Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κι ὅμως ἀγάπη σέ κρύο ἀνθρωποκτόνο

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 3
«Δύσκολα μπορεί κανείς να μείνει ανεπηρέαστος από τη γνήσια αγάπη, όσο σκληρός και να είναι». Με αυτά τα λόγια αναφέρεται ο Σεβ. Μητροπολίτης, κ.κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, σε κάποιο περιστατικό της ζωής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, κατά το οποίο ο Άγιος έμπρακτα έδειξε αγάπη σε κάποιον συγκρατούμενο του, η οποία αναγνωρίστηκε ανέλπιστα από κάποιον «σκληρό» της φυλακής, έναν «αρχηγό» σεσημασμένο.
Αυτό το περιστατικό αποθησαυρίζεται στο βραβευμένο βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου, κ.κ. Νεκταρίου Αντωνόπουλου, με τίτλο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, Ένας άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός (1877-1961)» των Εκδόσεων Ακρίτας.
Μέσα σε άθλιες συνθήκες και το κρύο να τρίβει το κόκκαλο στις φυλακές Ταγκάνκα της Μόσχας, ο Άγιος έκανε αγάπη και είπε να δώσει το παλτό του σε κάποιον συγκρατούμενο του, τον οποίον παρατήρησε σε κάποιον πλημμυρισμένο θάλαμο. Ο κρατούμενος στεκόταν όρθιος, με το νερό να φτάνει στον αστράγαλο κι εκείνος να τρέμει από το κρύο.
Ο Άγιος Λουκάς δε δίστασε ούτε στιγμή: έβγαλε το παλτό του και το έδωσε σ’ αυτόν τον άγνωστο. Αυτή η κίνηση, η γεμάτη με αγάπη, προκάλεσε βαθιά εντύπωση σε όλους τους άλλους κρατουμένους – το κρύο ήταν βαρύ, ανθρωποκτόνο, και δε σου συγχωρούσε καλοσύνες.
Η κίνηση του Αγίου Λουκά συγκίνησε ιδιαίτερα κάποιον «σκληρό», σεσημασμένο «αρχηγό» της φυλακής, ο οποίος μέχρι τότε δεν ήταν θετικός με τον Άγιο. Από τη μέρα εκείνη, ο «σκληρός» άλλαξε τη στάση του. Έκτοτε, κάθε φορά που ο Άγιος περνούσε απο τον θάλαμο του «αρχηγού», εκείνος σηκώνονταν, τον χαιρετούσε δυνατά, του έκανε μετάνοιες και τον έλεγε «μπάτιουσκα» (δηλ. Γέροντα), με μεγάλο σεβασμό.
Ο Άγιος Λούκας ο Ιατρός διώχθηκε και φυλακίστηκε για χρόνια απο το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, έχοντας για μόνη «παρανομία» του την πίστη στον Θεό και τη σταθερή Ορθοδοξία του. Πέρασε από κάμποσα κελιά και έζησε πολλά παρόμοια. Έλεγε, μάλιστα, ο Άγιος: «Σε όλες τις φυλακές, πολλές φορές έτυχε να δω πόσο εκτιμούν αυτοί οι φυλακισμένοι εγκληματίες και κακοποιοί την απλή, ανθρώπινη προς αυτούς συμπεριφορά».
Oλόκληρος ο βίος του Αγίου Λουκά αποδεικνύει την ισόβια διάθεση που είχε να βλέπει στον συνάθρωπο τον ίδιο τον Χριστό. Και ως κορυφαίος χειρουργός και ως αρχιερέας, ύψωσε μέσα του ψηλά τη βαθυκόκκινη σημαία της αγάπης. Ποτέ δεν την υπέστειλλε ως τέλους.
Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr
Κ.Γ.Π. – Φεβρουάριος 2015
Πηγή:   greecesaid.blogspot.gr 
http://www.diakonima.gr/2015/03/10/%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible