Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πῶς ἐμφανίστηκε στήν Παρασκευή Ναϊσοπούλου ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος καί ἡ ἁγία εἰκόνα τῆς Παναγίας Μακελάρισσας.β' μέρος

 

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.


Έτσι καθώς κοιμόταν, βλέπει να παρουσιάζεται μπροστά, της, μια γυναίκα, που φαινόταν σαν να πετούσε.

Η γυναίκα αυτή, στην Παρασκευή είπε: «Παρασκευή μην κλαις πλέον, διότι, η προσευχή και η δέησής σου έφτασε στο Θεό, και εκείνο που επιθυμείς θα γίνει. Μόνο  πρέπει να σηκωθείς και να πας στην έρημο του Ταϋγέτου. Εκεί θα βρεις μια σπηλιά στο μέρος που λέγεται «Αμπελάκι». Μέσα στη σπηλιά εκείνη θα βρεις την Εικόνα μου, είναι χωμένη μέσα στα φουσκιά των ζώων. Να πας το γρηγορότερο εκεί, να βγάλεις την Εικόνα μου και να χτίσης εκεί εκκλησία, γιατί πολύ σύντομα, η σπηλιά αυτή, θα γίνει στο όνομά μου μεγάλο γυναικείο Μοναστήρι».
Ύστερα απ' αυτό το όραμα, η Παρασκευή ξύπνησε κατατρομαγμένη, κι άρχισε με πολλά δάκρυα να προσεύχεται και με λυγμούς στην Παναγία να λέει: «Παναγία μου Δέσποινα και βασίλισσα του ουρανού και της γης, των Αγγέλων και των Αγίων, εγώ δεν ξέρω το μέρος αυτό που μου είπες, που βρίσκεται, για να πάω; Γι' αυτό θερμά σε παρακαλώ, δείξε μου άνθρωπο, που να μπορεί να με οδηγήσει έως εκεί».
Και ενώ έλεγε αυτά στην προσευχή της, την πήρε πάλι ο ύπνος, και βλέπει τότε πως βρέθηκε, μαζί με την Παναγία στη σπηλιά και της είπε: «Παρασκευή αυτή είναι η σπηλιά που σε στέλνω να πας. Εδώ στο μέρος αυτό, είναι χωμένη η Εικόνα μου, και της έδειξε ακριβώς τον τόπο. Άκουσε όμως πρώτα τι θα κάμεις: «Θα νηστέψεις τρεις μέρες, θα ζυμώσεις πρόσφορο και θα πάρεις ότι χρειάζεται για να γίνει μια θεία Λειτουργία. Επίσης θα πάρεις ένα σεντόνι καθαρό και αμεταχείριστο. Θα πάρεις το παιδί σου και θα πάτε με τα ζώα στη Μαρμαριά. Εκεί θα ζητήστε τον Παύλο Μπερούκα και θα του πείτε όλα αυτά που σας είπα. Θα τον πάρετε δε μαζί σας, διότι αυτός γνωρίζει ακριβώς, που είναι αυτή η Σπηλιά.
«Απ' εκεί μαζί με τον Μπουρέκα, θα πάτε στο χωριό Σκοτεινού. Εκεί θα βρείτε το σπίτι του παππά Δημήτρη Τσινοη, και θα του πείτε να πάρει τα απαραίτητα ιερά Σκεύη της εκκλησίας, το Αντιμήνσιο και τα ιερά άμφιά του και μετά να έρθετε εδώ που τώρα σου δείχνω, θα βγάλετε την Εικόνα μου, την οποία αφού καθαρίσετε, θα την βάλετε στη θέση της, εκεί προσωρινά (και της έδειξε το μέρος), μέχρι που να γίνει η εκκλησία. Θα κρεμάστε το καντήλι, και με πέτρες θα φτιαχτεί σαν τραπέζι, επάνω στο οποίο θα βάλετε την πλάκα, την οποία θα σκεπάσετε με το καθαρό σεντόνι, κι επάνω εκεί θα γίνει η θεία Λειτουργία».
«Στη θεία Λειτουργία, όταν ό Παππάς θα ειπεί το «Πάντων ημών και πάντων των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, μνησθείη Κύριος ο Θεός εν τη βασιλεία Αυτού...»  τότε στο μέρος αυτό, που σου δείχνω τώρα, θα βγει νερό αγίασμα. (Το μέρος εκείνο που έδειξε η Παναγία στη Παρασκευή είναι ακριβώς επάνω απ' εκεί που είναι σήμερα η αγία Τράπεζα). «Το αγίασμα αυτό θα τρέχει πάντοτε κατά τις θείες Λειτουργίες που θα πρέπει τακτικά να γίνονται και εκείνοι που με πίστη θα το πίνουν και θα επικαλούνται του Θεού τη βοήθεια και το όνομά μου, θα θεραπεύονται και θα γίνονται, τελείως καλά από οτιδήποτε αρρώστια και πάθος κι αν υποφέρουν θα απαλλάσσονται, για να δοξάζεται το Πανάγιο όνομα του Θεού, Πατρός, Υιού και Πνεύματος Αγίου».
«Από το αγίασμα αυτό, που για πρώτη φορά θα βγει, όταν θα κάνετε τη θεία Λειτουργία, θα πιεις εσύ και τα παιδιά σου, θα νιφτείτε όλοι, και θα πάρεις λίγο να πας στον άντρα σου στη φυλακή, να του δώσεις να πιει και να νιφτεί, και μετά απ' αυτό να του ειπείς ότι από τη ποινή που έχει καταδικασθεί, θα του χαρίσουν πέντε (5) χρόνια, και από το Ναύπλιο θα τον μεταφέρουν στις φυλακές της Τριπόλεως. Τότε αυτός θα σε πιστέψει και θα σου δώσει το διαζύγιο. Άμα θα πάρεις το διαζύγιο και θα είσαι πλέον ελεύθερη απ' αυτόν, τότε θαρθής εσύ εδώ και θα φτιάξης το Μοναστήρι, και εκείνος, όταν θα τελειώση την φυλακή του, θα πάει στα παιδιά του, που θα τον γηροκομήσουν.'


συνεχίζεται...


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΟΥ.
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible