Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Νά κάνεις «ἀποκαθήλωση»... Τί θά πᾶς νά ἁγιάσεις; Τόν διάβολο;

Θα πάρεις τον αγιασμό από την Εκκλησία και θα τον πας στο σπίτι και δεν θα μπεις μέσα. Θα αφήσεις τον αγιασμό από έξω και θα μπεις μέσα στο σπίτι σου, να κάνεις «αποκαθήλωση». 
Να πας να βγάλεις τα κρεμμύδια και σκόρδα που κρέμασες την πρωτοχρονιά για το γούρι της χρονιάς. Να πας να πετάξεις την τράπουλα. Να πας να πετάξεις, αν είσαι γυναίκα όλα τα αντρικά παντελόνια και όλη τη δεισιδαιμονία που έχεις κρεμάσει εκεί και έπειτα θα βάλεις τον αγιασμό στο σπίτι σου. Να το αγιάσει. Διαφορετικά, τι θα πας να αγιάσεις; Τον διάβολο; Φεύγει ο διάβολος; Δεν φεύγει, εφόσον εσύ δεν θέλεις να τον διώξεις...

❈ Ο Χριστός στον Ιορδάνη ποταμό, δέχτηκε από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο βάπτισμα μετανοίας και όχι βάπτισμα σωτηρίας. Το βάπτισμα μετανοίας του Χριστού, συμβολίζει το μυστήριο της μετανοίας και της εξομολογήσεως (το λεγόμενο ''βάπτισμα μετά το βάπτισμα''). Γι΄αυτό και όταν βαπτίστηκε ο Χριστός, αμέσως εξήλθε από το νερό, μη έχοντας αμαρτίες. 
Εμείς οι άνθρωποι κάνουμε βάπτισμα σωτηρίας και όχι μετανοίας. Άλλο το ένα βάπτισμα και άλλο το άλλο... Κακώς λοιπόν μας κατηγορούν οι ετερόδοξοι, ότι δεν μιμούμαστε τον Χριστό δηλ. δεν βαπτιζόμαστε σε ηλικία 30 ετών και κάνουμε νηπιοβαπτισμό. Εξάλλου ας μας εγγυηθούν οι ετερόδοξοι, ότι θα φτάσουμε όλοι μας 30 ετών και μετά το συζητάμε...
Ο Χριστός δεν βαπτίστηκε εν ύδατι, αλλά εν αίματι. Το σωτήριο βάπτισμα του Χριστού, είναι το εν αίματι. Είναι το Αίμα που χύθηκε στην Σταύρωσή Του...

❈ Σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, βρέθηκε στην έρημο αναγκαστικά, από ανωτέρα βία. Συγκεκριμένα, όταν ήταν ακόμα μωρό και ο Ηρώδης σκότωνε όλα τα μωρά κάτω των 2 ετών, η μάνα του η Ελισσάβετ, προκειμένου να το σώσει από την μάχαιρα του Ηρώδη, το φυγάδεψε από το σπίτι της. 
Και λέγεται, ότι όταν βρέθηκαν σε ένα βουνό και δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και ήταν θέμα χρόνου, οι στρατιώτες του Ηρώδη να τους βρουν, η Ελισσάβετ έκανε μια σύντομη προσευχή λέγοντας: ''Δέξου όρος το τέκνον και την μάνα αυτού''. Έτσι κατά θαυμαστό τρόπο βρέθηκαν στην απέναντι πλευρά του βουνού, που ήταν έρημος.


Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible