Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Φτάσανε οἱ εὐλογίες. Δόξα σοι ὁ Θεός. Φλαμής καί Ἀνδριόπουλος ἐναντίον ταλιμπάν -ἐλήφθη over!

Για να μην μολυνόμαστε με ακαθαρσίες αφαιρέθηκε το ηχητικό στο οποίο ο κύριος Φλαμής, με την στήριξη του κυρίου Ανδριόπουλου, καταφέρθηκε με βρισιές κατά του ιστολογίου, επειδή άσκησε έλεγχο στους Επισκόπους της Πάτρας. Οι Επίσκοποι πολύ μας στενοχώρησαν και έπρεπε να ελεχθούν για αυτό που έκαναν να διοργανώσουν συναυλία κοσμικού χαρακτήρα μέσα στον Οίκο του Θεού που προορίζεται για την λατρεία Του και μόνο. Δεν μπορεί οι προσευχές μας να γίνονται στον ίδιο χώρο που υβρίζονται οι Άγιοι, δηλαδή το Πνεύμα του Θεού. Αυτά είναι παράλογα και σχιζοφρενικά πράγματα και δεν μπορούν να συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

Δεχόμαστε λοιπόν ευχαρίστως τις βρισιές του υβριστή, ο οποίος κατά τα άλλα κατηγορεί εμάς ότι βρίσαμε τους Επισκόπους. Να μας πει, πού ακριβώς το κάναμε.

Κωνσταντίνος Φλαμής: Πώς είναι οι ταλιμπάν στο Αφγανιστάν; Πώς είναι εκεί ο… στο Ιράν πως τον λένε ο Χομενί; Έτσι είναι και αυτοί εδώ στην Πάτρα… οι οποίοι έγραψαν στο σάιτ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ένα λιβελογράφημα κατά του Μητροπολίτη Πατρών, κατά του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου και κατά του νέου Προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Αυτοί οι σκοταδιστές, οι ταλιμπανέζοι της Ορθοδοξίας… αυτοί δεν είναι πιστοί, αυτοί είναι δεν ξέρω τί είναι, αυτοί είναι μουσουλμάνοι, είναι ισλάμ, θυμίζουν ισλάμ. ….

Ακούστε τί γράφουν. Έγινε προ ημερών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου μία εκδήλωση πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα. Μία συναυλία. Δεν έγινε συναυλία με τους sex pistols, να λένε είμαι αντίχριστος, είμαι αναρχικός. Έγινε συναυλία με κλασσική μουσική, με Μπαχ κλπ, μία ωραία συναυλία !!! Για μένα δεν είναι ωραία αλλά για εκείνους ήταν ωραία.

Δεν μπορεί να αποφασίσει ο κ. Φλαμής αν ήταν ωραία ή συναυλία ή αν δεν ήταν. Δεν καταλαβαίνει ότι εκεί είναι Ναός και όχι θέατρο για να λέμε αν μας αρέσει η παράσταση ή δεν μας αρέσει.

Κωνσταντίνος Φλαμής: Μία συναυλία, μία εκδήλωση, η οποία πραγματικά ταίριαζε στο περιβάλλον ενός Ιερού Ναού. Να θυμίσω και για τον καθολικό ναό, στον «Άγιο Ανδρέα» στην Πάτρα στην οδό Μαιζώνος, γίνονται εκκλησιαστικές συναυλίες και μάλιστα συμμετέχουν και ορθόδοξες συναυλίες. Βέβαια, αυτοί οι ταλιμπανέζοι, οι σκοταδιστές του χριστιανισμού που υπογράφουν το «ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ» και τέτοιες τρίχες, είναι ικανοί να σου πουν ότι κακώς πάει η ορθόδοξη χορωδία στον καθολικό ναό να ψάλλει το «Τη Υπερμάχω». Είναι ικανοί.

Φανταστείτε το έγκλημα!!!

Ο κ, Φλαμής θεωρεί ότι μία συναυλία ταιριάζει πραγματικά στο περιβάλλον ενός Ιερού Ναού!! Και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τον ναό των αιρετικών στον οποίον πηγαίνουν, ορθώς κατά εκείνον, και «ορθόδοξοι»!! Δεν ξέρουμε αν συμφωνούν με αυτά και οι «επί σκοπόν» Επισκόποι μας. Τον βλέπουμε δε να μας χαρακτηρίζει ταλιμπανέζους και σκοταδιστές που δεν δεχόμαστε την μετατροπή των Ναών σε κέντρα συναυλιών!! Ο κ, Φλαμής θέλει να περάσει το μήνυμα στους τηλεθεατές ότι έτσι χαρακτηρίζονται όσοι αντιστέκονται στην λαίλαπα της εκκοσμίκευσης. Προφανώς το κόλπο θα πιάσει στους ακατήχητους, με ευθύνη των Επισκόπων. Εμείς οι ανάξιοι από την άλλη, οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στους Επισκόπους μας, οι οποίοι λίγο πριν την Ανάσταση του Κυρίου προκάλεσαν με τις ενέργειές τους τις προϋποθέσεις για να υβριστούμε την Εβδομάδα των Παθών.

Αξιοσημείωτη είναι και η πληροφορία που μας δίνεται από τον κ. Φλαμή, ότι τόσον καιρό πήγαιναν ορθόδοξες χορωδίες στον παπικό ναό στην Μαιζώνος. Για να το γνωρίζει εκείνος, το γνώριζαν και οι Επίσκοποι. Διερωτώμεθα εάν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες να το σταματήσουν, εκτός εάν πιστεύουν ότι και αυτό εντάσσεται στη νέα ποιμαντική μέθοδο του Μητροπολίτου Πατρών.

Κωνσταντίνος Φλαμής: Έφτασαν στο σημείο αυτοί οι αλητήριοι τύποι να βάλουν κατά του Καζαντζάκη στο κείμενό τους! Καταλάβατε; Επειδή υπήρξε ένα κομμάτι για τον Καζαντζάκη μέσα στην Εκκλησία, αυτοί οι σκοταδιστές διεφώνησαν, και όχι μόνο διεφώνισαν, αλλά είπαν αυτά που είπαν για τον Καζαντζάκη. Ντροπή τους οι άσχετοι!

Α πα πα. Ντροπή μας! Μόνο που καλά θα ήταν να απευθυνόταν σε εμάς αυτό το «Ντροπή τους». Δυστυχώς δεν απευθύνεται σε εμάς αλλά στους Αγίους της Εκκλησίας, τους οποίους επικαλεστήκαμε για τον Καζαντζάκη, δίχως να αναφέρουμε λεπτομερώς ότι το ποίημα του Καζαντζάκη που διαβάστηκε μέσα στον Ιερό Ναό, βλέπει την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή ως ΠΟΡΝΗ. Ακούστε ακούστε. Να φτάσουμε στο σημείο να υβρίζονται οι Άγιοι της Εκκλησίας μέσα στους Ιερούς Ναούς και να μην μιλάμε, για να μην μας χαρακτηρίσει ο κ. Φλαμής και ο κάθε Φλαμής σκοταδιστές και ταλιμπάν!


Για αυτόν τον Καζαντζάκη δε πόσα έχουνε ειπωθεί από Αγίους της Εκκλησίας; Παρουσίασαν μάλιστα το ποίημα «Μαγδαληνή» του Καζαντζάκη, το οποίο φαίνεται να απεικονίζουν και στην αφίσα της εκδήλωσης. Ο Άγιος Παΐσιος, ούτε να βλέπει το όνομα αυτού του ανθρώπου, ούτε να το ακούει δεν ήθελε, λόγω της αθεΐας του και των βλασφημιών του. Ο Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής θεωρούσε ότι ο Καζαντζάκης ήταν ο ίδιος ο Σατανάς ενσαρκωμένος και ήλπιζε οι χριστιανοί να τον αποκηρύξουν. Οι πατέρες π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, και +Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης, είχανε εκφρασθεί με τα μελανότερα λόγια για αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίον τίμησε ο προϊστάμενος του Ναού και οι δύο Επίσκοποι της Μητροπόλεως.

Ο κ. Φλαμής είπε «Ντροπή» στους Αγίους και δεν τον σταμάτησε ο κ. Ανδριόπουλος να τον βάλει στην θέση του.

Και συνεχίζει ο κ. Φλαμής με απειλές…. διερωτώμενος γιατί δεν μας μαζεύει ένας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να μας αλλάξει τα φώτα!…Πιο πριν έκανε το ίδιο ερώτημα για τον Μητροπολίτη και τον Επίσκοπο, γιατί δεν μας αλλάζουν τα φώτα. Τα δικά μας τα φώτα θέλει να αλλαχτούν ο κ. Φλαμής διότι διαμαρτυρόμαστε που κάποιοι πάνε να αλλάξουν τα φώτα της Ορθοδοξίας.

Εμφανίστηκε μετά και ο καλεσμένος κ. Ανδριόπουλος, καθηγητής θεολογίας!, ο οποίος επαίνεσε την συναυλία μέσα στο Ναό, λέγοντας…


… συναυλίες τα τελευταία χρόνια, αρκετά χρόνια, γίνονται στις Εκκλησίες, ειδικά την Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα τέτοιο. Ήταν μία προσπάθεια της Ενορίας απολύτως επαινετή. Τόσος κόσμος συμμετείχε, τόσοι καλλιτέχνες, τόσοι άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού… άνθρωποι με μεράκι. Δεν δικαιολογείται τέτοια επίθεση για μία συναυλία. Είναι παντελώς αδικαιολόγητη. Ήτανε εκεί εκπρόσωπος του Μητροπολίτου, ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι παριστάμενοι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και λοιποί εμφανίζονται στους Ναούς για συγκεκριμένους λόγους, όπως αναλύθηκε στο άρθρο που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες. Οι δε καλλιτέχνες, ως καλλιτέχνες, δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία και αν ο τοπικός Επίσκοπος τους επιτρέπει να εισέρχονται στο Ναό και να υβρίζουν τους Αγίους αυτό δεν σημαίνει ότι θα πράξουν το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησίας. Ο δε υπόλοιπος κόσμος, που ήλθε να απολαύσει την «πανδαισία», δεν θέλει πολλή λογική να καταλάβει κανείς ότι ήταν ως επί το πλείστον συγγενείς των μελών της χορωδίας και όχι πιστοί που ήλθαν να κάνουν αυτό που κάνουν κάθε Κυριακή. Πρόκειται δηλαδή για μία δραστηριότητα η οποία λαμβάνει χώρα παράλληλα με αυτήν για την οποίαν προορίζεται κανονικά ο Ναός. Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και ακροατές. Και πολύ θα θέλαμε, αν και γνωρίζουμε, να μας πούνε ο Μητροπολίτης και ο Επίσκοπος, για ποιον λόγο γίνεται αυτό. Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι συναυλίες;

Ο κ. Φλαμής μετά, ο υπερασπιστής των συναυλιών μέσα στους Ναούς, του Καζαντζάκη, και λοιπών βλάσφημων καινοτομιών λέει όλος απορία:


Καλά, δεν σεβάστηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα; Δεν σεβάστηκαν την Σαρακοστή, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα; Μόνο ένα στόχο έχουνε; Να βάλουν κατά της Τοπικής Εκκλησίας;

Από εκεί και πέρα τί να πει κανείς; Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό, τον οποίον δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά κάποιοι Επίσκοποι (και δεν είναι μόνο στην Μητρόπολη Πατρών) οι οποίοι Μεγαλοβδομαδιάτικα οργανώνουν συναυλίες με βιολιά και δυτικότροπες χορωδίες για να μας φέρουν πιο κοντά στους αιρετικούς. Να τα αφήσουνε αυτά και να σεβαστούνε την Παράδοση της Εκκλησίας.

https://tasthyras.wordpress.com/2023/04/10/φτάσανε-οι-ευλογίες-δόξα-σοι-ο-θεός-φλ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible