Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Λαθρομετανάστες, 14.11.2019, Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Ἀκούστε τό ἀπόσπασμα τῆς ὁμιλίας ἐδῶ:

(Απόσπασμα από ομιλία, διάρκεια 4’:49”) 

Πρώτον, αγαπάμε το Θεό. Υπάρχει μία πυραμίδα στην αγάπη. Αγαπάμε την Παναγία μας, τους Αγίους μας, τους Αγγέλους κ.τ.λ., Μετά αγαπάμε τους ανθρώπους.Και στους ανθρώπους, πάλι, υπάρχει διαβάθμιση όμως. Προσέξτε: πρώτα αγαπάμε τους συγγενείς, όχι μόνο τους κατά σάρκα, κυρίως τους κατά πνεύμα, δηλαδή τους οικείους της πίστεως, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος.Πρώτα αυτούς. 
Εσύ κύριε Κράτος, ας πούμε, πρώτα θα νοιαστείς για τους Ορθόδοξους, για τους Έλληνες Ορθόδοξους, και μετά θα δώσεις το περίσσευμα σ’ όλους αυτούς, το συρφετό  που μας έρχεται. Και μη μου πείς ότι είναι ταλαιπωρημένοι όλοι οι πρόσφυγες, άλλο είναι αυτοί οι άνθρωποι, φρεσκο-ξυρισμένοι, με ένα δορυφορικό κινητό, με καμιά δεκαριά χιλιάρικα στο χέρι, και με το που φτάνουν στο νησί σκίζουν το διαβατήριο. Γιατί το σκίζεις το διαβατήριο; Λοιπόν, χρειάζεται διάκριση. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε με τα τσαρούχια. Και σας είπα ότι όλους αυτούς, τους τοποθετούνε σε στρατόπεδα, σε καίριες θέσεις, στις εισόδους και στις εξόδους των πόλεων, μιλάμε για στρατηγικό σχέδιο.Ε, καλά, δεν τρώμε και κουτόχορτο, και “εν ονόματι της αγάπης” τώρα, θα μας πούνε:”παραδοθείτε”! Γιατί αυτοί, αύριο, θα γίνουν βουλευτές, υπουργοί και θα σου πούνε: ”τέρμα οι εκκλησίες, τέρμα η χριστιανοσύνη, έχουμε τη σαρία, θα εφαρμόσουμε τη σαρία”! Να δούμε τότε, θα σ’ αρέσει; Ή θα πεις: Ε, εντάξει, τι να κάνουμε! Εν ονόματι της αγάπης τώρα, κάτσε αγά μου σφάξε με! Έτσι είπε ο Θεός; Θα μου πείτε: 
-Θα μας εμποδίσει; 
-Τελικά, δεν θα μας εμποδίσει ούτε αυτό, αν παραχωρήσει ο Θεός να γίνει για τις αμαρτίες μας.Αλλά, γιατί μόνοι μας  να το επιδιώξουμε αυτό; 
Ο Χριστός είπε: “Όταν σας καταδιώκουν από μιά πόλη, πηγαίνετε σε μία άλλη.” Δεν λέει να πηγαίνεις αυτόκλητος στο μαρτύριο, να πηγαίνεις δηλαδή να σε σφάξουνε. Εφ’ όσον μπορείς να το αποφύγεις και νιώθεις κι αδύναμος, δεν θα πας. Γιατί εμείς δηλαδή να παραδοθούμε αμαχητί σ’ αυτούς που γνωρίζουμε πλέον -είναι φως φανάρι- ότι δεν έρχονται με καλό σκοπό εδώ πέρα. Και ήδη κάποιος σε ανάκριση που διέρρευσε, στη Σάμο, από μία χώρα της Αφρικής ήταν αυτός, δεν ξέρω αν το είδε κανένας σας, απ’ τη Σομαλία , είπε όλο το σχέδιο. Διέρρευσε, υπάρχει στο διαδίκτυο, ότι: “Μας έχουν δώσει το κινητό το δορυφορικό και περιμένουμε ένα sms.” Αυτός ήτανε θανατοποινίτης στη Σομαλία, θα τον εκτελούσαν και του λένε: “Θέλεις να μην σε εκτελέσουμε; Θα πας στην Τουρκία να εκπαιδευτείς, για να παλέψεις για την πίστη σου. Μουσουλμάνος  αυτός. Ε, φυσικά, δέχτηκε.  “Προκειμένου να με εκτελέσουνε στη Σομαλία, να πάω στην Τουρκία, να ζήσω.” Και να γίνει μάρτυρας για την πίστη του. Και πήγε, λέει, στο πουθενά, στην Τουρκία σ’ ένα στρατόπεδο, τον εκπαίδευσαν 2-3 μήνες σε μάχες πόλεων. Γιατί οι μάχες θα γίνουν μέσα στις πόλεις.Έμαθε όλη την τεχνογνωσία που χρειάστηκε και τον περάσανε στη Σάμο παρακαλώ, με μια συγκεκριμένη αποστολή: Να πάνε εκεί που θα τους πάνε και να συγκροτήσουνε πυρήνες, ομάδες. Και όταν έρθει το sms, θα τους δώσουν και τα όπλα, τα οποία υπάρχουνε στις αποθήκες, όπως λένε οι στρατιωτικοί, γιατί έχουν αδειάσει ένα σωρό στρατόπεδα, οι δικοί μας οι προδότες, και θα πάρουν κι ένα χάπι που κρατάει δύο ημέρες, δεν κοιμάσαι, δεν πεινάς και δεν καταλαβαίνεις και τι κάνεις, γίνεσαι ζόμπι και αρχίζεις και σκοτώνεις χωρίς να καταλαβαίνεις τι κάνεις. Και θ’ αρχίσουν να σκοτώνουνε τους πάντες. Έτσι, μέσα στις πόλεις, όποιον βρουν θα τον θερίσουν. Γι’ αυτό έλεγε ένας Γέροντας σύγχρονος, ο π. Βασίλειος: “Εκείνες τις μέρες, 4-5 μέρες θα είναι το κακό, να κλειστείτε μέσα στα σπίτια σας, μη βγείτε έξω. Αυτό! Αυτό είναι το σχέδιο! Κι αν αυτοί δεν κάνουν αυτή τη δουλειά, οι από πίσω θα τους σκοτώνουνε. Γιατί, θα υπάρχουνε από πίσω οι “ινστρούχτορες”. Δηλαδή, κι αυτοί θύματα τελικά είναι. Και όλοι, θύματα του διαβόλου. Αυτό είναι το σχέδιο. Επομένως, δεν μπορούμε να κοιμόμαστε και να μιλάμε για αγάπη κ.τ.λ.. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Αγάπη είναι και αυτό, αλλά αγάπη πρώτα στους οικείους της πίστεως. Πρώτα θα νοιαστείς για το παιδί σου, για τη μάνα σου, τον εν Χριστώ αδελφό σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible