Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πῶς ἐμφανίστηκε στήν Παρασκευή Ναϊσοπούλου ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος καί ἡ ἁγία εἰκόνα τῆς Παναγίας Μακελάρισσας.γ' μέρος

  


Η   Παναγία   αποκαλύπτει   το  όνομα της   Εικόνας   της


Αφού στον ύπνο της Παρασκευής είπε όλα τα ανωτέρω η Παναγία, τότε πρόσθεσε και είπε και πάλι στην Παρασκευή: «Εγώ είμαι η Παναγία που με λένε "Μακελλαρίτισσα" και θα με εορτάζετε στις 8 Σεπτεμβρίου που είναι τα "Γενέθλιά μου"». Και συνέχεια της είπε: «Θα πας στο χωριό Θάνα, απ' εκεί θα πάρεις τους τρεις κτίστες: Τον Σκαμπούλακα και τους δύο άλλους μαστόρους, με τους οποίους θα κτίσης εδώ (και της έδειξε το μέρος) μια μικρή εκκλησία και εκεί (της έδειξε άλλο μέρος) θα χτίσης το κελί σου για να μένεις και θα είσαι εφτά (7) χρόνια μόνη σου, οπόταν θα δοκιμάσεις πολλούς πειρασμούς, αλλά μη φοβηθείς εγώ θα είμαι πάντοτε μαζί σου». Αυτά είπε η Παναγία στην Παρασκευή και εξηφανίσθη.
Η Παρασκευή όταν ξύπνησε, προσευχήθηκε πάλι, δόξασε και ευχαρίστησε το Θεό και την Κυρία Θεοτόκο, που της αποκάλυψε αυτά τα τόσα ωραία και χαρμόσυνα για αυτή πράγματα, και αμέσως άρχισε να βάνει σε έργο όλα εκείνα που της φανέρωσε και είπε στο θείο αυτό όραμα η Παναγία η Μακελλαρίτισσα.
Τώρα που γνώριζε το όνομα και το θέλημα της Παναγίας γέμισε χαρά και αγαλλίαση η ψυχή της ευλογημένης αυτής γυναίκας, κι αμέσως έτρεξε και τα είπε όλα στο παιδί της, και κείνος με τη σειρά του είπε: «Μητέρα αν ολ' αυτά που μου είπες ότι είδες στον ύπνο σου πως σου τα είπε η Παναγία, βγουν αληθινά, τότε κι εγώ μ' όλη μου τη δύναμη θα σε βοηθήσω να τελειώσουμε μαζί το θείο αυτό έργο».
Πράγματι η Παρασκευή, άρχισε τις προετοιμασίες, σύμφωνα με τις εντολές και την επιθυμία της Παναγίας, και επειδή δεν είχε χρήματα πούλησε αμέσως ένα χωράφι της.
Όταν ετοίμασε τα καθέκαστα, ξεκίνησε με το παιδί της και πήγε στη Μαρμαριά.Απ' εκεί πήρε τον Παύλο Μπερούκα και πήγαν μαζί στο χωριό Σκορτσινού, στο σπίτι του Παππά - Δημήτρη Τσινώνη, ο οποίος από φώτιση θεϊκή, με χαρά τους δέχθηκε και κείνη την ημέρα τους φιλοξένησε.

Η Παρασκευή στον Παππά - Δημήτρη είπε αυτά που η Παναγία της φανέρωσε και την άλλη μέρα πρωί - πρωί, ο Παππάς πήρε τα άγια Σκεύη, άμφια και ότι άλλο χρειαζόταν για τη θεία Λειτουργία,, ξεκίνησαν και πήγαν στο Αμπελάκι.
Άμα έφτασαν, εδώ, η Παρασκευή, ανεγνώρισε το μέρος που της έδειξε η Παναγία και τη Σπηλιά ακριβώς όπως την οραματίστηκε.
Ήταν μήνας Νοέμβριος και βρήκανε 'κει τούς βοσκούς, τα δύο αδέρφια από τα Σπανέϊκα, τον Ιωάννη και το Γεώργιο Κόκκοτα, οι οποίοι παραχείμαζαν στη Σπηλιά τα αιγοπρόβατά τους.
Η Παρασκευή πήγε κατ' ευθείαν στο μέρος ακριβώς που της είχε δείξει η Παναγία και άρχισε πρώτη να σκάβει, οπόταν ύστερ  από λίγο βρέθηκε η άγια Εικόνα και οι παρευρισκόμενοι, αφού σταυροκοπήθηκαν με χαρά και γεμάτοι αγαλλίαση, υμνούσαν και δόξαζαν το Θεό και την Αυτού Παναγία Μητέρα.
Στη συνέχεια ετοίμασαν την Τράπεζα, έβαλαν επάνω το αμεταχείριστο καινούργιο σεντόνι και μετά το αγιασμένο Αντιμήνσιο, επί του οποίου ο Παπά - Δημήτρης έκαμε την πρώτη θεία Λειτουργία.


συνεχίζεται...





ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΟΥ.
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible