Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Γιά τά ζιζάνια τῆς αἵρεσης ‘’Ἑλληνική Ἰεραποστολική Ἕνωση’’

ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΑ ΟΝΤΩΣ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
 
(Για τα ζιζάνια της αίρεσης  ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’)
 
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 
Για μια ακόμα φορά η Προτεστάντικη αίρεση με την ονομασία ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’, σπείρει αιρετικά ζιζάνια στους Νομούς Φλωρίνης, Καστοριάς, Κοζάνης και Πιερίας.  Ενθυμούμαστε πως παρόμοιο λυπηρό συμβάν είχε συμβεί στους Νομούς   Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής το έτος 2014.  Προς τούτο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να ενημερώσει τον λαό.
Πρωτίστως πρέπει να τονίσομε ότι αυτά είναι τα ζιζάνια, τα αιρετικά δηλαδή  ζιζάνια και όχι οι επιμένοντες να μην κληθούν οι αιρέσεις ‘’ εκκλησίες’’.   Τώρα τι θα πουν όλοι εκείνοι που επιμένουν να καλούν τις αιρέσεις, εκκλησίες;  Μη ξεχνούμε κιόλας ότι η καλούμενη ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’, θεωρούσε και θεωρεί την Ορθοδοξία με βάση δηλώσεις της ως ‘’πνευματικά δεσμά αιώνων’’.  
Αυτοί καλούν την Εκκλησία ‘’πνευματικά δεσμά αιώνων’’ και οι επιμένοντες σε δήθεν ‘’εκκλησιαστική οικονομία’’, καλούν τις αιρέσεις ‘’εκκλησίες’’.  Το αντιμίσθιο δυστυχώς είναι βαρύ.
Παρενθετικά να αναφέρομε ότι πλήθος αιρετικών Προτεσταντών οργώνουν Ελλάδα και Κύπρο, προσηλυτίζοντας Ορθόδοξους Χριστιανούς. Κατά τα άλλα οι Οικουμενιστές επαίρονται για τη διακήρυξη της Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), κατά το έτος 1982 για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι».
«Ούτοι περιάγουσι την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιούσι αυτόν υιόν γεένης διπλότερον αυτών»*, και οι επιμένοντες στην απαράδεκτη εκκλησιαστική οικονομία σε θέματα αληθειών της Πίστης μας, τους επιμένοντες στην Ορθόδοξη ακρίβεια, ζιζάνια τους έχουν καλέσει.  Πως μπορούν τα  αιρετικά ζιζάνια ‘’ εκκλησίες’’ να καλούν; 
*«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεένης διπλότερον υμών» (Ματθ). 23,15.

http://aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_30.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΤΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...