Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δύο ἀντίθετες εἰκόνες… τοῦ καιροῦ μας…


 
Δύο αντίθετες εικόνες… του καιρού μας…
 
 Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ - ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ,25/07/2014
 
* Εικόνα πρώτη (Περιοδικό «Η Δράση μας» Τεύχ. 519): «Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, γιατί δεν προσκόμισε πειστικά επιχειρήματα για τον αποκλεισμό των ομοφυλοφίλων από τη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης.
 
Η Ελλάδα φαίνεται ότι αντιστέκεται ακόμη, ενώ στα περισσότερα κράτη του δυτικού κόσμου και ιδιαίτερα στην Αμερική, οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές έχουν, δυστυχώς, επιτύχει πολλά. Ένα από αυτά, κατεξοχήν ανησυχητικόν, είναι η ενσωμάτωση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα νηπιαγωγείων και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της συζήτησης – διδασκαλίας των ζητημάτων της ομοφυλοφιλίας και των άλλων «ιδιαιτεροτήτων», μία πραγματική πλύση εγκεφάλου από την τρυφερή ηλικία των 4-5 ετών.
Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να σπάσουν τα στερεότυπα του φύλου, πού κατ’ αυτούς θεωρούνται κοινωνικές κατασκευές και ρόλοι που η κοινωνία δίνει στο κάθε φύλο. Το άτομο, ισχυρίζονται, πρέπει να ντύνεται, να ομιλεί και γενικότερα να συμπεριφέρεται, όπως αισθάνεται και με όποια κοινωνική ταυτότητα φύλου του ταιριάζει, ανεξάρτητα από τη βιολογική του ταυτότητα. Αφετέρου να περάσουν στην κοινωνία την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία και οι άλλες «ιδιαιτερότητες» είναι μία κανονική φυσιολογική κατάσταση, ηθικά ισοδύναμη με την ετεροφυλία και έτσι να επιτύχουν όχι μόνον την ανοχή, αλλά και την αποδοχή της κοινωνίας.
Στις βιβλιοθήκες πολλών αμερικανικών σχολείων στοιχειώδους εκπαίδευσης υπάρχουν εικονογραφημένα βιβλία που διαπραγματεύονται τα ζητήματα αυτά ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές στις ΗΠΑ έχουν μία καλοσχεδιασμένη και ακριβοπληρωμένη ατζέντα, που περιλαμβάνει όχι μόνον την επίτευξη ανοχής της κοινωνίας, αλλά και αποδοχής με πλεονεκτήματα ειδικής ομάδας, ως μειονοτικής ομάδας που χρήζει ιδιαίτερης κρατικής και κοινωνικής προστασίας. Αντίθετα, η κριτική των καταστάσεων αυτών εξισώνεται με τον ρατσισμό και την ομοφοβία και την θρησκοληψία κάτι που ακούγεται και στην Ελλάδα. Σήμερα πολλοί Αμερικανοί διερωτώνται αν αυτό που συμβαίνει στα σχολεία τους για το συγκεκριμένο θέμα είναι εκπαίδευση και όχι κατήχηση.
Στις 4 Φεβρουαρίου του 2014 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία (61%) υιοθέτησε ψήφισμα με τίτλο: «Οδικός χάρτης της Ε.Ε. κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου». Το ψήφισμα μεταξύ άλλων δίνει ειδικά προνόμια στις ομοφυλοφιλικές ομάδες, απαιτώντας ειδική μέριμνα για την προαγωγή και προάσπιση της άσκησης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους (γάμος, σύμφωνο συμβίωσης, υιοθεσία παιδιών και άλλα) και επιπλέον απαιτεί τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για τη νεολαία και την εκπαίδευση, που μεταφράζεται σε ομοφυλοφιλική κατήχηση στα σχολεία. Το ψήφισμα, αν και δεν είναι δεσμευτικό για τα κράτη μέλη, δείχνει το πνεύμα της Ευρώπης για τα ζητήματα αυτά και την κατεύθυνση στο προσεχές μέλλον...
Εικόνα δεύτερη («Η δράση μας» τευχ. 520): Στη σελ. 272 διαβάζουμε: «Στην ηλεκτρονική σελίδα της Γερμανικής εφημερίδας παγκοσμίου κυκλοφορίας «Die Zeit» της 16ης Ιανουαρίου 2014 διαβάζουμε τα ακόλουθα: «Η Ρωσία κατηγορεί την προπαγάνδα ομοφυλόφιλου έρωτα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Η Ρωσική Κυβέρνηση κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι προωθεί, εν σχέση με την ομοφυλοφιλία, επιθετική προπαγάνδα. Επιπλέον αυξάνεται ο ρατσισμός και ο σωβινισμός.
Εδώ και μήνες ασκείται κριτική κατά της ρωσικής κυβερνήσεως εξ αιτίας της σκληρής επιθέσεώς της κατά των ομοφυλοφίλων. Παρ’ όλα αυτά το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίζεται τη θέση του και κατηγορεί τώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση για «επιθετική προπαγάνδα υπέρ του ομοφυλοφιλικού έρωτα». Σε δελτίο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 αναγράφεται: «Υπάρχουν προσπάθειες σε άλλες χώρες να επιβάλουν ως τρόπο ζωής μία ευχάριστη όψη της ομοφυλοφιλίας και ομοειδών σχέσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μετέχοντα σε αυτήν κράτη προσπαθούν να επεκτείνουν τις φιλελεύθερες ιδέες τους ως παγκόσμιο τρόπο ζωής».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τους Δυτικούς ήδη τον Δεκέμβριο του 2013 για αποστροφή προς τις παραδοσιακές αξίες που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα. Σε πολλές χώρες, είπε, επιζητείται το καλό και το κακό να αναγνωρισθούν ως ισότιμα...
Σημειώνεται ότι στη Ρωσία από τον Ιούνιο του 2013 τιμωρείται με χρηματική ποινή η ενώπιον ανηλίκων συζήτηση σχετικά με την ομοφυλοφιλία!
Ας παραδειγματισθούμε από τους Ρώσους εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι, απορρίπτοντες ντόπιους και αλλοδαπούς επίσημους, ακόμη και θρησκευτικούς ηγέτες, που στην προσπάθεια ενός θρησκευτικού μάρκετινγκ ξεχνούν τον Απόστολο Παύλο και την «Προς Ρωμαίους» επιστολή του, όπου καταδικάζεται η ομοφυλοφιλία απερίφραστα. («Προς Ρωμαίους Κεφ. Α’ στ. 26 και εξής»).
***
Μετά την ανάγνωση των δύο «εικόνων» εύκολα βγάζει κανείς τα συμπεράσματά του...
 http://aktines.blogspot.gr/2014/07/blog-post_72.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible