Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ἄσε αὐτή τή λάσπη πού σοῦ ἔριξε αὐτός νά ξεραθεῖ ἀπόψε


Κάποτε ένας γέρων σε ένα χωριό, βγήκε κατά σύμπτωσιν στην πόρτα του σπιτιού του προς τον δρόμο, και βλέπει έναν ανιψιό του, ο οποίος περνούσε θυμωμένος αναψοκοκκινισμένος, μπροστά του μονολογώντας και πήγαινε στο άλλο άκρο του χωριού.
Ε του λέει, που πας; Πάω λέει να καθαρίσω. Τι να καθαρίσεις; Ο τάδε μου έκανε αυτά και αυτά. Μην πας του λέει. Μην πας. Άσε να πας αύριο. Τώρα του λέει θα πάω. Τώρα. Κάτσε του λέει να σου πω κάτι και πήγαινε.
Εγώ ξέρω του λέγει και συ θα το ξέρεις, όταν κάποιος περάσει και σου ρίξει λάσπη επάνω σου δεν πηγαίνεις αμέσως να πάρεις τη βούρτσα να βγάλεις τη λάσπη, αλλά νομίζω του λέγει ότι αφήνεις να ξεραθεί, διότι όταν επιχειρήσεις να βγάλεις τη λάσπη ενώ είναι νωπή, όχι μόνον δεν θα καθαρίσει αλλά θα λερώσεις και το υπόλοιπο ρούχο.
Ναι του λέει ή όχι; Λέει ναι. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Άσε αυτή τη λάσπη που σου έριξε αυτός να ξεραθεί απόψε, και πήγαινε αύριο το πρωί γιατί θα φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα εάν πας τώρα.
Τον έκαμψε τον νεαρό ανιψιό, ξεροκατάπιε γιατί και ο εγωισμός του δεν του το επέτρεπε, όμως άκουσε τον γέροντα και έμεινε. Αλλά είχε βάλει το ρολόι να σηκωθεί πρωί πρωί να πάει να ζητήσει τον λόγο. Τι έγινε όμως;
Παραδόξως το πρωί που ξεκίνησε αυτός να πάει να ζητήσει τον λόγο και να καθαρίσει όπως έλεγε με τον άλλον βλέπει τον άλλον να έρχεται προς αυτόν, με πολύ συντριβή και του λέγει : Αγαπητέ μου ερχόμουνα στο σπίτι σου και σε ευχαριστώ που σε συναντώ τώρα εδώ, ερχόμουνα να σου ζητήσω συγγνώμη για ότι έγινε χθες, είμαι ένοχος εγώ, αδιαφόρως εάν και συ φταις σε κάτι, το παίρνω όλο το βάρος μαζί μου, και εάν νομίζεις ότι σε αδίκησα σε κάτι και υλικώς , είμαι έτοιμος να σε αποζημιώσω. Διότι δεν είναι όμορφο πράγμα -που είμαστε και ελαφρώς συγγενείς- να έχουμε διαμάχη μεταξύ μας.

Δημήτριος Παναγόπουλος (†)
http://leimwnas.blogspot.com/

https://epanosifi.blogspot.com/2019/09/blog-post_454.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible