Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ἡ κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τίς ἐκκλησίες

Εξόδιος ακολουθία Μητροπολίτου Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου (01.11.2020)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τις εκκλησίες

Ύπουλα, σιγά – σιγά, χωρίς μεγάλες φωνές και επίσημες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση προχωρά στο ουσιαστικό κλείσιμο των εκκλησιών, με τη Διοικούσα Εκκλησία να μην αντιδρά ουδόλως, μάλλον δε και να συμφωνεί σε όλα.
Συγκεκριμένα, με την εξαγγελία των νέων μέτρων για τον covid-19 από τον πρωθυπουργό και την εξειδίκευσή τους από τους αρμόδιους υπουργούς, περισσότερη από τη μισή Ελλάδα, όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, θεωρούνται πλέον «κόκκινη» περιοχή, επιπέδου Β, «αυξημένου κινδύνου», για την οποία μεταξύ των άλλων μέτρων ισχύει ότι: «Για τους χώρους λατρείας στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες». Με αυτές τις λέξεις ακριβώς περιέγραψε τα μέτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς και πριν ακόμη την ακριβή διατύπωση του ΦΕΚ, που δεν αναμένεται να διαφοροποιεί σε κάτι τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε ναό ασχέτως τετραγωνικών μέτρων θα πρέπει να εισέρχονται μόνο 9 άτομα! Και στο μικρότερο εξωκκλήσι ενός χωριού και στο ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ή στη Μητρόπολη Αθηνών! Εάν αυτό δεν λέγεται κάψιμο της ανθρώπινης λογικής, εάν αυτή η οριζόντια ισοπεδωτική ρύθμιση για την λατρεία των πιστών δεν αποτελεί πρόκληση, τότε ας απαντήσουμε όλοι στο ερώτημα ποιοι είναι τελικά οι «ψεκασμένοι» σε αυτή τη χώρα; Οι πολίτες που συνεχίζουν να σκέφτονται έστω και λίγο λογικά - ας αφήσουμε κατά μέρος την πνευματική προσέγγιση του ζητήματος - ή τα επιτελεία των «σοφών» επιστημόνων και πολιτικών που καθημερινά μας ξεφουρνίζουν και από μία δέσμη μέτρων ισοπεδωτικών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς περίσκεψη, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς απλή λογική;
Ουσιαστικά πρόκειται για κλείσιμο των ναών και στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας στην πίστη, της μετοχής στη λατρευτική ζωή. Ήδη σήμερα Κυριακή σε πολλούς ναούς οι θύρες ήταν κλειστές με σημειώματα ότι «καλύφθηκε ο προβλεπόμενος αριθμός εισερχομένων (9)», «τηρείται σειρά προτεραιότητας – επιτρέπονται 9 άτομα εντός του ναού», και άλλα τραγελαφικά.
Επίτροποι, κανδηλανάφτες, μοναχοί και μοναχές «έφραζαν» την πόρτα της εισόδου του ναού, με τους ναούς άδειους (μόνο με 9 άτομα) και τους πιστούς είτε να παραμένουν στο προαύλιο (όταν δεν τους «εκδίωκαν» και από εκεί) ή να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Και με σχετική καλοκαιρία σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα. Τι θα συμβεί άραγε τις επόμενες ημέρες καθώς ο χειμώνας θα πλησιάζει; Κάποιοι λίγοι ιερείς επέτρεψαν δειλά μικρές «παραβάσεις» του ορίου των 9 ατόμων και άλλοι έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να γίνει η Μετάληψη των πιστών που παρέμειναν εκτός του ναού.
Η κυβέρνηση έκλεισε ουσιαστικά τους ναούς, όχι για τα Χριστούγεννα αλλά πριν ακόμη αρχίσει η νηστεία των Χριστουγέννων! Σκεφθείτε τι θα κάνουν όταν θα πλησιάζει η μεγάλη εορτή… Πολλοί πιστοί «σιγοβράζουν», άλλοι είναι πλήρως απογοητευμένοι από τη Διοικούσα Εκκλησία, άλλοι σκέφτονται τρόπους πνευματικής επιβίωσης και είναι άγνωστο που μπορεί να οδηγήσει τελικά η «σκληρή» γραμμή της κυβέρνησης που έχει εξασφαλίσει (άγνωστο με ποιο τρόπο) την πλήρη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου σε όσα μέτρα κι αν λαμβάνει σε βάρος της λατρευτικής ζωής των πιστών.
Την ίδια στιγμή στο Μαυροβούνιο μέγα πλήθος πιστών αποχαιρέτησε σήμερα τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο θέτοντας την πνευματική ευαισθησία πολύ πιο πάνω από τον φόβο της εξάπλωσης ενός ιού. Και να σκεφθεί κανείς ότι κατά πως γράφουν τα γνωστά ΜΜΕ ο μακαριστός Μητροπολίτης πέθανε από κορωνοϊό! 



https://aktines.blogspot.com/2020/11/blog-post_97.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible