Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ἀχρίδος Ἰωάννης: Τό πρωτεῖο ἐξουσίας εἶναι ἀπαράδεκτο στήν ὈρθοδοξίαΣτην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Βελιγραδίου «Politika» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, ο οποίος μιλά για πρώτη φορά σχετικά με το θέμα που αφορά την Εκκλησιαστική κατάσταση με την λεγόμενη «Μακεδονική Εκκλησία».
«Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν μετά την άρνηση της συμφωνίας του Νις από την πλευρά της λεγόμενης «Μακεδονικής εκκλησίας». Την εποχή εκείνη, η «Μακεδονική εκκλησιά» έκανε τα πάντα για να εξουδετερώσει την ύπαρξη της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και μάλιστα διέκοψε οποιαδήποτε επικοινωνία με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Μετά, ανακατεύθηκε και το κράτος, τώρα Βόρεια Μακεδονία, το οποίο με το έτσι θέλω έκανε τα πάντα, έτσι ώστε να δυσχεραίνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με την «Μακεδονική εκκλησία» – υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης.
Σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας πρόσθεσε ότι «όπως είναι γνωστό, φυλακίστηκα πολλές φορές και μετά την τελευταία αποφυλάκισή μου το 2015, οι δικαστικές διαδικασίες συνεχίστηκαν. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο διάλογος είχε διακοπεί.
Τώρα υπάρχει μια άλλη διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ωστόσο, παρά όλες τις ανεκπλήρωτες προϋποθέσεις, συμφωνήσαμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να επιλυθεί τελικά το καθεστώς της «Μακεδονικής εκκλησίας», η οποία είναι σε σχίσμα για πολλές δεκαετίες.»
«Υπάρχει όμως ένα ακόμη εμπόδιο. Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η «Μακεδονική εκκλησία» έκανε ανέντιμες πράξεις. Πρώτα πρότεινε στην Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία να είναι η Μητέρα Εκκλησία, και στη συνέχεια ζήτησε έκκλητο από το Οικουμενικό Πατριαρχεί, όπου νομικά θα λέγαμε ότι το ζήτησε από ένα μη αρμόδιο δικαστήριο» – τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι «μέχρι να καθίσουν όλοι στις καρέκλες, οι διαπραγματεύσεις είναι αδύνατον να ξεκινήσουν.Επομένως, η αίτηση για έκκλητο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το καθεστώς της «Μακεδονικής εκκλησίας» δεν έχει νόημα, διότι ακόμη και αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε το δικαίωμα προσφυγής σε κάποιο βαθμό, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο σε ατομικό επίπεδο.»
«Τώρα όμως που οι κρατικές σχέσεις με τη Βουλγαρία βελτιώθηκαν, ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Βουλγάρικης και λεγόμενης «Μακεδονικής» εκκλησίας. Όμως αυτό δεν υλοποιήθηκε, επειδή οι εκκλησιαστικές σχέσεις είναι ανεξάρτητες από τις κρατικές. Μόλις το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί της Βόρειας Μακεδονίας και αφήσουν την εκκλησία μόνη της, να λύσει το μεγάλο πρόβλημα τότε θα υπάρξει λύση. Μέχρι όμως αυτοί θα θέλουν να έχουν εξουσία στην «Μακεδονική εκκλησία», είναι αδύνατο να βρεθεί λύση» – δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης.
Σε ερώτηση να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου ότι στην Βόρεια Μακεδονία θα εφαρμοστεί το «Ουκρανικό σενάριο», ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ανέφερε: «είμαι πεπεισμένος ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα κάνει μια τέτοια πράξη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε τη δικαιοδοσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επί των εδαφών της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας και τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσει αυτή την δικαιοδοσία».
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα, μόνο μία Εκκλησία, ακόμη και αν είναι η Πρωτόθρονη, να αποφασίζει για ζητήματα που αφορούν όλες τις άλλες τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου το πρωτείο τιμής δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά το πρωτείο εξουσίας είναι απαράδεκτο στην Ορθόδοξη Εκκλησία» πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιώαννης.
Romfea orthodoxostypos

http://aktines.blogspot.com/2019/08/blog-post_34.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ