Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ἡ προσευχή πού εἶναι μόνο λόγια δέν βοηθᾶ, ἐάν δέν συμμετέχει σ’ αὐτήν ἡ καρδιά! Ὁ Θεός εἰσακούει μόνον τίς θερμές προσευχές.

Ό αββάς Ζωίλος της Θηβαΐδος, επέστρεφε κάποτε από το Όρος Σινά και συνάντησε έναν μοναχό, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι υπέφεραν πολύ από ξηρασία στο μοναστήρι. Του λέει ο αββάς: «Γιατί δεν προσεύχεστε και δεν ικετεύετε τον Θεό; Ό μοναχός απάντησε: «Προσευχηθήκαμε, παρακαλέσαμε, αλλά δεν ήρθε ούτε σταγόνα βροχής». Ο Ζωίλος είπε: 

«Είναι φανερό ότι δεν προσεύχεστε με θέρμη. Θέλεις να πεισθείς ότι έτσι συμβαίνει;» Μόλις ο γέροντας τελείωσε τη φράση του  ύψωσε τα χέρια προς τον ουρανό και προσευχήθηκε.
Αίφνης άρχισε να βρέχει πολύ επάνω στη άνυδρη γη. Βλέποντας το θαύμα ο εκπληκτος μοναχός έπεσε καταγής με βαθιά μετάνοια μπροστά στον γέροντα• εκείνος όμως, φοβούμενος την δόξα των ανθρώπων, έγινε άφαντος.

Ο Κύριος είπε: Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν (Λουκ. 11,9). Όμως ένα στόμα γεμάτο με προσευχή είναι μάταιος κόπος, αν η καρδιά είναι άδεια. Ό Θεός παρίσταται, όχι γιά να ακούσει το στόμα, αλλά γιά να ακούσει την καρδιά της προσευχής. ’Άς είναι η καρδιά μας πεπληρωμένη με προσευχή, ακόμη και αν το στόμα παραμένει σιωπηλό! Ό Θεός τότε θά ακούσει και θά δεχθεί την προσευχή. Ό Θεός εισακούει μόνον μία ένθερμη προσευχή!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΜΑΙΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ