Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά τόν φετινό ἑορτασμό τῆς ἀνακομιδῆς τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου Χατζή τοῦ Μυτιληναίου (4 Σεπτεμβρίου 2019) στό Ναό τῆς Βαρειάς, εὐωδίαζε ἀπότμημα τοῦ αἱματόβρεκτου ὑποκαμίσου τοῦ έταίρου Νεομάρτυρος Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Βυζαντίου πολιούχου τῆς Νήσου Λέσβου πού προσκομίσθηκε ἀπό τήν 98 ΑΔΤΕ.



Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Χατζής ο Μυτιληναίος 

Γεννήθηκε στους Πύργους Θερμής, ήταν έγγαμος με παιδιά. Κάποτε στη Μυτιλήνη βρέθηκε σε κατάσταση οργής και έγινε Μωαμεθανός. Όμως συνήλθε, συναισθάνθηκε το αμάρτημα του και πήγε στο Άγιον Όρος. Εκεί εξομολογήθηκε, κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων και προετοιμάστηκε για το μαρτύριο. Επανήλθε λοιπόν στη Μυτιλήνη, παρουσιάστηκε στον κριτή, με τόλμη ομολόγησε τον Χριστό και δήλωσε ότι ή μουσουλμανική θρησκεία είναι ψεύτικη. Ο κριτής αμέσως εξέδωσε απόφαση, να θανατωθεί ο μάρτυρας με αγχόνη και κατόπιν τον παρέδωσε σ' άλλον άρχοντα, τον Ναζίρ Όμέρ αγά, πού προσπάθησε με κολακείες και υποσχέσεις να τον μεταπείσει.

Ο Άγιος όμως πρόβαλλε ακατάβλητο φρόνημα και μετά από φρικτά βασανιστήρια, οδηγήθηκε στον τόπο της εκτέλεσης (Παρμάκ καπί, σημερινή θέση Πλάτανος) όπου αφού πρώτα φίλησε το σχοινί της αγχόνης, προσευχήθηκε στον Θεό και έτσι δέχτηκε το στεφάνι της νίκης στις 30 Ιανουαρίου 1784. Το τίμιο λείψανο του ρίχτηκε στη θάλασσα, βρέθηκε αργότερα και τάφηκε με τιμές στον ναό του Άγιου Ιωάννου του Προδρόμου στη θέση Μόθωνας (πρώην Ξενία). 
Η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 1967 και φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βαρειάς.

Κατά τον φετινό εορτασμό της ανακομιδής του Αγίου Θεοδώρου Χατζή του Μυτιληναίου (4 Σεπτεμβρίου 2019) στο Ναό της Βαρειάς, ευωδίαζε απότμημα του αιματόβρεκτου υποκαμίσου του εταίρου Νεομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου πολιούχου της Νήσου Λέσβου που προσκομίσθηκε από την 98 ΑΔΤΕ. 


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/09/4-2019-98.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible