Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σύγχρονο θαύμα του Αγ.Ιωάννη της Ρίλας

undefined 
Στις 28 Μαίου 1952 ο αρχιμανδρίτης Κλήμης Ρίλετς, βιβλιοθηκάριος της Μονής Ρίλας, παρουσία του αρχιμανδρίτου Σεργίου, καταγράφει επίσημα την μαρτυρία της Σάντα Κονσταντίνοβα Κρουσέβσκα(μετέπειτα,το 1954, μοναχή στην πόλη Στάνκε Ντιμιτρώβ)περί ενός θαυμαστού γεγονότος:«Το 1941, η Έλενα η εγγονούλα μου σε ηλικία τριών ετών αρρώστησε από ανεμοβλογιά. Έμεινε έναν μήνα στο κρεβάτι και κατόπιν έπαθε βρογχοπνευμονία, ενώ μετά από λίγο καιρό η ασθένειά της μετατράπηκε σε μηνιγγήτιδα.Την εξέτασαν σχεδόν όλοι οι γιατροί της πόλης και της έκαναν περίπου 55 ενέσεις.Τρεις φορές-όταν η κατάστασή της χειροτέρεψε-μαζεύτηκαν οι γιατροί για να δουν τι θα κάνουν.Τελικά η Έλενα παράλυσε. Κοίταζε- ακίνητη- προς το ταβάνι με τα μάτια ορθάνοιχτα.

Το βράδυ της Μεγ.Παρασκευής αρχισε κάποια στιγμή να μιλάει και να λέει ότι πεινάει. Εμείς δεν ξέραμε τι να της δώσουμε αφού ήταν πολλές ημέρες νηστική. Πήγαμε στο σπίτι του γιατρού Παλαμάρωβ αλλά δεν τον βρήκαμε.Κατόπιν φωνάξαμε τον εβραϊκής καταγωγής γιατρό Αράβ. Αυτός έκπληκτος είπε«Κοίτα εγώ δεν πιστεύω στο Θεό αλλά εάν έγινε κάποιο θαύμα και το κοριτσάκι επανέλθει τότε θα πιστέψω».Ήλθε, εξέτασε το κορίτσι και μας είπε τι να της δώσουμε να φάει.
Όταν κατά θαυμαστό τρόπο συνήλθε πήγαμε στη Μονή Ρίλας.Τα πόδια της ωστόσο την πονούσαν τρομερά.Φτάσαμε στο μοναστήρι νωρίς, την ώρα που χτυπούσαν οι καμπάνες.Η Έλενα κοιτώντας με πως ασπάζομαι το χέρι του Αγ.Ιωάννου της Ρίλας, λέει:«Πατέρα Ιωαννη κάνε με και εμένα καλά!».
Μετά από αυτό πήγε μόνη της στην εικόνα της Παναγίας και άρχισε να την κοιτάζει προσεχτικά, λέγοντας κάτι. Όταν την ρώτησα τι είπε στην Παναγίτσα μου απάντησε ότι παραπονέθηκε στο Βρέφος για το ότι οι γιατροί την πόνεσαν και της κατατρύπησαν το σώμα και ότι την πονάει πολύ το πόδι.Το βρέφος Ιησούς της έδειξε τότε-όπως διηγείται το κοριτσάκι- τα χέρια του και τα πόδια Του τα οποία τα είχαν λογχίσει οι κακοί άνθρωποι. Αμέσως μετά η Έλενα έκανε τον γύρο της εκκλησίας τρεις φορές και άρχισε να τρέχει στον προαύλειο χώρο της μονής!
undefined
Φτάνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό Στάνκε Ντιμιτρώφ η μίκρη έτρεξε γρήγορα σπίτι της όπου την υποδέχθηκε η έκπληκτη μητέρα της. Μετά την επιστροφή μας από το μοναστήρι συναντηθήκαμε με τον γιατρό Παλαμάρωβ. Ήταν λίγο θυμωμένος για το γεγονός ότι δεν τον ακούσαμε και δεν βάλαμε στον γύψο το πόδι της μικρής ‘Οταν όμως του διηγηθήκαμε τι είχε συμβεί είπε:«Για την μεγάλη πίστη σας έγινε το παιδί καλά!»
Μετάφραση-www.proskynitis.blogspot.com
Σάντα Κωνσταντίνοβα Κρουσέβσκα
Μεταφραση από τα βουλγάρικα Γκεοργκίτσα Τσιτσιόι


http://proskynitis.blogspot.com/2011/10/blog-post_9097.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible