Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ὁ ὅσιος Ἰωάννης ὁ Ἡσυχαστής προσευχόταν στόν Θεό νά τοῦ ἀποκαλύψει μέ ποιόν τρόπο ἀποχωρίζεται, κατά τόν θάνατο, ἡ ψυχή ἀπό τό σῶμα. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ.


Ό Θεός ενωτίζεται τις προσευχές των δικαίων και εκπληρώνει τα αιτήματά τους, ορισμένες φορές πλήρως και αμέσως, άλλες φορές αργότερα, σε κατάλληλο χρόνο, αναλόγως προς τις ανάγκες της Εκκλησίας. Με άλλα λόγια, ο Θεός εκπληρώνει τα αιτήματα προσευχής του δικαίου, σκεπτόμενος είτε τη σωτηρία του ανθρώπου είτε το καλό σύμπασας της Εκκλησίας.
Ό όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής προσευχόταν στον Θεό να του αποκαλύψει μέ ποιόν τρόπο αποχωρίζεται, κατά τον θάνατο, η ψυχή από το σώμα. Κατά τη διάρκεια της προσευχής του ηρπάγη και γενόμενος μετάρσιος, είδε οπτασία: ένας καλός άνθρωπος πέθανε μπροστά σε μία εκκλησία στή Βηθλεέμ και οι άγγελοι πήραν από το σώμα τήν ψυχή του και τη μετέφεραν, μέ ύμνους γλυκόλαλους, στον ουρανό. Όταν ο Ιωάννης επανήλθε εις εαυτόν, πήρε ξανά το δρόμο άπ’ το μοναστήρι του αγίου Σάββα του Ηγιασμένου προς τη Βηθλεέμ. Εκεί, στη Βηθλεέμ, είδε πράγματι το νεκρό σώμα του ανθρώπου, ακριβώς όπως το είχε δει στην οπτασία του!


Όταν αναπαύτηκε ο μέγας άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος, ο Ιωάννης θρήνησε και έκλαψε. Εμφανίστηκε σ’ αυτόν ο Σάββας σε όραμα και του είπε: «Μη θρηνείς, πάτερ Ιωάννη, διότι, παρότι σωματικά είμαστε χωρισμένοι, πνευματικά είμαι μαζί σου». Ό Ιωάννης τον ικέτευσε: «Πάτερ, ικέτευσε τον Κύριο να με πάρεις μαζί σου!». Ό άγιος Σάββας απάντησε: «Προς το παρόν αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Μια μεγάλη δοκιμασία πρόκειται να ενσκήψει στη Λαύρα και ο Θεός επιθυμεί να παραμείνεις εν σώματι, γιά να παρηγορήσεις και ενισχύσεις τούς πιστούς έναντι των αιρετικών». Στην αρχή ο Ιωάννης δεν γνώριζε για ποιούς αιρετικούς μίλησε ό άγιος πατήρ• αργότερα όμως κατάλαβε, όταν η αίρεση τού Ώριγένους άρχισε να συγκλονίζει την εκκλησία του Θεού.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ/ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible