Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Γιατί ὁ Χριστός πολλές φορές αὐτοαποκαλεῖται «Υἱός ἀνθρώπου»;Σ’ ένα όραμα ο Δανιήλ είδε ένα πρόσωπο που «πάνω στα νέφη του ουρανού ως Υιός ανθρώπου ερχόταν και έως του παλαιού των ημερών έφθασε και ενώπιον αυτού οδηγήθηκε…» (Δανιήλ 7,13). Αυτός ο τίτλος του Μεσσία σημαίνει την ενσάρκωση του Θεού. Είπε χαρακτηριστικά ο Χριστός στο Νικόδημο: «κανένας δεν ανέβηκε στον ουρανό, παρά εκείνος που κατέβηκε  από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου, ο οποίος είναι στον ουρανό» (Ιωάν. 3,13).
Όταν ο Πέτρος ομολόγησε ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας, ο Υιός του Θεού, ο Χριστός παράγγειλε αυστηρά σε όλους τους μαθητές Του να μη το πουν αυτό σε κανένα (Ματθ. 16,20), για να μην αντιδράσουν πρόωρα οι διεφθαρμένοι θρησκευτικοί αρχηγοί των Ιουδαίων και ο λαός κάνει καμία απερίσκεπτη επαναστατική ενέργεια.
Με τον τίτλο «Υιός του ανθρώπου» ο Χριστός έκρυβε τη θεότητά Του.
Αν έλεγε καθαρά ότι είναι Υιός του Θεού, οι Ιουδαίοι θα τον σκότωναν πρόωρα ως υβριστή του Θεού. Εξάλλου γι’ αυτό τελικά τον σταύρωσαν: «σύμφωνα με το νόμο μας πρέπει να πεθάνει, γιατί έκανε τον εαυτό του Υιό του Θεού» (Ιωαν. 19,7).
Ο Χριστός, για να μην προκαλέσει το φθόνο των Ιουδαίων, δεν έλεγε ότι ήρθε ο Θεός στη γη, αλλά ότι πλησιάζει η βασιλεία του Θεού (Ματθ. 4,17). Επίσης ο άγγελος στην Παναγία κατά τον Ευαγγελισμό δεν της είπε ότι θα γεννήσει τον Υιό του Θεού, αλλά κάποιον που θα ονομασθεί Υιός του Υψίστου ή Υιός Θεού. Δεν της είπε ότι θα είναι Υιός του Θεού αλλά «κληθήσεται» - θα ονομασθεί Υιός του Θεού (Λουκά 1,32-35). Στους Ιουδαίους ήταν αδιανόητη η ενανθρώπηση του Θεού.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 42-43), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου
http://makkavaios.blogspot.gr/2015/03/blog-post_97.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ