Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Ὑπό κράτηση ὁ Ἐπίσκοπος Νίκσιτς κι ἄλλοι 7 Ἱερεῖς

Κράτηση για 72 ώρες επεβλήθη στον Επίσκοπος Νίκσιτς και Βουδίμλιε κ. Ιωαννίκιο, και σε άλλους 7 Ιερείς, οι οποίοι προσήχθησαν στο τμήμα μετά τη Λιτανεία του αγίου Βασιλείου στην πόλη Νίκσιτς.

Η λιτανεία πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλοχίου, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί.
Η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αρχών οι οποίες επέδωσαν κλήση στον Επίσκοπο Ιωαννίκιο και σε άλλους ιερείς, και προσπάθησαν (όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως) να τους σύρουν βιαίως στο Κέντρο Ασφαλείας.
Ο Επίσκοπος πήγε στο κέντρο ασφαλείας με πόδια συνοδευόμενος από έναν ιερέα.

«Η πρόθεση της αστυνομίας ήταν να ταπεινώσει τον Επίσκοπο» αναφέρει η ανακοίνωση σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίον επιχειρήθηκε να προσαχθεί στο τμήμα.
«Εάν εσείς μας συλλαμβάνετε εν ονόματι όλου αυτού του λαού που ήρθε στην Λιτανεία, τότε όλα είναι εντάξει» είπε ο Επίσκοπος στους αστυνομικούς και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Με πιάνει ντροπή μερικές φορές που είμαι ελεύθερος που δεν είμαι στην φυλακή, λαμβάνοντας υπόψη τα όλα που συμβαίνουν. Μας συλλαμβάνετε την νύχτα σαν να είμαστε μαφιόζοι, κακούργοι, ενώ η χώρα μας είναι γεμάτοι μαφία, γιατί δεν πηγαίνετε να ψάξετε αυτούς;»
Αρχικά ο Ιεράρχης, ζήτησε να του δοθεί προθεσμία προκειμένου να μεταβεί στο τμήμα την επόμενη ημέρα, ωστόσο προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, καθώς δεκάδες άνθρωποι διαμαρτύρονταν, αποφάσισε να μεταβεί μόνοw του στην αστυνομία
«Εμείς είχαμε αποφασίσει να κάνουμε λιτανεία μόνο γύρω από τον ναό, όμως όταν είδαμε τον λαό δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ο κόσμος το ήθελε. Εμείς καταλαβαίνουμε και στηρίζουμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Το πόσο νόμιμα είναι ή όχι, αλλά υπάρχουν. Επαναλαμβάνω ότι εμείς καταλαβαίνουμε τα πάντα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η λιτανεία του Αγίου Βασιλείου του Θαυματουργού για τους πολίτες της πόλεως Νίκσιτς και όχι μόνο» δήλωσε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος.

Δεκάδες άνθρωποι παρέμειναν έξω από το τμήμα ψάλλοντας και ζητώντας να σταματήσει ο διωγμός της Ορθοδοξίας
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:30
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:10
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:25
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:24
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά οι αρχές δεν στράφηκαν εναντίον του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου.
Παρακολουθείστε τη χθεσινή λιτανεία

https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_serbias/mayrovounio-prosagoges-iereon-meta-ti-litaneia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ