Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

«Ἐσχατολογική σέχτα» ἀπό τή Νότιο Κορέα ταξιδεύει 5000 μίλια σέ μία προσπάθεια νά προσηλυτίσει φοιτητές στό Ἡνωμένο Βασίλειο



Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Μέλη της λεγόμενης «Παγκόσμιας Αποστολικής Εκκλησίας του Θεού» - World Mission Society Church of God (WMSCOG) διενήργησαν τον περασμένο μήνα εκστρατεία προσηλυτισμού φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κίνγκστον στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Τα μέλη της «εκκλησίας» προσπάθησαν να πείσουν γυναίκες να κάνουν αποβολές ενώ αποπειράθηκαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους φοιτητές μέσω πιεστικών τηλεφωνημάτων.
Προσποιούμενοι ότι ήταν φοιτητές από τη Νότιο Κορέα που λάμβαναν μέρος σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και ασχολούνταν με κάποιο πρότζεκτ - ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο - προσέγγιζαν διερχόμενους φοιτητές που συνήθως περπατούσαν μόνοι, στην περιοχή γύρω από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κίνγκστον και το ευρύτερο νοτιοδυτικό Λονδίνο.
«Ξέρεις τη Θεά Μητέρα;», ήταν η πρώτη τους ερώτηση, ενώ στη συνέχεια καλούσαν πιεστικά να έρθουν στις συνάξεις τους για μελέτη της Βίβλου.
Σε κάποια περίπτωση, φέρονται να είχαν πει ότι έφτασε το τέλος του κόσμου και ως εκ τούτου η γυναίκα πρέπει ν’ αποβάλλει τα μωρά.
Ο Rick Ross, ο οποίος έχει διερευνήσει εκτενώς τις λατρείες για δεκαετίες, δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου, η ‘Παγκόσμια Αποστολική Εκκλησία του Θεού’ είναι μια καταστροφική λατρεία. Έχω λάβει καταγγελίες από οικογένειες, πρώην μέλη και άλλους ενδιαφερόμενους για την ομάδα και την επιρροή της», ανέφερε.
Ποιοί είναι
Η «Παγκόσμια Αποστολική Εκκλησία του Θεού» (The World Mission Society Church of God) είχε «προβλέψει» ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στις 31 Δεκεμβρίου 1999. 
Η συνεχιζόμενη ύπαρξη του γήινου χώρου δεν αποτέλεσε εμπόδιο στις τύχες της οργάνωσης αφού σύμφωνα με τους ερευνητές διατηρεί περισσότερους από 200.000 οπαδούς, παρόλο που η ίδια ισχυρίζεται ότι ο αριθμός τους υπερβαίνει τα δύο εκατομμύρια.
Ο ιδρυτής της, Ahn Sang-hong, ο οποίος πέθανε το 1985, εξακολουθεί να λατρεύεται ως ο «Επουράνιος Πατέρας» που θα έρθει για τη σωτηρία 144.000 ψυχών. 
Η Gil-ja, σύζυγος του Ahn θεωρείται ως η «ουράνια μητέρα». Οι επιθετικές προσηλυτιστικές δραστηριότητες της οργάνωσης στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν προκαλέσει πολλές αντιπαραθέσεις.
Σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ έχει ήδη απαγορευτεί η παρουσία της «εκκλησίας» στις πανεπιστημιουπόλεις, ύστερα από καταγγελίες για παράνομη είσοδο μελών της οργάνωσης σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.
Η αυτοαποκαλούμενη «εκκλησία» εγγράφηκε ως επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 και έκτοτε πραγματοποιεί εθελοντική εργασία και παρέχει «κοινοτικό έργο».
Ο Ian Haworth, ιδρυτής του Cult Information Centre, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους των σεχτών και καταστροφικών λατρειών, περιέγραψε τους φοιτητές ως τους ευκολότερους στόχους και τους προειδοποίησε να προσέχουν.
Ο Josh Vizcarra, πρώην μέλος της WMSCOG, μίλησε στο YouTube για τις εμπειρίες του.
Σε ένα κλιπ, λέει: «Όταν πήγα στη σύναξή τους για πρώτη φορά, τα μέλη της ομάδας με δέχτηκαν πρόθυμα με χαμόγελο και η ‘μελέτη’ της Βίβλου με συνεπήρε πλήρως. Θυμάμαι ότι φεύγοντας εκείνη την ημέρα ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος για το πόσο καλοί ήταν όλοι και πως κατείχαν την ‘αλήθεια’. Αποφάσισα να ξαναπάω για να μάθω περισσότερα. Το επόμενο μάθημα αφορούσε το ‘Σφράγισμα του Θεού’ και πραγματικά μας γέμισε φόβο».
«Μερικούς μήνες αργότερα διαγνώστηκα με σοβαρό άγχος και κατάθλιψη, πήρα ψυχοφάρμακα και άρχισα να πηγαίνω σε γιατρό. Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που εγκατέλειψα την οργάνωση και ακόμα υποφέρω από μετατραυματικό στρες, συνεχές αίσθημα άγχους και κρίσεις πανικού».
http://aktines.blogspot.com/2019/10/5000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible