Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με βλάσφημο θεατρικό έργο που αποσχολεί την επικαιρότητα

undefined Αισθανόμενοι ικανοποίηση από τις αντιδράσεις των Ιερών Μητροπόλεων Ξάνθης και Πατρών για το θεατρικό έργο «Τα κορίτσια με τα μαύρα», που διακωμωδεί με χυδαίο τρόπο τον ιερό θεσμό του Μοναχισμού, θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις σχετικά με το εν λόγω έργο απευθυνόμενοι στους ευσυνείδητους Ορθοδόξου Έλληνες πολίτες που σκέφτονται να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Οι συντελεστές του έργου, γνωστοί για τον πολυετή πόλεμο που κάνουν στην Εκκλησία μέσω της τηλεόρασης, διακηρύττουν ότι δεν έχουν σκοπό να θίξουν το χριστιανισμό και το μοναχισμό, αλλά πρόσωπα και καταστάσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μεσαίωνα» και «σκοταδισμό» όσων αντέδρασαν.
Οι συγκεκριμένοι «καλλιτέχνες» βέβαια και όλος ο αντιεκκλησιαστικός σατυρικός «χώρος», ουδέποτε ασχολήθηκαν με σατυρική διάθεση με άλλα θρησκεύματα, όπως τον ιουδαισμό, το μουσουλμανισμό κλπ.
Με αυτές τις εμμονές κατά της Ορθοδοξίας έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προσωπικές πεποιθήσεις τους, αλλά προσπαθώντας να πείσουν τους πιστούς θεατές(πελάτες) να δουν την παράσταση, κρατάνε αποστάσεις και μιλούν δήθεν για σάτυρα προσώπων και όχι θεσμών.
Οι σαββαΐτες μοναχοί έγραψαν τον Φεβρουάριο του 2009, με αφορμή την διακωμώδηση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου στο καρναβάλι της Πάτρας, ένα αφυπνιστικό κείμενο στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν το ανοσιούργημα. Το κείμενο αυτό, μεταξύ άλλων, έγραφε:

Είναι φοβερή η διήγηση από τα βιβλία της Εκκλησίας μας, σύμφωνα με την οποία ένας παλαιός Πατριάρχης για να εξευτελίσει ένα Μοναχό που αμάρτησε, φόρεσε το σχήμα του σε ένα χοίρο.
Τότε εμφανίστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής και του είπε ότι δεν θα του συγχωρήσει αυτή την αμαρτία, ούτε στη Δεύτερη Παρουσία.
Και δεν του τη συγχώρησε, ούτε όταν ο Πατριάρχης αυτός έκτισε ένα Ναό προς τιμή του Τιμίου Προδρόμου, διότι ο Τίμιος Πρόδρομος εμφανίστηκε στον Πατριάρχη και του είπε πάλι, ότι όσους Ναούς και αν κτίσει, δεν θα του συγχωρήσει την αμαρτία αυτή, με την οποία προσβλήθηκε το Μοναχικό Σχήμα, του οποίου ο Βαπτιστής είναι Αρχηγός.

Παρακαλούμε θερμώς όσους πιστούς ακόμη αγωνίζονται στους προμαχώνες του Γένους και της Πίστεως, ξεπερνώντας φόβο και ανθρωπαρέσκεια, αλλά και όσους θέλουν να βλέπουν τα γεγονότα βαθύτερα από τις τηλεοπτικές κάμερες και διαχρονικώτερα από εφήμερους γελοιασμούς, να αντιληφθούν τους συμβολισμούς, τις συγκυρίες και τους σκοπούς μιας τέτοιας πάνδημης βλασφημίας στην οποία παρασύρονται οι συμπατριώτες μας και να ασκήσουν πειθώ μετερχόμενοι κάθε ειρηνικό και νόμιμο μέσο για την αποτροπή της. Και αν τίποτε δεν κατορθωθεί, να απόσχουν παντελώς κάθε καρναβαλικής εκδηλώσεως, παρακαλώντας με δάκρυα το έλεος του Θεού.

Και κάτι τελευταίο. Η διακωμώδηση των ιερών χριστιανικών θεσμών είναι συστατικό στοιχείο της τελετουργίας του σατανισμού και της μαγείας. Αντιλαμβάνονται οι διοργανωτές του καρναβάλου ποιες δαιμονικές πύλες ανοίγουν και ποιους πνευματικούς νόμους ενεργοποιούν πάνω στην πόλη των Πατρών ιδιαίτερα με τον εφετινό καρνάβαλο;
Είθε ο Χριστός με την φιλανθρωπία Του να αποτρέψει την αμαρτία αυτή και τα επακόλουθα της. Δυόμιση χρόνια αργότερα, παρατηρούμε να εκπληρώνονται οι πνευματικοί νόμοι. Η χώρα μας καταρρέει κάθε μέρα περισσότερο και ο λαός παραμένει αμετανόητος συνεχίζοντας και εντείνοντας την αποστασία.
Οι Έλληνες έχουμε χάσει την ελπίδα γιατί απομακρυνθήκαμε από την ίδια την Ελπίδα. Απομακρυνθήκαμε εκούσια από το Θεό, αλλά Εκείνος μακρόθυμα μας ανέχεται και περιμένει να επιστρέψουμε.
Τουλάχιστον, όσοι δεν χάσαμε την πίστη μας, όσοι έχουμε ακόμα την ελπίδα μας στο Θεό, ας απέχουμε από τέτοια έργα που μόνο κακό προκαλούν στην ψυχή μας.

Χάρης (συνεργάτης Αναβάσεων)
http://anavaseis.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible