Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος. Ἕνα περιστατικό ἀπό τό βίο τοῦ γέροντος Βαρλαάμ



ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΒΑΡΛΑΑΜ.

Ένα περιστατικό απ’ τον βίο του Γέροντος Βαρλαάμ: κάποιος άνθρωπος είχε τρεις φίλους. Τους δύο ειλικρινά τους αγαπούσε, αλλά τον τρίτο τον απέφευγε αδιαφορώντας γι’ αυτόν.
Κάποτε ο βασιλιάς της περιοχής κάλεσε τον άνθρωπο να παρουσιαστεί ενώπιόν του για να ξεπληρώσει το χρέος πού όφειλε. Αυτός τότε στράφηκε στον πρώτο φίλο του για βοήθεια, αλλα εκείνος τον απέρριψε και έφυγε. Κατόπιν στράφηκε στον δεύτερο φίλο, αλλα ούτε κι αυτός ήθελε να βοηθήσει. Ντροπιασμένος ο άνθρωπος πήγε στον τρίτο φίλο του, ο οποίος ευχαρίστως δέχτηκε ακόμα και να τον συνοδεύσει μέχρι τον βασιλιά. 
Η ερμηνεία της ιστορίας είναι αυτή: ο πρώτος φίλος είναι ο πλούτος, ο δεύτερος είναι οι συγγενείς, ο τρίτος φίλος είναι τα καλά έργα του ανθρώπου σε τούτο τον κόσμο. Ο βασιλιάς είναι ο Θεός ο οποίος, μέσω του θανάτου, στέλνει μια κλήτευση και ζητεί εξόφληση του χρέους.

Ένας άνθρωπος πού πεθαίνει ζητά βοήθεια απ’ τον πλούτο του, αλλά αυτός φεύγει από κοντά του και περνά στα χέρια άλλου κληρονόμου. Μετά ο ετοιμοθάνατος στρέφεται στους συγγενείς του, αλλά οι συγγενείς του τον αφήνουν να φύγει μόνος, ενώ αυτοί παραμένουν. Τότε εκείνος θυμάται τα καλά έργα του, τα οποία έπραξε και ύστερα αδιαφόρησε• αλλά αυτά ευθύς αμέσως τον συνοδεύουν στην οδό πού οδηγεί στον Βασιλέα και Κριτή!

Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω. Οι μόνοι σύντροφοι της ψυχής στον άλλο κόσμο είναι τα έργα του ανθρώπου, είτε καλά είναι αυτά είτε κακά. Όλα τα άλλα, πού του ήταν προσφιλή και πολύτιμα, τον εγκαταλείπουν και φεύγουν μακριά του. Μόνον τα έργα του -όλα μέχρι και το τελευταίο- τον συνοδεύουν κατά την έξοδο απ’ αύτή τη ζωή. Ο έχων νούν νοήσαι, νοείτω!

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible