Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

34 χρόνια ἀπό τήν καταστροφή τοῦ Τσέρνομπιλ


34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 

Ήταν 26 Απριλίου 1986, 1:23 π.μ. Κατά τη διάρκεια ενός τεστ λειτουργίας, που είχε πολλάκις αναβληθεί, ο αντιδραστήρας Νο4 του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, Σοβιετικής Δημοκρατίας ακόμα τότε, κατέρρευσε μετά από απανωτές εκρήξεις. Τόνοι ουρανίου εξαερώθηκαν, ραδιενεργός γραφίτης διαχύθηκε στις γύρω περιοχές, ισότοπα πλουτωνίου έφτασαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα, μολύνοντας κάθε έμβιο ον και ποτίζοντας το έδαφος, κάνουν αυτό που από τότε συνηθίσαμε να αποκαλούμε μονολεκτικά «Τσέρνομπιλ», τη μεγαλύτερη καταστροφή που προκλήθηκε ποτέ από ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ-η Αποκάλυψη λέει κατά λέξη :Τσέρνομπιλ!

Προβληματισμό, αλλά και άλλη μία δικαίωση της αλήθειας της χριστιανικής πίστης, αποτελεί το γεγονός ότι «Τσέρνομπιλ» στα ουκρανικά σημαίνει «Άψινθος», ένα πολύ πικρό φυτό που αναφέρεται ως ο μέγας αστέρας του τρίτου σαλπίσματος(το φυτό άψινθος, ανήκει επίσης-«κατά σύμπτωση»;-στην οικογένεια των compositae asteraceae – αστεροειδή).,που πικραίνει το 1/3 των υδάτων,όπως καταγράφεται στο κεφ.η΄,10-11 της Αποκάλυψης του Ιωάννη: «Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων. καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ Ἄψινθος. καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν». Πράγματι,καθώς το πυρηνικό σύννεφο που δημιουργήθηκε από το Τσέρνομπιλ πέρασε πάνω από τη Σοβιετική Ένωση και την Ευρώπη, ασυνήθιστο ποσό βροχής έπεσε. Η βροχή έφερε τη ραδιενέργεια από το πυρηνικό σύννεφο πάνω στο έδαφος, στα ζώα, στη σοδειά, στα δέντρα και μέσα στα ποτάμια. Όσο μεγαλύτερη η βροχόπτωση, τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της ραδιενέργειας. Αυτές οι δυνατές βροχοπτώσεις αύξησαν σημαντικά το μέγεθος αυτής της φρικτής καταστροφής. Ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν όλη) της Ευρώπης επηρεάστηκε.
Στον θαυμαστό αυτό συσχετισμό ανάμεσα στην έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ και στον Άψινθο που αναφέρεται στην Αποκάλυψη είχε άλλωστε αναφερθεί και ο σύγχρονος άγιος γέροντας Παΐσιος. Πιο συγκεκριμένα,σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ.Στέφανου Παπαβασιλείου-Κουβουκλιώτη,ο άγιος γέροντας της εποχής μας είχε πει τα εξής: «Πρέπει ο άνθρωπος να έχει θεϊκή καθαρότητα σήμερα, για να μην ξεγελασθεί από τα σημεία των καιρών.Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Τσέρνομπιλ…Εκεί, στην Αποκάλυψη, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενον να πέφτει από τον ουρανό μολύνοντας, πικραίνοντας, και δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τα νερά και τις πηγές των υδάτων…Και το όνομα του αστέρος Άψινθος!…( Ουκρανικά Τσέρνομπιλ !…)
Όσοι περιμένουν ακόμη να πέσει κάποιο αστέρι από τον ουρανό έχουν πλανηθεί. Ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβουν ότι αυτό έχει ήδη γίνει…Γιατί Τσερνομπίλ στα Ρωσικά σημαίνει ” πικράδα ” και είναι η ίδια λέξη ” Άψινθος ” που αναφέρεται στην Αποκάλυψη, που θα μολύνει με πικρότητα τα ύδατα κάνοντάς τα ακατάλληλα… ” (ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ”,τόμος Β΄)
Κάποιοι άλλοι ωστόσο μελετητές ταυτίζουν τον αστέρα αυτό του τρίτου σαλπίσματος που αναφέρει το αγιογραφικό χωρίο και με τον κομήτη του Χάλλεϋ που είχε περάσει από τη Γη λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ, δηλαδή στις 11 Απριλίου του 1986,εμφανιζόμενο ως ένα λαμπερό αστέρι, φλεγόμενο σαν δαυλό, ως προειδοποίηση ενδεχομένως για την επερχόμενη καταστροφή(http://www.astronomos.gr/archives/2929).

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Η Σοβιετική Ένωση δεν ενημέρωσε αμέσως τότε για το γεγονός παρά μόνο επιβεβαίωσε τα ευρήματα των Σουηδών τρεις μέρες αργότερα: ο συναγερμός ενός δικού τους πυρηνικού εργοστασίου είχε «πιάσει» την ακτινοβολία που ήδη ταξίδευε. Αντίδραση χαρακτηριστική του τότε καθεστώτος, όπως και η απόπειρα να επιρριφθεί το σύνολο των ευθυνών στους εργαζόμενους του σταθμού. Η αλήθεια είναι ότι πολύ πριν τους επί τόπου λανθασμένους χειρισμούς είχαν προηγηθεί σφάλματα στο σχεδιασμό και την κατασκευή, κακή συντήρηση, τυπική γραφειοκρατική διαχείριση.
Τα λάθη συνεχίστηκαν κι εκείνες τις πρώτες ώρες, μέσα στον πανικό. Τελικά, η φωτιά εντός του σκασμένου αντιδραστήρα έσβησε μόνη της, δεκατρείς μέρες αργότερα. Το στήσιμο της σαρκοφάγου που τοποθετήθηκε πήρε πέντε μήνες. Όλο εκείνο το διάστημα, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι εργάστηκαν για να περιορίσουν τη μόλυνση. Πυροσβέστες που έσπευσαν, εν ενεργεία στρατιώτες, έφεδροι που βαπτίστηκαν «εκκαθαριστές», επιστήμονες και τεχνικοί μαζί με ανθρακωρύχους που επιστρατεύτηκαν, απλοί πολίτες. Εκτέθηκαν όλοι σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας πλένοντας δρόμους, καθαρίζοντας στέγες, κλαδεύοντας δέντρα, κάνοντας μετρήσεις, ισοπεδώνοντας και θάβοντας ολόκληρα χωριά. Καταγράφηκαν μαρτυρίες για ανθρώπους που το χρώμα των ματιών τους άλλαξε εξαιτίας της ραδιενέργειας, πτώματα που ενταφιάστηκαν σε φέρετρα επενδεδυμένα με μόλυβδο, ώστε να μη μολύνουν το έδαφος. Άλλοι αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν και σήμερα παράλυση, διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιακά και πλήθος άλλων παθολογικών προβλημάτων.

Ξεχωριστό κεφάλαιο, οι πιλότοι ελικοπτέρων (φωτογραφία). Όπως ο Γκουργκέν Καραπετιάν, ο Βαλερί Σλούκιτς, ο Νικολάι Μέλνικ, ο Σεργκέι Βολόντιν, που από την πρώτη μέρα και για αρκετούς μήνες πετούσαν μέσα στο ραδιενεργό κονιορτό. Όπως ο Ανατόλι Γκριτσένκο, που πέταξε πάνω από το χαίνοντα αντιδραστήρα Νο4 αδειάζοντας σακιά άμμου και υγρού σκυροδέματος. Και που αργότερα, εκτός από τη λευχαιμία, είχε να αντιμετωπίσει και την απροθυμία του καθεστώτος, που δεν ήθελε να του επιτρέψει τη νοσηλεία σε ίδρυμα της Δύσης.
Επί δέκα ημέρες, τα φλεγόμενα πυρηνικά καύσιμα απελευθέρωναν στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια ραδιενεργά στοιχεία, σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 200 βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμας.
Ραδιενεργός σκόνη απλώθηκε πάνω από την Ευρώπη και μέχρι το Βόρειο Πόλο. Χρειάστηκαν 7.000 τόνοι μετάλλου και 400.000 κυβικά μέτρα σιδηροπαγούς σκυροδέματος, προκειμένου να θαφτούν οι εκατοντάδες τόνοι πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών συντριμμιών μέσα σε μια σαρκοφάγο.
Επισήμως, 31 άνθρωποι πέθαναν λίγο μετά την έκρηξη.
Όμως, από το 1986 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 στρατιώτες και πολίτες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και άλλες Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εστάλησαν στις εργασίες αποκατάστασης του σταθμού.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, από την οποία έχει μολυνθεί έκταση 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας.Τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά περίπου 6 εκατομμύρια εξακολουθούν να ζουν σε μολυσμένες ζώνες.
Η φυλασσόμενη ζώνη ασφαλείας, ακτίνας 30 χιλιόμετρων, γύρω από το Τσέρνομπιλ ακόμα υφίσταται. Εντός κυκλοφορούν άγρια ζώα που (ειρωνικά; ελπιδοφόρα;) έχουν βρει ένα ήσυχο καταφύγιο. Εκεί που τις ημέρες μετά, τις μέρες της εκκένωσης, όλα τα ζώα εκτελέστηκαν: το τρίχωμά τους ακτινοβολούσε ραδιενέργεια. Τότε που μάθαμε τα μπεκερέλ και οι μαμάδες δεν μας άφηναν να βγούμε για παιχνίδι·που σαπουνίζαμε φρούτα και ζαρζαβάτια με μανία· που η βροχή ήταν ανεπιθύμητη και το βοδινό κρέας ύποπτο «Τσερνομπίφ»· που οι εφημερίδες είχαν στα πρωτοσέλιδά τους μετεωρολογικούς χάρτες, με τα βέλη των βορειοανατολικών ανέμων αιχμηρά όσο ποτέ άλλοτε…

ΠΗΓΕΣ : 

athensvoice.gr (Παναγιώτης Τσιακιρίδης)

http://www.pronews.gr/portal/item/%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BB-%CE%AC%CF%88%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%82
http://www.imgap.gr/file1/AGPateres/AG%20KeimenoMetafrasi/KD/27.%20Apocal.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ