Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ἐπιστολή διαμαρτυρίας γιά τήν ἀπόφαση τῆς Δ.Ι.Σ. τῆς 1ης Ἀπριλίου

Προς: - Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος 

           - Μέλη της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος

 Μακαριώτατε 

   Προς μεγάλη απογοήτευση της πλειοψηφίας των πιστών, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να συμπλεύσει με την Πολιτεία και όχι μόνο να της αποδώσει την υπακοή και τον σεβασμό που της αξίζει ("τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"), αλλά ακόμα και την υπακοή και σεβασμό που θα άρμοζε μόνο στο Θεό (δυστυχώς όχι "τα του Θεού τω Θεώ"). 
  Με αυτή την υποχώρηση από πλευράς Ιεράς Συνόδου, το κράτος έλαβε δικαιώματα επί της Εκκλησίας, αδιανόητα για άλλους καιρούς, καθώς μπορεί να μην μας κηρύττει ευθέως διωγμό, αλλά να απαγορεύει την προσέλευση πιστών στις Ακολουθίες της Σαρακοστής και το μέγα μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, αποφάσεις για τις οποίες μόνο ο Θεός θα είχε λόγο (ούτε καν η Εκκλησία!).
   Οφείλω επίσης να εκθέσω τις σκέψεις που θλίβουν πολλούς πιστούς: πώς δύναται η Εκκλησία να επέτρεψε στην κυβέρνηση να μην της χορηγείται καν ίση μεταχείριση με τα σούπερ μάρκετ, λεωφορεία και άλλους χώρους συγκέντρωσης κόσμου, όπου τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ανθρώπων προς την μημετάδοση του ιού; 
   Πώς αποδεχτήκατε Μακαριώτατε και λοιποί Ποιμένες, σε χώρους πολύ λιγότερο ψυχωφελείς από τους ναούς να συγκεντρώνεται έστω και με περιορισμούς κόσμος, ενώ οι ναοί να είναι ερμητικά κλειστοί στον πιστό λαό, στο ποίμνιό σας, με μόνους τον ιερέα και δύο ψάλτες; 
   Πώς δεν ραγίζει η καρδιά σας, που δεχθήκατε να θυσιαστεί η ιερότερη εβδομάδα του έτους, η Μεγάλη Εβδομάδα, για χάρη ενός ιού και μίας κυβέρνησης που δε σέβεται την Εκκλησία και τη χρησιμοποιεί μόνο για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς; 
   Με πλήρη επίγνωση της αμαρτωλότητας του λαού και προπαντός εμού που γράφω την παρούσα επιστολή, σας ζητώ Μακαριώτατε και λοιποί Επίσκοποι - μέλη της Ιεράς Συνόδου, ως κεφαλές της Εκκλησίας της Ελλάδος, να βάλετε σε πρώτη θέση τον Θεό και όχι τον εκάστοτε κυβερνώντα αυτού του τόπου. Πιο συγκεκριμένα, σας καλώ να υψώσετε το ανάστημά σας έναντι της Πολιτείας που αντιτάσσεται στον Θεό, σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος (προς αμηχανία της κυβέρνησης) και να ανακοινώσετε (όχι να παρακαλέσετε) σε αντίθεση με τους νόμους του κράτους που είναι κατώτεροι των Θείων Νόμων, ότι θα εορταστεί κανονικά η Μεγάλη Εβδομάδα και όλες οι Ακολουθίες, μαζί με το λαό και με τα περιοριστικά μέτρα πλήθους κόσμου και αποστάσεων που τηρούν οι λοιποί χώροι συναθροίσεων. Το τελευταίο εννοείται δεν θα ειπωθεί επειδή φοβόμαστε μην κολλήσουμε τον ιό μέσα στον Οίκο του Θεού και πόσο μάλλον μέσω της Θείας Μεταλήψεως (μη γένοιτο!), αλλά επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε και να δώσουμε άλλοθι στο κράτος και στους άθεους ή ολιγόπιστους συμπολίτες μας να κινηθούν με μένος έναντι της Εκκλησίας. 
   Βέβαια, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις πνευματικές αιτίες αυτής της εκκλησιαστικής χαλαρότητας και ενδοτικότητας προς το κράτος και τους υπηρετούντες τα διεθνή κέντρα εξουσίας. Αφενός, η «Πανορθόδοξη Σύνοδος» στο Κολυμπάρι τον Ιούνιο του 2016 παρείχε αναγνώριση ως «εκκλησιών» σε αιρετικά χριστιανικά δόγματα, κάτι το οποίο αντίκειται στους Ιερούς Κανόνες των προγενεστέρων Οικουμενικών Συνόδων. Αφετέρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραχώρησε τον Οκτώβριο του 2018 Τόμο Αυτοκεφαλίας στο σχισματικό ουκρανικό μόρφωμα υπό τον σχισματικό Επιφάνιο, παραγκωνίζοντας τον νόμιμο Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Ονούφριο, γεγονός που εσείς Μακαριώτατε ένα χρόνο μετά, με δική σας εισήγηση, δια της Δ.Ι.Σ., αναγνωρίσατε επίσης. 
   Τέλος και μετά από όσα ανέφερα παραπάνω, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να γίνετε "δια Χριστόν αντάρτες" έναντι ενός άθεου κράτους, όχι γιατί οι Χριστιανοί δεν υπακούμε στους νόμους της Πολιτείας, αλλά επειδή υπακούμε σε όλα πλην όσων αντιτάσσονται στο Θείο νόμο και στις Θείες εντολές. Επίσης, σας παροτρύνω να γνωστοποιήσετε στην Κυβέρνηση, ότι λίγα άτομα μέσα στο ναό και λίγα έξω, τηρώντας τις αποστάσεις και τη σειρά για τη Θεία Μετάληψη, δεν είναι πιο επιζήμιο για τη δημόσια υγεία, συγκριτικά με την πυκνή σειρά αναμονής στα ΑΤΜ των τραπεζών και στα ταμεία των υπεραγορών! Είναι καιρός να ομολογήσουμε επιτέλους προς Δόξαν Θεού, την αναγκαιότητα της σωτηριώδους μετοχής μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και δη στο μέγιστο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ώστε να μην βρεθούμε αναπολόγητοι μπροστά στο Φοβερό Κριτήριο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας Του. 

Με σεβασμό

πηγή:ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible