Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-Νέα Υόρκη (Ground Zero): Ναι στο τζαμί. Όχι στον ελληνορθόδοξο Ναό.


undefined
Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου κάτω από τους δίδυμους πύργους, που λειτουργούσε από το 1922 και καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Την ώρα που γίνεται τεράστιος θόρυβος σε ολόκληρη την Αμερική εδώ και δυο μήνες, με δηλώσεις και αντιδηλώσεις εκατέρωθεν, για το αν θα ανοίξει το ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο (με ενεργό Τζαμί εντός του και χωρητικότητα 500 θέσεων) στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης πλησίον της περιοχής (World Trade Center) που επλήγη θανάσιμα την 11 Σεπτεμβρίου 2001 από την Αλ Καϊντα, με χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα, ανάμεσά τους και Ελληνοαμερικανοί, και την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama τοποθετείται υπέρ της λειτουργίας του Ισλαμικού κέντρου (Τζαμιού) μιας ενέργειας δηλαδή που αν μη τι άλλο προσβάλλει την μνήμη των νεκρών-σύμφωνα με την πλειοψηφία των Αμερικανών- (…)
αποφασίζεται να μην λειτουργήσει (!) – όπως είχε προαναγγελθεί και υποσχεθεί από το σύνολο των πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών – ο ιστορικός ιερός ναός του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν στο «Σημείο 0» (Ground Zero), εκεί που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι.
Την έκπληξή τους εξέφρασαν αυτή την εβδομάδα οι επικεφαλής της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ για την απόφαση της αρχής μεταφορών της Νέας Υόρκης να μην επιτρέψει την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, του μόνου χώρου λατρείας που καταστράφηκε από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Το γκρεμισμένο πια μικρό τριώροφο κτίσμα του ναού βρισκόταν δίπλα στους Δίδυμους Πύργους, που το καταπλάκωσαν στην πτώση τους. Ο ναός ήταν άδειος τη στιγμή της επίθεσης, ενώ ουδείς τραυματίστηκε από την κατάρρευσή του. Παρά τις συνομιλίες μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της αρχής μεταφορών της Νέας Υόρκης, που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, η πρόσφατη αντιπαράθεση γύρω από την οικοδόμηση ή μη ισλαμικού τεμένους στο σημείο έκαναν τους αξιωματούχους της πολιτείας της Νέας Υόρκης να υπαναχωρήσουν από παλαιότερες δεσμεύσεις τους για κατασκευή νέου ναού.
«Οι συνομιλίες είχαν ναυαγήσει πέρυσι. Ελπίζαμε, όμως, να έλθουμε σε επαφή με τους δικηγόρους της Αρχής, οι οποίοι ουδέποτε μας αναζήτησαν. Νιώθουμε απογοήτευση, καθώς μας είχαν υποσχεθεί εναλλακτική τοποθεσία για τον ναό στον αριθμό 130 της οδού Λίμπερτι», ανέφερε ο πατέρας Μαρκ Αρεϊ, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής. Η εναλλακτική τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον κατεστραμμένο ναό. Η αρχή μεταφορών και η Αρχιεπισκοπή είχαν ανακοινώσει συμφωνία τον Ιούλιο του 2008, σύμφωνα με την οποία η Αρχή θα προσέφερε το οικόπεδο και χρηματικό βοήθημα ύψους 20 εκατ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση του ναού, αλλά και 40 εκατ. επιπλέον για την κατασκευή θωρακισμένης πλατφόρμας κάτω από τον ναό, ανθεκτικής στις βόμβες.
Η Αρχή σήμερα υποστηρίζει ότι η Αρχιεπισκοπή ήγειρε νέες, υπερβολικές απαιτήσεις, όπως την άμεση προκαταβολή των 20 εκατ. δολαρίων, αλλά και λόγο στην αρχιτεκτονική διαρρύθμιση της γύρω περιοχής.
«Δεν είναι θέμα χρημάτων. H εκκλησία μας πρέπει να ανοικοδομηθεί. Είναι θέμα αρχής, όχι μόνο για τους ορθοδόξους, αλλά για κάθε χριστιανό, για κάθε Αμερικανό. Οι πολίτες σε όλες τις ΗΠΑ σκέφτονται: Γιατί όλη αυτή η συζήτηση για το τζαμί; Τι θα γίνει με εκείνο το εκκλησάκι που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου; Πρόκειται για γραφειοκρατικό κώλυμα, που θα λυθεί χάρη στην παρέμβαση της αμερικανικής κοινής γνώμης», λέει ο πατέρας Αρεϊ.
Την Τρίτη, ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος βουλευτής της τοπικής Βουλής Τζορτζ Ντέμος έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο Ομπάμα, ζητώντας του να πάρει θέση στο ζήτημα της ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.com/2010/08/ground-zero.html
http://vatopaidi.wordpress.com/2010/08/23/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible