Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΧΑΡΙΘΕΑ. Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ"Μεγάλη ἡ λύπη μας, διότι βλέπεις ἕναν δικό σου πλάσμα καταδικασμένο ἀπό μέρα σέ μέρα σέ θάνατο. Ἔτσι ἀποφάσισε ὁ Θεός. Τήν θέλει κοντά Του καί ὀφείλουμε νά ὑποταχτοῦμε"Γράφει σε κάποιο πνευματικό της παιδί:
Ας μάς άπασχολή πάντοτε η αίωνιότης και εις αυτήν πάντοτε να εχωμεν τον νουν μας η παρούσα ζωή είναι πρόσκαιρη και μάταιη. Όμως από την εδώ ζωή μας κρίνεται και η εις ουρανούς άνάβασίς μας κοντά στον ήγαπημένον Ιησού. Τά διαβατήρια έδώ στην γην υπογράφονται και δι’ αυτό χρειάζεται προσοχή εις το θέλημα τού Θεού. Ό Θεός να μάς φωτίζει στον δρόμο Του.
Συνέπασχε πραγματικά με τις σοβαρές και καμιά φορά απρόσμενες ασθένειες των αδελφών της Μονής, που γνώριζε πολύ καλά ότι θα οδηγούσαν στον θάνατο. Ή ίδια γινόταν χίλια κομμάτια, γιατί δεν μπορούσε να βλέπει το πλάσμα τού Θεού να υποφέρει, και αναλογιζόταν πόσο αγώνα έχει η ψυχή μέχρι να απελευθερωθεί από το θνητό της σώμα. Όμως, παρόλη την θλίψη και τον πόνο τού χωρισμού, ποτέ δεν έπαψε να μάς νουθετεί και να μάς στηρίζει, να μάθουμε να δεχόμαστε τά πάντα, μέσα στην πρόνοια τού Θεού. Γράφει σε αλληλογραφία της:
Είμαστε και εμείς καλά, έκτος της αδελφής Ί., πού βρίσκεται στην Αγγλία διά Θεραπεία. Δυστυχώς, αγαπητή μου Α., δεν πηγαίνει καλά η Θεραπεία της και δεν ξέρουμε το Θέλημα τού Θεού. Προς το παρόν οι γιατροί έκαμαν όλες τις θεραπείες, χωρίς αποτέλεσμα, και η αδελφή έχει πόνους φρικτούς και πρόκειται να έλθει πίσω στο Μοναστήρι, να την δούμε και εμείς και να πεθάνει έδώ. Το πόσον λυπούμαι είναι εύκολου να το καταλάβεις.
Μεγάλη ή λύπη μας, διότι βλέπεις έναν δικό σου πλάσμα  καταδικασμένο από μέρα  σε μέρα σε θάνατο. Έτσι αποφάσισε ο Θεός. Την θέλει κοντά Του και οφείλουμε να υποταχτούμε. Προσευχές όχι μόνο εμείς αλλά και στην Αγγλία , στο μοναστήρι του Προδρόμου , στο Έσσεξ, πού υπάρχουν άγιοι... όλοι προσεύχονται. Ό Θεός αν Θέλει, μπορεί να μάς την χαρίσει. Βέβαια, Αυτός γνωρίζει καλύτερα το συμφέρον της ψυχής τού κάθε ανθρώπου και έτσι ευχόμαστε ταπεινά το Θέλημά Του να γίνει και αυτό είναι ό κλήρος των ανθρώπων. Μόνο να εύχεστε και εσείς, ό Θεός να μας βοηθήσει να το αντέξουμε, διότι είναι πολλή ή λύπη του χωρισμού.
Πολλές φορές ή Γερόντισσα ως μάνα τσάκιζε μπροστά στον θάνατο των υποτακτικών της, όχι από δειλία άλλα από πολλή Αγάπη. Τί να πει κανείς σε έναν άνθρωπο που σβήνει καθημερινά και έρχεται αντιμέτωπος με το μυστήριο του θανάτου; Ό βουβός πόνος της υψωνόταν σε προσευχή και γινόταν ή παρουσία της μόνο παρηγοριά στην έκάστοτε πάσχουσα αδελφή. 

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Η ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΧΑΡΙΘΕΑ. Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΟΥ . ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2015/11/blog-post_90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ