Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τό διπλοῦν παίγνιον τοῦ πρώτου ἐξ Ἀμερικῆς Ποντίφικος


Ο Αργεντινός κ. Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας που προήλθεν από την Αμερικήν. Ως άλλος διπλούς πράκτωρ η διεθνής διπλωμάτης ο εξ άκρας δύσεως ορμώμενος πάπας απλώνει παραλλήλως γεφύρας προς τους δύο πόλους της Ανατολής: την Ορθοδοξίαν και το Ισλάμ.
Συμπόρευσις με το Ισλάμ
Δεν έχει παρέλθει πολύς καιρός από την ημέραν που ο κ. Φραγκίσκος έλαβε μαζί του από την Λέσβον μόνον μουσουλμάνους. Προ ολίγων ημερών είχε θερμόν εναγκαλισμόν με τον προσκεκλημένον του ιμάμην του Καΐρου. Τώρα, νέον ανακοινωθέν του Βατικανού κάνει λόγον δια τον κοινόν Ελεήμονα Θεόν χριστιανών και μουσουλμάνων! Συμφώνως προς την ηλεκτρονικήν εφημερίδα vatican insider της 17ης Ιουνίου 2016:
«Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό διάλογο απεύθυνε αυτά τα λόγια στους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο στο ετήσιο μήνυμά του για το μήνα του Ραμαζανιού και το τέλος της Id al-Fitr γιορτής. “Εμείς, οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να μιμηθούμε τον Θεό. Αυτός, ο Ελεήμων, μας ζητά να είμαστε φιλεύσπλαγχνοι και συμπονετικοί προς τους άλλους, ειδικά σε εκείνους που ευρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη.  Έτσι, επίσης μας καλεί να είμαστε συγχωρετικοί ο ένας προς τον άλλο». Το κείμενο δημοσιεύθηκε επίσης στα αραβικά και υπογράφεται από τον πρόεδρο, Καρδινάλιο Jean-Louis Tauran και τον γραμματέα, Mgr. Miguel Angel Ayuso Guixot… «Είναι μία πηγή μεγάλης ελπίδας, όταν βιώνουμε η ακούμε μουσουλμάνους και χριστιανούς που ενώνουν τα χέρια, για να βοηθήσουν τους ενδεείς. Όταν ενώνουμε τα χέρια, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μία σημαντική εντολή στις θρησκείες μας και δείχνουμε το έλεος του Θεού, προσφέροντας έτσι μία πιο αξιόπιστη μαρτυρία, ατομικά και συλλογικά, για τις πεποιθήσεις μας. Είθε ο Ελεήμων και Παντοδύναμος Θεός να μας βοηθήσει να περπατούμε κατά μήκος της διαδρομής της καλοσύνης και της συμπόνιας!». Το κείμενον αναφέρεται επίσης σε «ένα θέμα που είναι κοντά ομοίως στις καρδιές των μουσουλμάνων και χριστιανών, το έλεος. Γνωρίζουμε ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ πιστεύουν σε έναν φιλεύσπλαγχνο Θεό, ο οποίος δείχνει έλεος και συμπόνια προς όλα τα πλάσματά του, ιδίως στην οικογένεια».

Συμπόρευσις με τους Ορθοδόξους
Αφ’ ετέρου ο κ. Φραγκίσκος αποκαλεί αδελφούς του τους Ορθοδόξους και προτρέπει εις συμπροσ­ευχήν δια τον φωτισμόν όσων μετέχουν εις την Σύνοδον της Κρήτης. Ως επληροφορήθημεν από το News.vatican της 19ης Ιουνίου 2016:
«Ομιλών προς χιλιάδες προσ­κυνητές και επισκέπτες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος σημείωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αυτήν την Κυριακή σηματοδοτεί την ιεροπρέπεια της Πεντηκοστής. «Ας ενωθούμε στην προσευχή με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας», είπε , καλώντας το Άγιο Πνεύμα να καταπέμψει «τα χαρίσματά του στους Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους που συγκεντρώθηκαν στη Σύνοδο».
Εμπαιγμός των Ορθοδόξων
Δυστυχώς, πολλοί πίπτουν θύματα αυτής της τακτικής, ως και ο Σεβ. Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποί­ος διατηρών καλάς σχέσεις με τον Παπικόν Αρχιεπίσκοπον Νάξου λησμονεί ότι εγκρίνει και την Ουνίαν της Ελλάδος. Η παπική ιεραρχία της Ελλάδος συνεδρίασεν από την 19 Μαΐου έως και την 26 Μαΐου εις την Τήνον και συμφώνως προς επίσημον δελτίον τύπου της 23ης Μαΐου 2016:
«Την Κυριακή το πρωί με την παρουσία της τοπικής ενοριακής κοινότητας και των Αρχών της Νάξου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν μαζί του όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος όπως επίσης και ο π. Μανώλης Ρεμούνδος, πρώην εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, σημερινός εφημέριος και ο π. Αθανάσιος Αρμάος της Ελληνικής καθολικής Εξαρχίας (και ο Ουνίτης Έξαρχος κ. Εμμανουήλ Νιν). Λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεών του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος δεν μπόρεσε να παραστεί στη θεία Λειτουργία και με μία φιλικότατη επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας εξήγησε τους λόγους της απουσίας του και εξέφρασε τη λύπη και τις θερμές ευχές προς όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επάξια όμως τον εκπροσώπησαν ο ιερέας π. Νεκτάριος και ο Ιεροδιάκονος κ. Δημοσθένης…
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον εφημέριο, διότι χάρη σ’ αυτόν όλα ήταν έτοιμα και εξελίχτηκαν σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα αλλά και με τάξη και επιτυχία. Στη συνέχεια η ενοριακή κοινότητα προσ­έφερε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και ο εφημέριος του Ναού εκ μέρους όλης της ενοριακής κοινότητας υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τους πρόσφερε ένα δώρο από τα ειδικά προϊόντα του νησιού. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου ο ιερέας της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος και πρόσφερε στους Ιεράρχες δώρα εκ μέρους του Μητροπολίτη».
Πότε επιτέλους θα κατανοήσωμεν ότι το Βατικανόν ενδιαφέρεται μόνον δια τα διεθνή συμφέροντά του; Ας μνημονεύσωμεν μόνον ότι εις τον ενθρονιστήριον λόγον του ο Ουνίτης Έξαρχος είχεν αναφέρει ότι το επισκοπικόν του πρόγραμμα είναι, συμφώνως προς την εφημερίδα «ΚΑΘΟΛΙΚΗ» της 16ης Μαΐου 2016, και: «η Ουκρανική κοινότητα και η Χαλδαϊκή κοινότητα, για τις οποίες αυτή η Εκκλησία, η Καθολική Εξαρχία έγινε όχι μόνο ένα λιμάνι, αλλά ένα οικογενειακό σπίτι, όπου ζείτε τη χριστιανική σας πίστη».
Εν κατακλείδι υποθάλπoμεν εις τας Αθήνας το «μακρύ χέρι» του εξ αμερικής πάπα, ο οποίος θίγει με το Ισλάμ και την ουνίαν την Εκκλησίαν της Ελλάδος και την Εκκλησίαν της Ρωσίας. Κατά τάλλα ο Πατριάρχης Κων/πόλεως κατά την έναρξιν της Συνόδου της Κρήτης ευχαρίστησε τον πάπαν δια την προσευχήν του, προχωρεί εις την σύσφιγξιν των σχέσεων με αυτόν δια του κειμένου των διαχριστιανικών σχέσεων και ο Μακαριώτατος και οι Ιεράρχαι μένουν αδρανείς…

Ορθόδοξος Τύπος
http://aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_73.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible