Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Ἀρχιεπίσκοπος Ὀνούφριος:Ὀφείλουμε νά ὑπερασπιστοὐμε τά ἱερά μας, ἀλλά χωρίς μίσος στήν καρδιά μας.


Ο Μητροπολίτης Ονούφριος απευθύνθηκε με λόγια συμπαράστασης στους πιστούς της Περιφέρειας Χμελνίτσκι , ναοί των οποίων αρπάζουν τώρα.

Στις 10 Απριλίου 2023, ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος, απευθύνθηκε στους πιστούς της Περιφέρειας Χμελνίτσκι με λόγια συμπαράστασης.

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Κάτοικοι της πόλης Χμελνίτσκι και της Περιφέρειας Χμελνίτσκι, πιστοί στην Αγία μας Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία! Σας εύχομαι χρόνια πολλά για την Εβδομάδα των Παθών της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, θυμόμαστε τα Πάθη που βίωσε ο Σωτήρας ημών Ιησούς Χριστός για εμάς τους αμαρτωλούς!» θύμισε ο Προκαθήμενος.

Σύμφωνα με αυτόν, ο Κύριος επέτρεψε στους πιστούς της Περιφέρειας Χμελνίτσκι να υποφέρουν μαζί Του. «Είναι μεγάλη τιμή για έναν Χριστιανό όταν υποφέρει μαζί με τον Χριστό. Καταλαβαίνω ότι περνάτε δύσκολα, ότι υπάρχουν πολλά ψέματα. Αλλά και ο Κύριος ανέχτηκε την αναλήθεια», υπενθύμισε ο Μακαριώτατος.

«Πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε και να είμαστε παθητικοί. Πρέπει να προστατεύσουμε το ιερό μας! Πρέπει να υπερασπιστούμε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας με νόμιμα μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, είπε ο Μακαριώτατος, υπερασπιζόμενοι το ιερό μας, «δεν πρέπει να έχουμε κακία εναντίον των ανθρώπων. Ακόμη και εναντίον αυτών που μας επιτίθενται, που μας προσβάλλουν».

«Πρέπει να προσευχόμαστε για όλους: να ενδυναμώσει ο Κύριος εκείνους που είναι καλοί σε καλοσύνη, και να δώσει ο Κύριος το πνεύμα της μετάνοιας σε εκείνους που είναι κακοί. Για να καταλάβει ο άνθρωπος: όταν προσβάλλει έναν άλλον, διαπράττει αμαρτία, προσβάλλει τον εαυτό του», είπε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Ο Προκαθήμενος είπε ότι «άκουσε από τον Σεβασμιώτατο Βίκτωρ πώς οι καρδιές σας είναι γεμάτες από αγάπη για τον Θεό, αγάπη για την Ορθόδοξη πίστη».

«Κρατήστε αυτή τη φωτιά της πίστης! Θα σας δυναμώσει σε όλους τους δρόμους της ζωής σου! Και ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον άνθρωπο που Του εμπιστεύεται τον εαυτό του», είπε ο Προκαθήμενος.

Κάλεσε τους πιστούς να αγαπήσουν τον Θεό και όλους τους ανθρώπους, «και ο Θεός της ειρήνης θα είναι μαζί μας».

«Εύχομαι όλοι, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, να περιμένουμε τη λαμπρή και φωτεινή γιορτή της Ανάστασης του Χριστού, τη νίκη της Ζωής επί του θανάτου. Ο Χριστός είναι μαζί μας! Ήταν, είναι και θα είναι!» συνόψισε ο Προκαθήμενος της UOC.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι στο κήρυγμα της Κυριακής, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος είπε ότι ο Κύριος μπήκε στην Ιερουσαλήμ ως νικητής του θανάτου, αλλά ταπεινά, και πλησιάζει η ώρα που ο Κύριος θα έρθει ξανά στη γη, άλλα όχι για τη σωτηρία του το ανθρώπινο γένος, αλλά για να δημιουργήσει τη δική Του δίκαια δίκη.


spzh.news/πηγή
https://proskynitis.blogspot.com/2023/04/blog-post_13.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible