Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ὑπάρχει Θεός; Ποιός δημιούργησε τόν Θεό;


Επιλογή-μετάφραση στοιχείων: π. Ευθύμιος


Βρήκαμε στο Διαδίκτυο μία ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία με βάση τη λογική, για την αναγκαιότητα παραδοχής τής ύπαρξης ενός άπειρου και άτρεπτου Θεού, και μεταφέρουμε εδώ τα βασικά της σημεία.
Η ερώτηση από μόνη είναι λάθος, δεν έχει νόημα! Πώς γίνεται ο Θεός να δημιουργήθηκε από άλλον; Δεν θα ήταν Θεός αν τον δημιουργήσανε. Οπότε πάντα υπήρχε. Τώρα θα πείτε πώς ο Θεός γίνεται να υπήρχε από πάντα; Από πού προήλθε;
Αν υπήρχε από πάντα, δεν ήρθε από πουθενά! Άρα είναι παντού!
Και πώς είναι δυνατό; Αυτή είναι μία καλή ερώτηση, ας την απαντήσουμε.
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει: είτε όλα προήλθαν από το τίποτα ή κάτι υπήρχε από πάντα και δημιούργησε τα πάντα! Δεν υπάρχει άλλη λύση, οπότε ποιο είναι; Όλα προήλθαν από το τίποτα; (που είναι αδύνατον), ή κάτι υπήρχε από πάντα;!
Αν είστε από την πλευρά τής λογικής, θα συμφωνήσετε σίγουρα ότι το ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Άρα κάτι σίγουρα δημιούργησε τα πάντα! Και ό,τι δημιούργησε τα πάντα, υπήρχε από πάντα!
Ας προσπαθήσουμε να δούμε τι υπήρχε από πάντα, γιατί μερικοί άνθρωποι θα πούνε ότι το σύμπαν (ύλη, χρόνος, χώρος) υπήρχε από πάντα και δεν χρειαζόμαστε τον Θεό για να λύσουμε την εξίσωση. Ορίστε όμως τι πρόβλημα υπάρχει μ’ αυτό:
Για να ισχυριστείς ότι κάτι είναι αιώνιο, αυτό σημαίνει ότι από πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Για να ισχυριστείς ότι το σύμπαν είναι αιώνιο, είναι σαν να προσθέτεις ιδιότητες απείρου στο σύμπαν.
Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε ιδιότητες απείρου ή αιωνίου στην ύλη, τον χρόνο και τον χώρο, για να σάς δείξουμε ότι η ύλη, ο χρόνος και ο χώρος δεν γίνεται να είναι άπειρα ή αιώνια! Αυτό σημαίνει ότι έχουν δημιουργηθεί από κάτι που ζει έξω από την ύλη, τον χρόνο και τον χώρο, που πέφτει στην περιγραφή τού Θεού, το άυλο, αιώνιο και πανταχού παρόν! Πρώτα θα πούμε γιατί η ύλη/χρόνος/χώρος ΔΕΝ γίνεται να είναι αιώνια!
Ας πάρουμε πρώτα το χρόνο: Μέσα στον χρόνο υφίστανται οι αλλαγές τής ύλης. Φανταστείτε ότι ανοιγοκλείνετε ένα διακόπτη μία φορά· Αν σού έλεγα ότι θα σού δώσω μία σοκολάτα, αφού ανοιγοκλείσεις τον διακόπτη άπειρες φορές, θα σού έδινα ποτέ την σοκολάτα; Η απάντηση είναι όχι! Διότι δεν μπορείς να ανοιγοκλείσεις τον διακόπτη άπειρες φορές· θα το κάνεις 1,2,3,4,5,6,7… και θα το κάνεις για πάντα και δεν θα φτάσεις ποτέ το άπειρο. Πάντα θα έχεις ένα περιορισμένο ποσό από ανοιγοκλεισίματα. Δεν μπορείς να φτάσεις το άπειρο χρησιμοποιώντας περιορισμένες στιγμές. Ή να το θέσω καλύτερα, δεν μπορείς να έχεις άπειρο αριθμό από περιορισμένα πράγματα. Οπότε ο χρόνος ξέρουμε ότι είχε αρχή, γιατί δεν γίνεται να υπάρχει ένας άπειρος αριθμός συμβάντων στο χρόνο, πριν από τώρα. Απλή λογική. Αφού στο χρόνο γίνεται μέτρηση τής αλλαγής, γίνεται να υπάρχει ένας άπειρος αριθμός από αλλαγές; ή άπειρος αριθμός αλλαγών μεταξύ δύο γεγονότων;
Όπως τη σοκολάτα για παράδειγμα. Μπορώ να σού δώσω κάτι μεταξύ τού τώρα και ενός μελλοντικού περιστατικού, αν υπάρχει άπειρος αριθμός από στιγμές (χρόνος) μεταξύ τών δύο περιστατικών; Όχι βέβαια! Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται να υπάρχει άπειρος χρόνος (με αλλαγές) πριν από τώρα, γιατί δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ σ’ αυτή τη στιγμή.
Τώρα αν ο χωροχρόνος είναι περιορισμένος, που σημαίνει ότι ο χρόνος είχε αρχή, δεν γίνεται να έχεις ύλη χωρίς χρόνο, γιατί αν έχεις ύλη, πού την βάζεις; Αλλά υπάρχει κι άλλος τρόπος να αποδείξεις ότι η ύλη δεν γίνεται να είναι άπειρη. Ο ίδιος τρόπος με τον διακόπτη, αφού δεν γίνεται να έχεις άπειρο αριθμό από περιορισμένα πράγματα, το μόνο που χρειάζεται να σού δείξω είναι ότι η ύλη είναι περιορισμένη. Βρες το πιο κοντινό αντικείμενο σε σένα. Π.χ. το χαρτί που κρατάς και διαβάζεις αυτά που γράφω, (ή το κείμενο τής οθόνης που διαβάζεις). Πόσες φορές μπορώ να πολλαπλασιάσω ή να προσθέσω το έντυπο αυτό με τον εαυτό του ώστε να φτάσω στο άπειρο; Η απάντηση είναι ότι δεν θα φτάσω ποτέ το άπειρο. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορείς να ανοιγοκλείνεις τον διακόπτη άπειρες φορές!
Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός από ύλη, διότι δεν μπορείς να έχεις άπειρο αριθμό από περιορισμένα πράγματα! Οπότε ξέρουμε ότι η ύλη και ο χρόνος είναι περιορισμένα. Αυτό σημαίνει ότι είχανε αρχή, άρα δημιουργηθήκανε και επομένως δεν γίνεται να είναι άπειρα. Έτσι ο χώρος δεν γίνεται να είναι άπειρος, γιατί ο χώρος δημιουργεί την απόσταση μεταξύ τής ύλης και αν σταματήσει να υπάρχει η ύλη, δεν θα υπάρχει χώρος, επειδή η ύλη είναι που καμπυλώνει τον χώρο γύρω της και του δίνει ύπαρξη. Οπότε αν η ύλη είναι περιορισμένη αυτό σημαίνει ότι ο χώρος είναι περιορισμένος γιατί είναι περιορισμένη η απόσταση μεταξύ τής πιο μακρινής ύλης που υπάρχει, οπότε ξέρουμε ότι η ύλη ο χρόνος και ο χώρος είναι περιορισμένος! Δεν είναι άπειρα οπότε δεν είναι αιώνια! Είχανε αρχή. Οπότε τι δημιούργησε την ύλη, τον χρόνο και τον χώρο;
Λοιπόν πρέπει να είναι κάτι που ζει "έξω" από την ύλη, τον χρόνο και τον χώρο. Ας σκεφτούμε τι μπορεί να είναι;
Αν υπάρχει έξω από τον χρόνο, και στον χρόνο υφίσταται η αλλαγή, αυτό σημαίνει ότι αυτό το "κάτι" ποτέ δεν αλλάζει, σημαίνει ότι δεν έχει παρελθόν ή μέλλον, υπάρχει μόνο ένα αιώνιο τώρα! Γι’ αυτό λέει στη Βίβλο «Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» (Ο Θεός είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα Εβρ. ΙΓ΄, 8), γιατί δεν άλλαξε ποτέ! Και δεν αλλάζει ποτέ, διότι είναι Θεός· θα είναι πάντα αιώνιος και άπειρος.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ στον Θεό; Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι ένα! Γι’ αυτό ο Θεός ξέρει το μέλλον, γιατί είναι αιώνιος και ζει έξω από το χρόνο. Τώρα αν υπάρχεις χωρίς ύλη, αυτό σημαίνει ότι είσαι άυλος. Δεν μπορούν να σε δουν, ή να σε αγγίξουν, ή να σε μυρίσουν όταν δεν έχεις ύλη. Αν υπάρχεις χωρίς χώρο, είσαι πανταχού παρόν. Είσαι παντού χωρίς δεσμεύσεις χώρου, οπότε είσαι κάτι, και το ξέρουμε σίγουρα, γιατί ξέρουμε ότι ύλη/χρόνος/χώρος δημιουργήθηκαν· και το μόνο πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει την ύλη, τον χρόνο και τον χώρο είναι κάτι που ζει έξω από αυτά. Γιατί αν ζούσε μέσα σ’ αυτά, τότε ύλη, χρόνος και χώρος δεν θα υπήρχε πριν απ' αυτά. Οπότε ξέρουμε ότι δημιουργήθηκαν.
Ζει έξω από την ύλη/χρόνο/χώρο, που σημαίνει ότι είναι άυλος, αιώνιος και πανταχού παρών. Αυτή είναι η περιγραφή τού Θεού. Οπότε κάτι που υπήρχε από πάντα, που είναι αόρατο, άυλο και βρίσκεται παντού, δημιούργησε ύλη/χρόνο/χώρο. Τι συμπεράσματα βγάζετε εσείς;
Τώρα όποιος σάς ρωτήσει ποιος δημιούργησε τον Θεό, εξηγήστε του σύμφωνα με αυτό το κείμενο, να καταλάβει ότι η δημιουργία χρειάζεται έναν δημιουργό! Ο Θεός υπήρχε πάντα και πάντα θα υπάρχει!
Η μόνη ερώτηση που έμεινε είναι ποιος Θεός είναι; Πώς μπορούμε να ξέρουμε ποια θρησκεία είναι αληθινή; Είναι καμία θρησκεία αληθινή;
Ο Θεός ζει έξω από το σύμπαν μας· ξέρει το μέλλον και είναι παντού! Η Βίβλος λοιπόν είναι ένα βιβλίο και προβλέπει το μέλλον χιλιάδες φορές και κανένα άλλο θρησκευτικό βιβλίο στον κόσμο, ούτε το ισλαμικό κοράνι, ούτε το βιβλίο τών μορμόνων, ούτε τών ινδουϊστών κτλ. προβλέπει το μέλλον σαν τη Βίβλο! Αυτό είναι απόδειξη ότι το έγραψε ο Θεός, γιατί οι άνθρωποι δεν προβλέπουν το μέλλον! Αλλά η Βίβλος σίγουρα το προβλέπει. Υπάρχουν προφητείες· οι Ιουδαίοι προφήτες που ζήσανε πριν το Χριστό, προβλέψανε τον ερχομό Του με λεπτομέρειες. Ο προφήτης Δανιήλ είπε πως όταν θα έρθει ο Χριστός πριν την καταστροφή τού δευτέρου Ναού και οι επιπτώσεις αυτού όπου ο Ησαΐας προέβλεψε, ότι η Ιουδαίοι θα απορρίψουν το Μεσσία, θα τον δείρουν, θα αναστηθεί από τους νεκρούς και θα διδάξει σ’ όλον τον κόσμο τον Θεό τών Ιουδαίων. Οπότε κοιτάξτε το από μόνοι σας να βρείτε την αλήθεια και ο Θεός να σάς φωτίζει πάντοτε.

https://www.oodegr.com/oode/theos/genika/apeiro_8eou_1.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible