Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ἐμεῖς θά ποῦμε τό «Μακεδονία ξακουστή» καί ἄς φᾶμε καί ἀποβολή!

 Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

Ἡ ἑλληνική ψυχή θά ἀντιδράσει… Δέν εἶναι δυνατόν νά μή ξυπνήσουν τά γονίδια της. Καί ἄν ξυπνήσει, τίποτε δέ θά εἶναι ἱκανό νά τή σταματήσει… Συγχαίρω τά παιδιά τοῦ 1ου γενικοῦ λυκείου Ἐλευθερίου Κορδελιοῦ. 
Δεῖτε τή στιγμή τῆς παρέλασης καί διαβάστε τήν ἐπιστολή πού ἔλαβα πρός δημοσίευση. Τά στοιχεῖα τοῦ ἀποστολέα βρίσκονται στό ἀρχεῖο μου.
Εμείς θα πούμε το «Μακεδονία ξακουστή» και ας φάμε και αποβολή!

 Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού, μας έκαναν σήμερα υπερήφανους και είπαν το δικό τους «ΟΧΙ»

  Με κάθε λαμπρότητα και την δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, αλλά και το υπερήφανο «ΟΧΙ» του 1940. Έγιναν όλα κατά τα προβλεπόμενα, δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, επιμνημόσυνες δεήσεις, πανηγυρικοί ημέρας, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις.
Όμως στη Δημοτική ενότητα Κορδελιού, στην παρέλαση τμημάτων μαθητών των σχολείων, των φορέων και συλλόγων, που γίνεται κάθε χρόνο στην οδό Α. Παπανδρέου, ξεχώρισαν οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού.
  Οι μαθητές παρά την αντίθετη γνώμη της Διευθύντριας του Σχολείου τους, κ. ... -η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τους είπε πως με τέτοια πράγματα δείχνουν ότι είναι εθνικιστές- τραγούδησαν, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το «Μακεδονία ξακουστή» με τη σημαία – σύμβολο της Μακεδονίας, τον ήλιο της Βεργίνας, να ηγείται της παρέλασης.
Αποφάσισαν να παρελάσουν κατ’ αυτό τον τρόπο, δηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας, της Μακεδονίας μας. Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση όλοι μαζί συμφώνησαν «εμείς θα πούμε το Μακεδονία ξακουστή και ας φάμε και αποβολή!»

  Αν λοιπόν όσοι βρεθήκατε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Δημοτική ενότητα Κορδελιού και όσοι παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί, νιώθετε υπερηφάνεια γι αυτά τα παιδιά, μη βιαστείτε να συγχαρείτε τους καθηγητές τους. Επικοινώνησα προσωπικά με τη Διευθύντρια κ. ..., για να μάθω τίνος ήταν η πρωτοβουλία αυτή και ποιον πρέπει να συγχαρώ για την παρέλαση των μαθητών του Λυκείου μας. Και μου απάντησε ότι ήταν πρωτοβουλία μόνο των μαθητών!

 Λοιπόν, σε πείσμα των διαφωνούντων, αυτή είναι η ελληνική λεβεντιά που πηγάζει από την καρδιά τους, από την αγάπη τους για την Πατρίδα, από τις αξίες που οι γονείς τους και οι παππούδες τους, τους έχουν μεταλαμπαδεύσει.
Αυτές τις αξίες που θέλουν κάποιοι μέσα από τον χώρο του Σχολείου, μέσα από τα «νέα» μεταλλαγμένα βιβλία, μέσα από την προπαγανδιστική διδασκαλία, να τις εξαλείψουν και να σβήσουν τις ιστορικές μας μνήμες.

 
 Όπως ενημερώθηκα εκ των υστέρων από μαθητές και από γονείς, στις πρόβες της παρέλασης που γινόταν στο σχολείο, οι μαθητές συζήτησαν την επιθυμία τους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση. Η υπεύθυνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. ... τους πρότεινε καλύτερα να μη το κάνουν «για να μη μπλέξουν».
Επίσης πληροφορήθηκα ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αίτημα του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, να γίνεται έπαρση της σημαίας στο σχολείο, η Διευθύντρια τους είπε «μην είστε εθνικιστές, υπάρχουν παιδιά που είναι από άλλες χώρες και θα στενοχωρηθούν». Τα παιδιά αντέδρασαν σε αυτή τη γελοία δικαιολογία και στην παρέλαση έδειξαν με το δικό τους τρόπο ότι «τα ιδικά μας», δεν τα διαπραγματευόμαστε!
Εύγε στους μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού! Η Παναγιά μας να σας οδηγεί και να σας φωτίζει πάντοτε!

https://proskynitis.blogspot.com/2018/11/blog-post_10.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible