Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026

Συμπτώματα καὶ τεκμήρια τῆς σταδιακῆς μασονοποίησης τῆς Ἐκκλησίας (Γ΄).


Έργα και ημέραι της Μασονίας που αλώνει Εκκλησία και κοινωνία.

Δημιουργία φορέων / παρατηρητηρίων στα πρότυπα των οργανώσεων ADL και SPLC της αμερικής εναντίον όσων ορθώνουν παραδοσιακό λόγο και αντιστέκονται στις καινοτομίες που ευνοούν τις μειοψηφίες. Αντιστοίχως στον χώρο της Εκκλησίας ιδρύθηκε το 2024, με απόφαση της ΔΙΣ και υπογραφή του Ιερωνύμου Β’, το Διεθνές Παρατηρητήριο Θρησκευτικού Φονταμενταλισμού της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως. Για παράδειγμα η Λίγκα Κατά της Δυσφημήσεως (ADL) -αρχικά γνωστή με την ονομασία της Στοάς Μπενέι Μπρίθ- είναι μία διεθνής εβραϊκή ΜΚΟ η οποία ιδρύθηκε το 1913 από τον Ιουδαίο δικηγόρο Σίγκμουντ Λίβινγκστον και τον πρόεδρο της Στάς Μπενέι Μπρίθ Άντολφ Κράους. Ιδρύθηκε ως επιτροπή της Στοάς Μπενέι Μπριθ με σκοπό την ανατροπή των προβλητικών για τους Εβραίους στερεοτύπων και έφτασε να γίνει δημόσιος πόρος για ολόκληρη την κοινωνία, ο οποίος όριζε τους «καλούς» και τους «κακούς» στον δημόσιο διάλογο («φονταμενταλιστές», «ακραίους», «ρατσιστές», «συνωμοσιολόγους», «μισαλλόδοξους» και λοιπούς στοχοποιημένους πολίτες με τα γνωστά δυσφημηστικά επίθετα που όλοι γνωρίζουμε).
«Ως στόχοι της Λίγκας κατά της Δυσφημήσεως, αναφέρονται επίσης η μάχη στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό κατά του αντισημιτισμού και όλων των μορφών της μισαλλοδοξίας, η διερεύνηση των ριζών του μίσους, η παραπομπή θεμάτων στο Κογκρέσο, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και γενικώς η οργάνωση της Λίγκας ως δημοσίου πόρου για την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τις δυνάμεις επιβολής της τάξεως και για το κοινό, με στόχο την αντίσταση κατά του μίσους και την μείωσή του»!
Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων της Λίγκας αναφέρονται και οι εξής: Επίθεση της εβραϊκής οργάνωσης κατά των οργανισμών που αντιτάσσονται στην ισλαμοποίηση των ΗΠΑ ! [Δείτε την ίδια νοοτροπία στην ακόλουθη είδηση: Ραββίνος καλεί σε ένωση με τους μωαμεθανούς ενάντια στα αντιμεταναστευτικά ρεύματα της Ευρώπης] Προώθηση χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους. Αποτροπή της διδασκαλίας της δημιουργίας ή του ευφυούς σχεδιασμού. Αποτροπή της διδασκαλίας της Βίβλου με την πρόφαση ότι θίγεται η προβλεπόμενη από το σύνταγμα των ΗΠΑ «θρησκευτική ουδετερότητα» του κράτους. Επίθεση σε νομοσχέδιο που απέκλειε τον γάμο ομοφυλοφίλων. Επίθεση στην δημιουργία σχολείων με μη κυβερνητικό πρόγραμμα (για την μη δημιουργία ιδιωτικών εκκλησιαστικών σχολείων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πλατφόρμα υπέρβασης του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους).
Και με τούτα και με τ’ άλλα έφτασε η ‘Λίγκα Κατά της Δυσφημήσεως’ μίας μειονότητας να γίνει στο τέλος Λίγκα Υπέρ της Δυσφημήσεως της πλειονότητας, διαμορφώνοντας με τις δραστηριότητές της ένα εχθρικό περιβάλλον στις πλειοψηφίες εντός των Κρατών ολόκληρης της υφηλίου.
Σε αντιστοιχία το Διεθνές Παρατηρητήριο Θρησκευτικού Φονταμενταλισμού της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως («εκκλησιαστικό ίδρυμα» σύμφωνα με απόφαση της ΔΙΣ με υπογραφή του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’), «διερευνά τους τρόπους μέσα από τους οποίους η διεπιστημονική προσέγγιση δύναται να προτάξει την διαθρησκειακή συνεργασία και να αναδείξει ανεκτικά θρησκευτικά πρότυπα απέναντι σε άτομα ή οργανωμένες ομάδες που προωθούν την ρητορική μίσους, την μισαλλοδοξία και πράξεις βίας, εργαλειοποιώντας την πίστη.» Ο συγχωρεμένος Χρυσόστομος Σταμούλης, ο οποίος κατείχε διευθυντική θέση στο Παρατηρητήριο !, περιέγραψε τις δράσεις που σχεδιάζουν για να αντιμετωπίσουν τα «φονταμενταλιστικά φαινόμενα»! : «Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ποικίλες δράσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα αποτελέσματα της καταγραφής και ανάλυσης φαινομένων θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Επιμορφωτικά σεμινάρια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πολιτιστικά γεγονότα συνδημιουργίας και συνύπαρξης. Κοινωνικές παρεμβάσεις. Ενημέρωση με τρόπο νηφάλιο και ουσιαστικό των πολιτών. Συνεργασία με το σύνολο των θρησκευτικών κοινοτήτων αλλά και της Πολιτεία,ς και από κοινού σχεδιασμός μίας νέας πορείας.» Ο δε Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος λέει: «Θα καταγράψουμε όμως προσπάθειες που οπωσδήποτε επιχειρήθηκαν και επιχειρούνται καθώς και υγιείς τρόπους αντιμετώπισής τους από την Εκκλησία και θα δούμε το θρησκευτικό γεγονός σε όλες τις εκφάνσεις του παγκοσμίως.» Είναι ζήτημα χρόνου όταν οι γύρω συνθήκες «ωριμάσουν» και εάν το επιτρέψει ο Κύριος, το εν λόγω «Παρατηρητήριο» να αναλάβει και χρέος σπιούνου, καταγγέλοντας ανθρώπους και οργανισμούς που αντιτίθενται στις μασονικές νεοεποχίτικες ιδέες του.
Ο π. Σεραφείμ σχολιάζει την θρησκειολογία της νέας εποχής, όπου όλα (Ορθοδοξία και πλάνη) τσουβαλιάζονται μαζί και εξομοιώνονται. Ο διαχωρισμός της αλήθειας από την αίρεση όχι μόνο έπαψε να ενδιαφέρει, αλλά όσοι προσηλώνονται στα θεμέλια της θρησκείας τους χαρακτηρίζονται αρνητικά ως «φονταμενταλιστές». Σήμερα μας ομιλούν για το «θρησκευτικό γεγονός» που μελετάται με την ψυχολογία της θρησκείας ως «θρησκευτικό φαινόμενο»! Αυτά τα ξεκίνησε ο μασόνος Λούβαρης και τώρα συνεχίζονται από θολολόγους και ραβδούχους.
Και για να καταλάβουμε πόσο πολύ έδαφος έχει κερδίσει η μασονία στην Εκκλησία και στην ελληνική κοινωνία, θυμηθήκαμε τώρα την ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΥΔΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ στην οποία χρησιμοποίησε παρόμοιες φρασεολογίες και συγκρητιστικό σκεπτικό «ανοχής» όταν συνηγορούσε υπέρ της μετατροπής του Μαθήματος των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία σε θρησκειολογική σούπα. Είχε πει χαρακτηριστικά:
Ἔτσι τό Μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν ἄν ἐπιδιώκει νά εἶναι ἕνα μάθημα ὑποχρεωτικό γιά ὅλους, ἀνεξάρτητα ἀπό τίς θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τότε δέν ἔχει τήν πολυτέλεια νά πραγματεύεται θέματα μόνο μέσα ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία˙ κρίνεται ἀναγκαία ἡ ἀναφορά σέ σύγχρονα μεγάλα θρησκεύματα, ὄχι ὅμως νά ἀξιοποιήσει τήν διδασκαλία τους ὡς ἑρμηνευτικό πλαίσιο, ἀλλά γιά νά δώσει στόν μαθητή τήν εὐκαιρία νά ἀντιληφθεῖ ὅτι τό θρησκευτικό φαινόμενο βιώνεται ποικιλοτρόπως καί ὅτι τό νόημα τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς μπορεῖ νά ἑρμηνεύεται μέσα ἀπό πολλές διαφορετικές καί ἀντικρουόμενες ὀπτικές γωνίες. Ἔτσι τό Μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν καθίσταται μάθημα πού καταφάσκει στόν διάλογο καί στήν ἀναγνώριση τῆς θρησκευτικῆς ἑτερότητας.
Ἐξ ἄλλου, σέ μιά κοινωνία ἑτερότητας καλεῖται νά ζήσει ὁ μελλοντικός πολίτης καί σέ μιά κοινωνία ἑτερότητας καλεῖται νά καλλιεργήσει τή θρησκευτική του συνείδηση. (Ἐδῶ ἀποκλείονται οἱ φανατισμοί, φονταμενταλισμοί, μισαλλοδοξίες κ.τ.ὅ.).
Βλέπουμε πώς ο προσανατολισμός των ραβδούχων διοικητών της Εκκλησίας έχει αλλάξει εντελώς και από τον όρκο που δίνουν κατά την χειροτονία τους έχουν καταντήσει αρωγοί μασονικών ιδεών τις οποίες διαχέουν στους πιστούς και στην κοινωνία.
Βλέπουμε επίσης ότι για να αποκτήσουν «περιεχόμενο» οι συγκρητιστικές «ανεκτικές» ιδέες (είτε θρησκευτικές, είτε πολιτικές) της μασονίας, χρειάζεται η αλλοίωση της πληθυσμιακής βάσης των κοινωνιών για να χτυπηθεί η εθνοτική κσι η θρησκευτική τους συνοχή. Και αυτό επιτυγχάνεται με τον εποικισμό (παράνομη λαθρομετανάστευση) των εθνών κρατών από αλλοθρήσκους. Αυτή η κατάσταση καλαρέσει σε κάποιους της εκκλησιαστικής ηγεσίας. Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος έχει ενθαρρύνει δημοσίως τις Ελληνίδες να ζευγαρώνουν με μωαμεθανούς να τους κάνουν παιδιά!. Άλλοι μητροπολίτες φιλοξενούν διαθρησκειακά συνέδρεια «αγάπης» και «ανεκτικότητας», ξένης χρηματοδότησης, «για το καλό» της Ελληνικής κοινωνίας! Η αρχιεπισκοπή Αθηνών προβαίνει σε αντεθνικές δράσεις για την «ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», μας λένε. Ο Ύδρας Εφραίμ πιο πάνω αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς την αλλοίωση της πληθυσμιακής συνεκτικότητας καθότι την χρησιμοποιεί ως «επιχείρημα» για την συγκρητιστική θρησκειολογία στα σχολεία. Όλο και περισσότεροι μητροπολίτες μπαίνουν το παιχνίδι της χρηματοδοτούμενης «αγάπης» διότι η άλλη η εν Χριστώ αγάπη έχει προσωπικό κόστος που δεν είναι κανείς τους διατεθειμένος να πληρώσει.
Στο βίντεο γίνεται αναφορά
*Στο σχέδιο του μασόνου Κουντενχόβε-Καλέργκι (ελβετική κυρίως καταγωγή με ελληνικές ρίζες) για την πλήθυσμιακή πολτοποίηση της Ευρώπης με μία υποδεέστερη πολιτισμικά, διασταυρωμένη με πολλούς λαούς φυλή, χωρίς μνήμη, που θα ελέγχεται εύκολα.
*Στην θεοσοφίστρια Αλίκυ Μπέιλυ, η οποία υποστήριζε την πρόσμιξη των λαών
*Στις επιστολές και τοποθετήσεις επιφανών μασόνων που κατέχουν υψηλές θεσμικές θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την περάιτέρω διασπορά των ιδεών τους περί πολιτικής και θρησκευτικής ανεκτικότητας στην ΕΕ, πριν ακόμη γίνει η έκρηξη της αραβικής άνοιξης που προκάλεσε τα εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστευτικά ρεύματα. Για την πηγή του προβλήματος δεν τους είδαμε να μεριμνούν, αλλά φαίνεται ότι πολύ βολικά περίμεναν να αδράξουν τους καρπούς της τρομοκρατικής οργάνωσης και να καθορίσουν την στάση της ΕΕ στα αναμενόμενα λαθρομεταστευτικά ρεύματα δίχως να μας ρωτήσουν.
*Στην οικουμενιστική σχολή Βόλου η οποία βλέπει και αυτή την «μετανάστευση» με καλό…θολολογικό μάτι!
Έτσι όλοι μας δένουν, την ώρα που η Αγία Γραφή στέκεται εναντίον της προσμίξεως των λαών διότι επηρεάζονται τα θρησκευτικά πιστεύω των χριστιανών.
Επιβεβαίωση των πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών μέσα από μασονικές πηγές οι οποίες ενθαρρύνουν την γύμνια και την πορνογραφία για την ηθική εξαθλίωση των χριστιανών. Επανεμφάνιση επίσης στην Εκκλησία της παλαιάς αίρεσης του νικολαϊτισμού που αθωώνει την σεξουαλική ασυδοσία, την οποία κατήγγειλε και ονόμασε νεονικολαϊτισμό ο μακαριστός Γέροντας Θεόκλητος ο Διονυσιάτης.
Η βαθειά σχέση μασονίας με τον ερμαφροδιτισμό και την ομοφυλοφιλία, και η πρσπάθεια αμνήστευσης της ομοφυλοφιλίας από εκκλησιαστικά πρόσωπα, όπως Περγάμου Ζηζιούλας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και νεόκοπους «θεολόγους» όπως ο Χαράλαμπος Βέντης, αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα θρησκειολογίας, φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ! Δείτε τί γράφει στο άρθρο του Εκκλησία, ομοφυλοφιλία και γάμος ομοφύλων ο πολύς «καθηγητής» και φρίξτε αδέλφια.

Ευχαριστούμε τον π. Σεραφείμ για τον κόπο του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ


Επιμέλεια παρουσίασης ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2026/03/07/συμπτώματα-και-τεκμήρια-της-σταδιακή-3/#more-129471

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible