχωριστό τμήμα της Εξοδίου Ακολουθίας.

 http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible