Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ἐξωγήινοι:Φαντασία ἤ πραγματικότητα



ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ:
ΦΑΝΤΑΣΙΑ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Κ.Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η... ουφολογία στις μέρες μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το ενδιαφέρον γι’ αναζήτηση εξωγήινων  όντων έχει τρομακτικά αυξηθεί. Πλήθος από περιοδι­κά, βιβλία και κινηματογραφικά έργα έχουν ως μοναδι­κό αντικείμενο την αναζήτηση αυτή. Στόχος τους; Απ’ τη μια μεριά να ικανοποιούν διαρκώς αυτό το ρεύμα που ήδη υπάρχει και απ’ την άλλη να το αυξάνουν. Οπότε το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Τα επιστημονικής ή όχι φαντασίας αυτά έργα, να τα απολαμβάνει πια κανείς, ως πραγματικό γεγονός.
Άραγε επειδή είναι γεγονός ή επειδή  θέλουμε να είναι; Γιατί υπάρχει πράγματι εξωγήινη ζωή ή γιατί θέ­λουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει; Αυτό λέμε να δούμε, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, επιστημονικά δεδομένα και πραγματικά γεγονότα.

Πως παρουσιάζεται το πρόβλημα
Ένα σημαντικό μέρος των εντύπων που κυκλοφο­ρεί, ίσως το μεγαλύτερο, μιλά για συγκεκριμένα περι­στατικά επισκέψεων που είδαν αυτόπτες μάρτυρες! Όμως έχει αποδειχθεί πως το 96% αυτών των περι­πτώσεων δεν ήταν αλήθεια, διαψεύθηκαν, ενώ για τις υπόλοιπες δεν υπάρχουν αποδείξεις, οπότε και δεν έγιναν αποδεκτά. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι μάρτυρες -συνήθως παιδιά- ακόμη και καλοπροαίρε­τα, δεν μπορούν να αποφύγουν τις παραμορφώσεις και τις υπερβολές στις περιγραφές τους.
Θα αναφέρουμε, ωστόσο, ένα πολύ χαρακτηριστι­κό παράδειγμα που συνετάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Πρόκειται για το τότε Σοβιετικό Πρακτορείο Ειδήσεων «ΤΑΣΣ». Τι έκανε; Μετέδωσε την είδηση, πως στη Σοβιετική πόλη Βοροντέντς, επισκέφτηκαν εξωγήι­νοι, τους είδαν άνθρωποι της πόλης και άφησαν μάλι­στα πίσω τους κάποιο πέτρωμα εξωγήινης προέλευ­σης. Το γεγονός αυτό δίχασε τους επιστήμονες για την εγκυρότητα της είδησης και την κοινή γνώμη, για τους απώτερους σκοπούς της, δεδομένου ότι το ΤΑΣΣ δεν συνηθίζει τη μετάδοση τέτοιων ευφάνταστων ιστοριών.
Ωστόσο το ΤΑΣΣ δεν κάμφθηκε. Σ' επόμενη ανταπόκρισή του, στόλισε την αρχική ιστορία με λεπτομέ­ρειες του είδους «εξωγήινος  με 3 μάτια», «ρομποτάκι που με μια ράβδο εξαφανίζει και εμφανίζει γήινους», τέτοια, που το έκαναν να χάσει τη σοβαρότητά του.
Κι αυτό γιατί ο Ρώσος επιστήμονας Γκένρικ Σιλάνοφ του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της ίδιας πόλης Βοροντέτς σε τηλεφωνική του συνομιλία με το Ασοσιέιτεντ Πρες, δήλωσε: «Μην πιστεύετε όλα όσα ακούτε απ’ το ΤΑΣΣ. Τα στοιχεία που κοινοποίησε δεν τα έλαβε από μας». Παράλληλα κανένας επιστήμονας και καμιά επί­σημη αρχή της πρώην ΕΣΣΔ, δεν έκανε καμιά απολύτως ανακοίνωση, που να επιβεβαιώνει την είδηση.
Τελικά η εμφάνιση αυτή των εξωγήινων  αμφισβητήθηκε πως υπήρξε και δεν έμειναν παρά εκείνοι που έχουν λόγους να την πιστεύουν!
Γιατί οι εξωγήινες επισκέψεις, είναι αδύνατες!
Αλλά πριν δούμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι, έθνη και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι, που θέλουν να πιστεύουν ή και να καλλιεργούν αυτή την πίστη, ας δούμε πριν, γιατί είναι απίθανες και τελικά αδύνατες τέτοιου είδους επισκέψεις.
Στην Αγία Γραφή -κατ' αρχήν- δεν αναφέρεται πουθενά αν υπάρχουν ή όχι, άλλες υπάρξεις στο σύμπαν. ’Ακόμη κι απ’ το όλο πνεύμα της, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε, πως μπορεί να υπάρχουν.
Η επιστήμη, έπειτα, δεν έχει σήμερα καμιά απολύτως απόδειξη, για την ύπαρξη ή όχι εξωγήινης ζωής. Κατά συνέπεια δεν έχει πάρει ως τώρα θέση στο όλο θέμα.
Για να διευκολύνουμε όμως την ανάλυση, θέλετε να πάρουμε σαν πιθανότητα ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή; Ας το κάνουμε. Δεν έχουμε λόγους να μη το κάνουμε. Τότε σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε, τα πράγματα είναι συγκλονιστικά, γιατί:
 1.               Το Σύμπαν έχει βέβαια αρχή και τέλος, όμως αγγίζει τα όρια του άπειρου. Περιλαμβάνει τρισεκα­τομμύρια τρισσεκατομμυρίων πλανήτες. Ο γαλαξίας μόνο (η μεγάλη δηλαδή ομάδα άστρων) στον οποίο ανήκουμε, περιλαμβάνει 200-250 δισεκ. ήλιους, με πλανήτες γύρω απ’ αυτόν, όπως στο δικό μας ήλιο. Αυτό τελικά σημαίνει πως το σύνολο των άστρων του υπολογίζεται στο 1 τρισεκατ. Το Σύμπαν τώρα υπολογίζεται ότι έχει 100 δισεκ. γαλαξίες!
Οι αποστάσεις τώρα μεταξύ των πλανητών είναι τεράστιες. Το Σύμπαν έχει διάμετρο -πάντα κατά τους υπολογισμούς των επιστημόνων- 8 δισεκατ. έτη φωτός(*). Ένα δε έτος φωτός σημαίνει απόσταση 9,5 τρισεκατ. χιλιομέτρων!
Στο δικό μας πλανητικό σύστημα, έχει αποδειχθεί πως δεν υπάρχει ζωή. Ας προχωρήσουμε τώρα έξω απ' αυτό και ας πάμε στο διπλανό μας και στο πλησιέστερο που υπάρχει και είναι ο Άλφα Κενταύρου. Πόσο νομίζεται ότι απέχει από τη γη μας; 40 τρισεκ. χιλιόμετρα. Αν τώρα ξεκινούσαν από εκεί κάποιοι εξωγήινοι κι ερχόντουσαν μ’ ένα διαστημόπλοιο ταχύ­τερο απ’ αυτά που διαθέτουμε, τέτοιο που να διανύει την απόσταση γης-σελήνης μόνο σε μια μέρα, σε πό­σες μέρες νομίζετε πως θα έφθαναν; Σε 300.000 χρό­νια!!! Και φυσικά άλλα 300.000 χρόνια για να επιστρέψουν! Ποιος... τρελός θα επιχειρούσε ένα τέτοιο ταξί­δι; Και μιλάμε για τον πιο κοντινό μας ήλιο!
 2.               Είναι αυτονόητο πως για να επιχειρηθεί ένα τέ­τοιο ταξίδι από εξωγήινους, πρέπει να έχουν τεράστια τεχνολογική πρόοδο κι εξέλιξη, οπωσδήποτε κατά πολύ ανώτερης της δικής μας. Ασύγκριτα μεγαλύτερη. Οι επιστήμονες στην περίπτωση αυτή, θέτουν μια άλλη διάσταση. Λένε: Ένα τέτοιο τεχνολογικό επίπεδο, ση­μαίνει κίνδυνο για αυτοκαταστροφή από πυρηνικό πό­λεμο ή κάτι παρόμοιο, μόλυνση του περιβάλλοντος κ.λπ. Μερικοί μάλιστα απ’ αυτούς υποστηρίζουν, ότι μια τέτοια φυλή, είναι δυνατόν να επιζήσει 50-100 χρό­νια από τότε που θα αποκτήσει την ικανότητα να στέλνει και να παίρνει ραδιοσήματα. Εμείς, λένε, και για καλή μας τύχη, φαίνεται να έχουμε μάλλον ξεπεράσει αυτό το οριακό σημείο.
 3.               Ας υποθέσουμε τώρα, κάτι πολύ μεγάλο. Πως παρ’ όλα αυτά υπάρχει κάπου στο σύμπαν ένας τέ­τοιος πολιτισμός, εκατομμύρια χρόνια τεχνολογικά προηγμένος από μας, που κατόρθωσε να επιβιώσει. Άραγε μπορεί να έχει ανακαλύψει ένα τέτοιο διαστη­μόπλοιο που να μπορεί να τρέξει με την ταχύτητα του φωτός; Γιατί μόνο ένας τέτοιος πολιτισμός θα μπο­ρούσε να το κατορθώσει και μόνο τρέχοντας μ’ αυτή την ταχύτητα.
Ε, λοιπόν, αυτό είναι εντελώς εξωπραγματικό και αδύνατο, γιατί τίποτα το υλικό δεν μπορεί να τρέξει με τέτοια ταχύτητα, ακόμη κι αν δαπανούσε όλη την ενέργεια και όλη την ύλη του Σύμπαντος, οποία τε­χνολογία κι αν χρησιμοποιούσε. Αυτός είναι νόμος της φύσης, νόμος της φύσης του Σύμπαντος.
Υπόψη ότι τα δικά μας διαστημόπλοια σήμερα τρέ­χουν με ταχύτητα γύρω στις 58.000 χιλιόμετρα την ώρα μόνο, έναντι των 300.000 χιλιομέτρων το δευτερό­λεπτο που τρέχει, ως γνωστόν, το φως!!!
 4.               Αν τελικά τα διαστημόπλοιά μας κατόρθωσαν να κινούνται με την ταχύτητα του φωτός, τότε θα υπήρχε ένα άλλο πρόβλημα. Λόγω της μεγάλης αυτής ταχύτητας, ακόμη και το πιο μικρό σωματίδιο που θα συναντούσε στο διάστημα, θα διαπερνούσε πέρα ως πέρα το διαστημόπλοιο που θα έμοιαζε με διαστημικό «σουρωτήρι»!
 5.               Θέλετε τώρα να υποθέσουμε, πως παρ’ όλα αυτά το κατορθώνει; Ακόμη και τότε οι αποστάσεις είναι τόσο μεγάλες, που θα ήθελε εκατοντάδες ή και χι­λιάδες χρόνια για να φτάσει στη γη μας. Υπολογίζεται μάλιστα, πως υπάρχουν ήλιοι που το φως τους δεν έχει φτάσει ακόμη σε μας.
Πέραν όμως απ’ αυτό, θα συμβούν τότε όσα προβλέπονται απ’ τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊν­στάιν, που υποστηρίζει πως στα όντα που επιβαίνουν σ ένα τέτοιο διαστημόπλοιο, ο χρόνος κυλάει πολύ πιο γρήγορα. Έτσι, για ένα ταξίδι που γι’ αυτούς διαρκεί μερικά χρόνια μόνο, για τον πλανήτη τους ο χρό­νος που περνάει είναι πολλαπλάσιος. Ένα ταξίδι, για παράδειγμα, που για τους αστροναύτες αυτούς διαρκεί μια δεκαετία, στον πλανήτη τους περνάει 100.000 χρόνια. Τι προκύπτει τελικά; Πως τα όντα αυτά θα βρουν πίσω τους όταν επιστρέφουν μια κοινω­νία 100.000 πιο προχωρημένη με διαφορετικά φυσικά όντα, τρόπους ζωής και χαρακτηριστικά. Σκεφθείτε τώρα πόση θα είναι η διαφορά όχι για ταξίδι μιας μόνο δεκαετίας, αλλά εκατοντάδων ή και εκατοντά­δων χιλιάδων χρόνων που απαιτούνται, όπως ήδη είπαμε. Μιλάμε τότε για εκατομμύρια και δισεκατομμύ­ρια χρόνια διαφορά στην κοινωνία τους, αν αυτή βέ­βαια εξακολουθεί να υπάρχει. Ποια, λοιπόν, κοινωνία και ποια όντα θα πάρουν μια τέτοια παράφρονη απόφαση;
 6.               Στη συνέχεια υπάρχει κι ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το διαστημόπλοιο κάποιου εξωγήινου πολιτι­σμού, για να συναντήσει έναν άλλο, όπως το δικό μας. Άραγε που θα υπάρχει αυτός για να τον βρει και για­τί να ξέρει πως αυτός είναι η γη μας; Σ’ αυτή την περί­πτωση οι πιθανότητες είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες, κι άρα πως είναι δυνατόν να υπάρξουν τέτοιες επισκέψεις;
Οι επιστήμονες λένε εδώ χαρακτηριστικά, πως για να υπάρξει μια και μόνο πιθανότητα να φτάσουν στη γη, πρέπει να έχουμε 1.000.000 τέτοιους εξωγήινους πολιτισμούς που να μπορούν να εκτοξεύουν 1000 δια­στημόπλοια κάθε χρόνο ο καθένας. Δηλαδή θέλουμε 1 δισεκ. διαστρικές αποστολές τον χρόνο επί 250 χρόνια συνεχώς!!! Και όλα αυτά για μια μόνο πιθανότητα, μιας μόνο επίσκεψης στη γη μας, από ένα μόνο πολιτι­σμό!
 7.               Ας υποθέσουμε πως και αυτό μπορεί να ξεπεραστεί. Τότε προκύπτει ένα νέο πρόβλημα. Για την αποστολή τόσων διαστημοπλοίων θ’ απαιτηθούν τε­ράστιες ποσότητες υλικών. Και στην περίπτωση ακόμη που καθένα απ'  αυτά δεν ήταν μεγαλύτερο από ένα ταξί, για τα 10 δισ. διαστημόπλοια που θα πρέπει να εκτοξεύονται το χρόνο, θα χρειαζόταν ύλη 250.000 άστρων ή ύλη 85 δισεκ. πλανητών σαν τη γη μας!!!
Τελικά που καταλήγουμε; Πως είναι απίθανο και αδύνατο, εντελώς αδύνατο, να φθάσει για μια μόνο φορά κάποιος εξωγήινος  στη γη μας. Και φυσικά δεν μιλάμε για το πλήθος των περιπτώσεων που... «είδαν» και «άκουσαν» αυτόπτες μάρτυρες!!!
Οι λόγοι που θέλουν να υπάρχουν!
Και τώρα ας έρθουμε στην ουσία του προβλήμα­τος. Άραγε τόσο πολύ αγνοούνται όλα αυτά, ώστε να παρατηρείται σήμερα τόση έκταση στο φαινόμενο της... ουφολογίας; Ασφαλώς όχι. Τότε τι ακριβώς συμβαίνει;
Μια εξήγηση που έδωσε ο τύπος για το τι κρύβεται πίσω απ’ την είδηση του επίσημου πρώην Σοβιετικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΤΑΣΣ, για παράδειγμα, είναι τούτη. Το ίδιο το σύστημα της ΕΣΣΔ βρισκόταν τότε σε αμφισβήτηση. Τα ράφια ήταν άδεια από τρόφιμα, γε­γονός που θα συμβαίνει για πολύ ακόμη. Απ’ την άλλη, λαοί της χώρας αυτής όπως της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν κ.λπ. είχαν επαναστατήσει και ζητούσαν την ανεξαρτησία τους. Οπότε οι εξωγήινοι από μύθος, γίνονται πια ανάγκη. Στρέφουν τα ενδιαφέροντα του κοινού σε άλλη κατεύθυνση. Το­νίζουν το γεγονός πως η ΕΣΣΔ εξακολουθεί να είναι υπερδύναμη και για το λόγο αυτό πρέπει να ξεπεραστούν οι χωριστικές τάσεις που αναπτύσσονται και που μπορούν να καθηλώσουν ή να διαλύσουν μια υπερδύναμη.
Ο Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διον. Σιμόπουλος, προχώρησε περισσότερο κι έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα. Λέει χαρακτηριστικά. «Η ‘ουφολογία’ είναι ένα είδος ‘πίστης’ και όχι γνώση».
Πραγματικά, το πρόβλημα δεν είναι απλό. Αυτή την «πίστη» καλλιεργεί η «διεθνής των πονηρών», όπως θα δούμε αμέσως μ’ ένα παράδειγμα. Δύο πολύ χαρακτηριστικές κινηματογραφικές ταινίες του είδους, είναι οι «Στενές επαφές τρίτου τύπου» και «Ο εξωγήινος». Κοινό γνώρισμά τους είναι, πως οι κάτοικοι της γης διακατέχονται από μια κρυφή εσωτερική αναζήτηση, μιας άλλης πραγματικότητας. Πως οι εξωγήινοι έρχονται φιλικά, εμπνέουν δέος, πήραν την πρωτο­βουλία να μας πλησιάσουν κι είναι έτοιμοι να μας προ­σφέρουν. Και ο άνθρωπος της γης, μένει τελικά με την αγωνία, το δέος, την προσμονή ότι κάποιοι ή καλύτε­ρα κάποιος θα έρθει να του φέρει υπερκόσμια πράγ­ματα που θα τον λυτρώσουν. Ας περιμένει λοιπόν...
Μάλιστα η δεύτερη ταινία «Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ» έχει κατα­πληκτικές ικανότητες με τον Χριστό. Ήρθε από μακριά. Κατέβηκε απ’ τον ουρανό. Είναι πολύ καλός. Σε μερικές περιπτώσεις δείχνει πως έχει υπερφυσικές ικα­νότητες σαν τον Χριστό. Οι πιο πολλοί και ιδιαίτερα το επίσημο κράτος τον καταζητούν. Βασικά τα αθώα παιδιά τον δέχονται. Πεθαίνει. Ξαναζεί. Φεύγει για το δικό του κόσμο. Θα επανέλθει!
Αλλά ποιοι μπορεί να διακατέχονται από μια τέ­τοια εσωτερική αναζήτηση και να έχουν μια τέτοια «πίστη»; Εκτός απ’ τους αφελείς, εκείνη που έχουν ανάγκη να πιστέψουν. Γιατί αφού δεν πιστεύουν στον αληθινό Λυτρωτή, πως να καλύψουμε το κενό που αντιμετωπίζουν; Πρέπει να ξέρουμε πως η πίστη στον αληθινό θεό δεν καταργείται, απλώς υποκαθίσταται και αντικαθίσταται με κάτι άλλο, οπωσδήποτε κατώ­τερο.
Συμπέρασμα
Όχι, το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό. θέλουν να εκμεταλλευτούν την απιστία μας ή και να στρέψουν την πίστη μας αλλού. Σε κάποιον άλλο λυτρωτή. Που θα έρθει. Έρχεται... Λένε πως η εποχή μας, είναι εποχή του αντιχρίστου. Μήπως αυτό σε συνδυασμό με το θέμα που συζητάμε, σάς λέει τίποτα;



[1] Έτος φωτός είναι η απόσταση που διανύει το φως, σε ένα χρό­νο, τρέχοντας με 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.



 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ «ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ»

http://www.fotodotes.gr/Product.asp?id=84
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ
 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον       www.egolpion.com
6   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012http://www.egolpion.com/ufo_fantasia.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible