Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Δύο θαύματα τοῦ ἁγίου Aldhelm τοῦ Malmesbury τῆς Ἀγγλίας

   Ο Aldhelm έκανε πολλά θαύματα τα οποία συνεχίστηκαν μετά τον θάνατό του μέσω των λειψάνων του, των αγίων πηγαδιών του, των προσωπικών του αντικειμένων και σε μέρη που σχετίζονταν με αυτόν. Κάποτε κάποιοι εργάτες ολοκλήρωναν την εκκλησία της Παναγίας στο Malmesbury και έκαναν την οροφή με πολλά δοκάρια τα οποία ήταν ακριβά και τα έφερναν από μεγάλη απόσταση. Ένα από αυτά τα δοκάρια ήταν πολύ κοντό και δεν υπήρχαν επιπλέον δοκάρια. Αυτό αναφέρθηκε στον Aldhelm. Πήγε εκεί και προσευχήθηκε σιωπηλά, κρατώντας το δοκάρι στα χέρια του. Όταν το μέτρησαν ξανά, βρήκαν πως είχε το κατάλληλο μέγεθος! Ο άγιος έκρυψε το θαύμα του και αστειεύτηκε: «Δεν πειράζει! Πιθανόν κάνατε κάποιο λάθος όταν μετρήσατε την πρώτη φορά!» Παρόλα αυτά, τα επόμενα χρόνια η εκκλησία του Malmesbury κάηκε δύο φορές ολοσχερώς, εκτός από αυτό το δοκάρι το οποίο σάπισε από τα χρόνια πολύ αργότερα.

  Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ρώμη, ο Aldhelm έκανε θεία λειτουργία κάθε ημέρα. Εκεί του δόθηκε ένα θαυματουργό επιτραχήλιο. Ήταν φτιαγμένο από ποιοτικό μετάξι, πορφυρό και με εικόνες από παγώνια.  Κάποτε, μετά τη λειτουργία, ο άγιος έβγαλε το επιτραχήλιο νομίζοντας πως ο βοηθός του στεκόταν δίπλα του για να το πιάσει. Όμως δεν ήταν εκεί κανένας βοηθός εκείνη τη στιγμή και το επιτραχήλιο θα έπεφτε κάτω όμως ξαφνικά μία ακτίνα του ηλίου διαπέρασε το παράθυρο και το επιτραχήλιο στάθηκε επάνω στην ακτίνα! Αυτό το επιτραχήλιο το κρατήσανε στο  Malmesbury για πολλά χρόνια και το έδειχναν στους προσκυνητές σαν λείψανο. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής Μεταρρύθμισης εξαφανίστηκε, όπως και τα λείψανα του αγίου Aldhelm. 
 
Αγγλικό κείμενο εδώ 
 
Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

https://ixthis3.blogspot.com/2018/06/aldhelm-malmesbury.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ