Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Γιά τό ἀντιτριαδικό Τμῆμα τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Θεσσαλονίκης.


ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΡΙΑΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 
Από τον επόμενο Οκτώβριο το αντιτριαδικό Τμήμα μουσουλμανικών σπουδών, θα είναι μια πικρή πραγματικότητα στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα δύο Ορθόδοξα Τμήματα θα κηρύττουν τον Τριαδικό Θεό και το τρίτο Τμήμα θα διδάσκει την αντιτριαδική κορανική πλάνη.
Τα δύο Τμήματα θα κηρύττουν τον Τριαδικό Θεό και το τρίτο Τμήμα θα διδάσκει την κορανική πλάνη που ζοφωδώς λέγει ‘‘Πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε Τριάδα’’ Κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 171.    Τα δύο Τμήματα θα κηρύττουν να ότι «Παναγία Τριάδα προσκυνούμε» και το τρίτο Τμήμα θα διδάσκει, «Πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε ‘’Τριάδα’’.  Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας» Κοράνι (κεφ. Δ, στιχ. 171) και «Πράγματι βλαστήμησαν όποιοι είπαν:  ο Θεός είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας, γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός από αυτόν» Κοράνι, κεφ. Ε, στιχ. 76.   Με ποια λογική μπορεί να γίνει αποδεκτή τέτοια  παράλογη‘’συνύπαρξη’’ σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή;

Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδρυση της Θεολογικής Σχολής αποφασίστηκε στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους το έτος 1912.  Δυσκολίες όμως γνωστές από τα ιστορικά γεγονότα, μετέθεσαν την με νόμο του έτους 1925, ίδρυση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επί κυβέρνησης Αλεξάνδρου Παπαναστασίου.  Στις πέντε πρώτες σχολές που ιδρύθηκαν το 1925, συμπεριλαμβανόταν και η  Θεολογική Σχολή, η οποία λειτούργησε το 1941. 
Ποιος από τους πρώτους εκείνους  καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φανταζόταν ότι θα αμαυρωνόταν  η Σχολή, με τη δημιουργία αντιτριαδικού Τμήματος.  «Ιστορική μέρα» δυστυχώς χαρακτηρίστηκε η αποφράδα μέρα της ίδρυσης αντιτριαδικού Τμήματος.
Ο σκοπός που ιδρύθηκε η Θεολογική Σχολή, δεν άφηνε περιθώρια στρεβλωτικών φληναφημάτων.  Αναμφισβήτητα ήταν Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή. Αν  παρατηρήσει κανείς τα  μαθήματα που  την διαφοροποιούν από τις Θεολογικές σχολές σε Δυτικές χώρες, είναι τα αφορώντα την Ορθόδοξη Θεολογία.  Πρωτίστως η Δογματική διδασκαλία, αλλά και γενικότερα η Πατερική Θεολογία, ουδεμία αμφιβολία αφήνουν ότι πρόκειται Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή, με δύο Ορθόδοξα Τμήματα.  Πως λοιπόν όταν προστέθηκε το αντιτριαδικό Τμήμα, χαρακτηρίστηκε ως ‘’ιστορική μέρα’’;   Είναι αποφράδα μέρα και όχι ‘’ιστορική μέρα’’, η μέρα της ίδρυσης αντιτριαδικού Τμήματος.
Άλλο είναι στα πλαίσια της Θεολογικής παιδείας να μανθαίνεις για τα άλλα δόγματα και για τα διάφορα θρησκεύματα και άλλο να προσθέτεις σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή αυτοτελές αντιτριαδικό Τμήμα.  Δηλαδή αν μη γένοιτο αυξάνοντο οι αντίχριστοι  Χιλιαστές στην Ελλάδα και απαιτούσαν Τμήμα να εκπαιδεύουν τους πλανώντες χιλιαστές, θα εδημιουργείτο και χιλιαστικό τμήμα και θα υπήρχε ακόμη μια ‘’ιστορική μέρα’’ για τη Θεολογική Σχολή;  

http://aktines.blogspot.gr/
2016/01/blog-post_87.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible