Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ρύσαι ημάς από του πονηρού…

Στην εποχή του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω ζούσε κοντά στη Βέροια ένας λόγιος χριστιανός, που έπεσε σε μια δαιμονική παγίδα.
Παρ’ όλο που συνήθιζε -όπως κάθε χριστιανός-να προσεύχεται με το «Πάτερ ημών» και να τελειώνει την προσευχή του με τα λόγια «ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ», κάποια μέρα άνοιξε από περιέργεια ένα βιβλίο μαγείας που είχε πέσει στα χέρια του. Χωρίς, λοιπόν, να υπολογίζει τον κίνδυνο διάβασε λίγο, δοκιμαστικά, επικλήσεις του διαβόλου!Έτσι κάποια νύχτα, ενώ κοιμόταν, είδε στον ύπνο του ένα γιγαντιαίο αράπη, που του είπε:
-Ήρθα, επειδή με κάλεσες! Εμπρός, λοιπόν, αν θέλεις να σ’ εξυπηρετήσω, προσκύνησέ με!
Ο άνθρωπος έντρομος του αποκρίθηκε:
«Κύριον τον Θεόν μου προσκυνήσω και αυτώ μόνω λατρεύσω».
Τότε ο αράπης, γεμάτος θυμό, του έδωσε ένα φοβερό ράπισμα στο πρόσωπο και του είπε:
-Αφού δεν με προσκυνάς, τότε γιατί με προσκαλείς;

Ο χριστιανός ξύπνησε, ένιωσε ένα αφόρητο πόνο στο πρόσωπο και έβαλε τις φωνές και τα κλάματα. Κάποιοι που τον άκουσαν μαζεύτηκαν και είδαν τα μάγουλά του πρησμένα και κατάμαυρα. Παρουσίαζε πράγματι αποτρόπαιο και ελεεινό θέαμα. Σε λίγες μέρες η κατάσταση χειροτέρεψε. Πρήστηκε και μαύρισε όλο του το πρόσωπο τόσο πολύ, που έκλεισαν τελείως τα μάπα του.
Έστειλαν λοιπόν και κάλεσαν τον άγιο Διονύσιο από το Μοναστήρι του στον Όλυμπο. Ο άγιος έτρεξε αμέσως κοντά του και προσευχήθηκε πολύ γι’ αυτόν.
Έψαλε και την Παράκληση στην Παναγία και τον έχρισε με άγιο έλαιο. Τότε ο δαιμονόπληκτος θεραπεύτηκε τελείως! Και όλοι οι παριστάμενοι δόξασαν το Θεό και τίμησαν τον πιστό δούλο Του Διονύσιο.
Στην περιέργεια που έπεσε ο ταλαίπωρος εκείνος άνθρωπος πέφτουν και σήμερα πολλοί άνθρωποι και μάλιστα νέοι. Βιβλία μαγείας, σολομωνικές και άλλα παρόμοια έντυπα κυκλοφορούν ευρύτατα. Ταινίες με τελετές μαγείας και με διαφημίσεις μαγικών τεχνικών προβάλλονται συχνότατα στα κανάλια της τηλεοράσεως. Το κλεμμένο από τάφο ανθρώπινο κεφάλι που βρέθηκε πρόσφατα να επιπλέει σε περιοχή του Σαρωνικού αποτελεί μόνο την «κορυφή του παγόβουνου» της διαδεδομένης χρήσης μαγείας στον τόπο μας.
Το περιστατικό με τον άγιο Διονύσιο δείχνει ότι:
-Η μαγεία (επίκληση πνευμάτων, σολομωνικές,
επίσκεψη σε χαρτορίχτρες, μέντιουμ και καφετζούδες) δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να παίζουμε.
-Η ενασχόληση με τέτοια πράγματα αποτελεί μαγνήτη για τον σατανά, ο οποίος δεν θέλει επίσημη πρόσκληση, για να τρέξει να… μας βοηθήσει!
-Γι’ αυτό μια τέτοια ενασχόληση αποτελεί βαρύτατη αμαρτία. Είναι ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Είναι ΧΩΡΙ¬ΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ!
-Και επομένως αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την προσέλευσή μας στην Θεία Κοινωνία, επισύροντας βαρύτατα επιτίμια.
Ας έχουμε λοιπόν την σύνεση να αποφεύγουμε τέτοιου είδους «περιέργειες», και ας επαναλαμβάνουμε με συναίσθηση την Κυριακή Προσευχή: «Ρύσαι ημάς από του πονηρού. Κύριε…»
πηγή: Αρχιμ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου, Μηνύματα από την ΛΥΧΝΙΑ, εκδ. Ι.Μ. Νικοπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible