Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ἡ ομολογία τῆς πίστεως, τῆς ὀρθοδόξου πίστεώς μας, εἶναι μεγάλη τιμή, μεγάλη δόξα. Εἶναι δόξα μάρτυρος καί ὁμολογητοῦ.

Απόσπασμα από ομιλία του Αγίου Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτη, με τίτλο: "Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης, για τα Ορθόδοξα Μοναστήρια"
_______
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
"Κόρη μου, σου εύχομαι να ομολογήσεις το Χριστό μπροστά στον αντίχριστο”

...Να προσευχόμεθα, ο Θεός να ευλογήσει, να φωτίσει, και σε αυτόν τον νέο κόσμο να σπαρθούν μικροεστίες του Θεού, που θα φωτίσουν τον κόσμο και θα κάψουν την αμαρτία. 

Και να φτιάξουν ατσαλένιο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τον μέλλοντα αντίχριστο, ο οποίος θα κάνει την παρουσία του ίσως και στο εξωτερικό κατά πρώτον, διότι ίσως το έδαφος είναι πιο πρόσφορο κατά αυτόν. 

Να συναντήσει ατσαλένιο μέτωπο από ευσεβείς χριστιανούς και με δυνατά νιάτα, όπως ένα κοριτσάκι από μικρό, παρότι κανείς λέει, δεν δίνει πολύ προσοχή το ότι, τι μπορεί να πάρει ένα μικρό παιδάκι όταν ακούει πέντε πράγματα. Κι όμως, αθόρυβα τα ενστερνίζεται μέσα του και σιγά σιγά, βλέπουμε καρποφορία. Και θα σας πω ένα από τα πολλά.
Σε μία πολιτεία της Αμερικής, εδώ και χρόνια, σε μία από την περίοδό μου, βρέθηκα εκεί και εξομολόγησα σε μία εκκλησία. Και η δασκάλα που ήταν και πρεσβυτέρα, μου ζήτησε να μου φέρει τα παιδάκια τα μικρά του δημοτικού, μικρούτσικα, πρώτη, δευτέρα, τρίτη, τετάρτη, πέμπτη.. Τα έφερε, δίπλα από το ιερό, αυτά τα καημενούλια, με σταυροπόδι όλα κάτω, περιμέναν με ανοιχτά τα ματάκια τους και τα αυτάκια τους, να ακούσουν πέντε πράγματα, με τόσο πόθο! 
Τα μίλησα σύμφωνα με την ηλικία τους, ορισμένες συμβουλές. Και ένα μικρό κοριτσάκι μου λέει: 
--"Φάδερ (πάτερ) Εφραίμ", Θα 'ρθεις και του χρόνου; 
--Λέω: "Γιατί παιδί μου θέλεις να ΄ρθω και του χρόνου;" 
--"Σ΄αγαπούμε Φάδερ" 
--Λέω: "Αφού με αγαπάτε, θα ΄ρθω" και εν συνεχεία πηγαίνω όλα τα χρόνια… 

Αυτό το μικρό κοριτσάκι, την άλλη μέρα, Κυριακή, ήρθε πρώτο να εξομολογηθεί, και κάθε χρόνο πρώτο ερχόταν στην εξομολόγηση, έγινε μια κοπελίτσα τώρα. Πριν από ένα δύο χρόνια, αν θυμάμαι, ήρθε πάλι στην εξομολόγηση: 
--"πάτερ, να σου πω κάποιο νέο; κάποια ανησυχία μου, κάποια στεναχώρια μου" 
--"τι έχουμε; έχουμε τίποτα φτιάξει; τι γίνεται;" 
--Λέει: "πάτερ, ήμουν στο σχολείο και εσηκώθη ο κύριος καθηγητής και μας είπε ότι πρέπει να καταργήσουμε τις χριστιανικές γιορτές διότι δεν μας ωφελούν σε τίποτε και περιττεύουν. Και άρχισε να λέει διάφορα άλλα αντιχριστιανικά. Συγνώμη Φάδερ (πάτερ), δεν σήκωσε κανένα Ελληνόπουλο το χέρι του" 
--"Εσύ τι έκανες;" 
--"Εγώ το σήκωσα, ομολόγησα την πίστη μου” 
--”και τι είπες;” 
--“Του είπα, εάν εσύ κύριε καθηγητά είσαι αντίθετος από τις χριστιανικές εορτές και δεν πιστεύεις είναι δικαίωμά σου. Αλλά εσύ δεν θα προσπαθήσεις, ούτε θα μας διδάξεις την κατάργησή τους διότι έρχονται Χριστούγεννα (ήταν παραμονές Χριστουγέννων). Ο Χριστός κατέβηκε στην γη να μας σώσει, και εορτάζουμε τη Θεία Του Γέννηση. Έρχεται το νέο έτος, γιορτάζουμε τον Μέγα Βασίλειο της εκκλησίας, τον Ιεράρχη. Έρχονται τα φώτα, η Αγία Τριάδα μας, δεν μπορεί να τα καταργήσετε εσείς. Αν όμως είστε και τσιγκούνης και αποφεύγετε και τα δώρα, να μην κάνετε. Αλλά τις εορτές δεν θα τις αγγίξετε" 

.…o καθηγητής έμεινε άφωνος, άναυδος προ της ομολογίας ενός κοριτσιού μικρού. 

Και του είπα εγώ: “Άντε κορίτσι μου, θα σου δώσω και μια ευχούλα παραπάνω τώρα. Σου εύχομαι αν ζήσεις και επί των ημερών σου λέω, αν έρθει ο αντίχριστος, σε θέλω λεβέντισσα. Να ομολογήσεις πίστη στον Χριστό μας και να μαρτυρήσεις. Και να γίνεις μια μεγάλη μεγαλομάρτυς του Χριστού. 

Αλλά και αυτό που έκανες, παρότι για εσένα δεν είναι τίποτα, εγώ θα σου πω τι έκανες! Αυτή την στιγμή, δεν δειλίασες μπροστά στον καθηγητή και δεν ντράπηκες να ομολογήσεις την πίστη σου ενώπιον τόσων μαθητών. Λοιπόν, όταν εσύ θα φύγεις από την ζωή και θα ανέβει στους ουρανούς η ψυχούλα σου, ενώπιον των αγγέλων θα σε παρουσιάσει ο Χριστός και θα πει: 

<< Άγγελοι μου, τούτη η ψυχούλα σε μια στιγμή που όλα σιγούσανε και ένας καθηγητής, και ένας άνθρωπος με ταπείνωνε μπροστά σε όλα τα άλλα παιδιά, ετούτη η ψυχή, αυτό το παιδάκι με ομολόγησε. Λοιπόν, εμπρός να ψάλλουμε έναν ύμνο προς τιμήν του>> 

Βλέπεις κορίτσι μου τι έκανες; Λοιπόν σε εύχομαι, έτσι να ομολογήσεις την πίστη σου, μην φοβάσαι όπου κι αν είσαι διότι η ομολογία της πίστεως, της ορθοδόξου πίστεώς μας, είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη δόξα. Είναι δόξα μάρτυρος και ομολογητού. 

Γι’ αυτό ακριβώς, πάντα να το κάνεις παιδί μου όπου και αν βρίσκεσαι. Μέσα σε εστιατόριο, στο δρόμο, στο κάρο, κάνε το σταυρό σου λέγε το Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με, μην ντραπείς πουθενά. 

Τιμή σου είναι, διότι να ντρεπόμεθα όταν κάνουμε τα έργα τα κακά, όταν λέμε λόγια που δεν πρέπει, τότε να ντρεπόμαστε. Όταν κάνουμε τέτοια κατορθώματα, πρέπει να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά διότι με αυτό δείχνεις ότι είσαι άνθρωπος του Θεού και ομολογείς πίστη στον Θεό”

____
Απομαγνητοφώνηση:
Ορθόδοξα, Πνευματικά & Ωφέλιμα 
(Ομάδα στο viber)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible