Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ τόν πῆρε μαζί του καί τοῦ ἔδειχνε τίς Ἐκκλησιές πού θά ἀναστηλωθοῦν στήν ΠΟΛΗ . Ἔβαζαν στούς Τρούλους τόν ΣΤΑΥΡΟ.


Το παρακάτω περιστατικό που θα σας αφηγηθούμε έγινε πριν δυο χρόνια , απλώς δεν υπήρχε ευλογία για να το αναφέρουμε .
Σήμερα τα πράγματα έχουν ωριμάσει αρκετά. Από το πρωί τρέχουμε μέσω άλλων πατέρων για να βρούμε στην παλαίστρα του τον ηλικιωμένο ασκητή που μας το εκμυστηρεύθηκε .
Έτσι μας έδωσε την ευλογία του να το αναφέρουμε μαζί με τον λογισμό του, ότι δεν έχουμε μέρες για να συγκρουστούμε με τους τούρκους, αλλά ούτε έχει μέρες μετά από αυτό ο Ερντογάν.
Μας τόνισε μάλιστα, ότι ο σημερινός ηγέτης της τουρκίας είναι εργαλείο του ΘΕΟΥ μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μας επεσήμανε επίσης, ότι μέσα από αυτά που λέει και απειλεί να κάνει εναντίων μας , φαίνεται ολοφάνερα και το δικό μας μέλλον , το πέρασμα μας δηλαδή από συμπληγάδες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι συμβαίνει σήμερα στην γείτονα χώρα;
Πολλά και διάφορα, ακόμα και τρελά.
Κατέχουν οι τούρκοι την πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης εδώ και 567 χρόνια και πιστεύουν ακόμα ότι δεν τους ανήκει .Με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί νομίζουν ότι τελικά θα αλώσουν την Πόλη!
Για αυτό και κάθε χρόνο κάνουν εορτές ώστε να κατασιγάσουν τους φόβους τους.
Μιλάνε για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ γιατί φοβούνται την ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ.
Γνωρίζουν πολύ καλά , μάλιστα έγιναν και μάρτυρες θαυμαστών σημείων μέσα στο λειτουργικό χώρο αυτής, αλλά και στο περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας τέτοιων παράδοξων.
Και δεν τα μαρτυρούν αυτά υποτιθέμενοι κρυπτοχριστιανοί, αλλά κυρίως τούρκοι που εξίστανται από την θέαση και την ακοή αυτών.
Ενώ η τουρκία έχει τόσα φλέγοντα θέματα για να ασχοληθεί από εξωτερικά , κοινωνικά , οικονομικά προβλήματα, αλλά και θέματα επιδημιών, ασχολείται σήμερα μανιωδώς με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Πολλοί λένε ότι ο Ερντογάν το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους καθαρά.
ΟΧΙ μας είπε ο προαναφερθείς Γέροντας
-«τον Ερντογάν δεν τον νοιάζουν οι ψήφοι τώρα , έχει μέσα του μια παρόρμηση να τέμνει την ιστορία και να την ξανακαθορίσει στην οθωμανική πεπατημένη.»
-« Τον βάζει ο ΘΕΟΣ να ασχολείται με το θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για να στραφεί η παγκόσμια προσοχή εκεί.»
- « και ξέρεις γιατί;»
- « εκεί μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δίχως τον Ερντογάν θα υπογραφεί από τις εμπόλεμες πλευρές το τέλος του μεγάλου ηγριωμένου πολέμου και η παράδοση της ΠΟΛΗΣ στους Έλληνες που θα είναι η βολική λύση για τα θηρία του πολέμου αυτού»

Και συνεχίζουμε για να πάμε στο κυρίως θέμα μας.
Δεν είναι μόνο η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που ζει και αναπνέει ως ζωντανός οργανισμός, είναι και τόσες άλλες ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ρημαγμένες εκκλησίες που έγιναν τζαμιά . Και σε αυτές συμβαίνουν τόσα ΘΑΥΜΑΣΤΑ, με μάρτυρες μάλιστα τούρκους.
Γνωρίζουμε από πληροφορίες , ότι σε μια συγκεκριμένη τέτοια ΟΡΘΟΔΟΞΗ εκκλησία- τζαμί, όταν μια Παρασκευή εισήλθαν τούρκοι, έβλεπαν στους τοίχους της σαν να διαδραματίζεται μέσα σε γιγαντοοθόνες όλο το λειτουργικό μιας Ορθόδοξης Ακολουθίας - ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ.
Όσοι βιντεοσκόπησαν αυτά τα παράδοξα είχαν κακά ξεμπερδέματα.

Ιερός ναός των Δώδεκα Αποστόλων Fatih Cami
Μονή της Χώρας Kariye Cami
Μονή Παντοκράτορα Zeyrek Cami

Και άλλες μικρότερες εκκλησιές που έγιναν τζαμιά ή αποθηκευτικοί χώροι ή μετατράπηκαν με τα οικοδομικά υλικά τους σε δημόσια κτίρια ή μονοκατοικίες περιτριγυρίζονται από τα φαντάσματα των Ρωμιών, όπως συνηθίζουν να λένε οι τούρκοι, αλλά και ξένοι ανατολικής προέλευσης που διαμένουν σήμερα κοντά εκεί.
Για ποιο πράγμα λάβαμε ευλογία σήμερα να αναφέρουμε, αυτό δηλ. που ακούσαμε πριν δυο χρόνια από τον σεβάσμιο αυτό ασκητή;
Ήταν μια όμορφη καλοκαιρινή νύχτα με πολύ ζέστη.
Ο Γέροντας μετά το μεσονυκτικό βγήκε έξω στην απλωταριά της ασκητικής παλαίστρας του.
Πήρε λίγο νερό και με τον φακό για να βλέπει ,πήγε να δροσίσει τα νυχτολούλουδα.
Είχε ξαστεριά και άπνοια , απέναντι στην θάλασσα φαινόταν τα φώτα με τα γρι – γρι που έριχναν καλάδα.
Δεν πρόλαβε να ποτίσει τα λουλούδια και ένα χέρι τον σήκωσε και το πήγε πάνω από τα αλιευτικά , λέγοντας τον μια αόρατη φωνή :
« Γέροντα ευλόγησε τα δίχτυα τους , το ψάρι είναι ευλογημένο και αυτό θα ταίσει την Ελλάδα στα δύσκολα»
Όλος αυτός ο αρπαγμός του Γέροντα έγινε αστραπιαία , τόσο ξαφνικά που ο παππούλης αυτός δεν μπόρεσε να αισθανθεί ούτε φόβο , ούτε έκπληξη.
Όπως μας αφηγήθηκε το όλο αυτό ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ:
- « αισθανόμουν μόνο μια σιγουριά, ότι με κρατούσαν Άγια Αγγελικά χέρια. Μπορεί να περνούσα με ταχύτητα πάνω από την νήσο της Θάσου, της Σαμοθράκης και να έβλεπα τα φώτα των χωριών τους, αλλά και τα φωτισμένα πλοία που διαπορευόταν στο ΑΙΓΑΙΟ, αλλά παρέμενα σίγουρος, ότι δεν θα έπεφτα από αυτό το ύψος»
- « η ταχύτητα που είχα ξαφνικά αυξήθηκε, έλεγα μόνο την ΕΥΧΗ , τίποτε άλλο δεν μπορούσα να πω ή να ρωτήσω , δεν έβλεπα τίποτε , μόνο αισθανόμουν την μυρωμένη υγρασία της Θάλασσας , μέχρι που βρέθηκα ( μαζί με το χέρι που με κρατούσε ) πάνω από μια μεγάλη Πολιτεία με πολλά φώτα , ψηλά κτίρια , μεγάλες αποβάθρες και φωτισμένα μεγάλα πλοία.»
- « ο άγνωστος αόρατος συνοδός μου , μου λέει:
“ Πάρε αυτόν το ΣΤΑΥΡΟ να τον βάλουμε στον τρούλο, στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”
- « τότε κατάλαβα ότι βρισκόμασταν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ»
- « όμως αυτό επαναλήφθηκε σε όλες τις εκκλησίες της ΠΟΛΗΣ , έβγαζα τον οθωμανικό τουρά και έβαζα τον ΣΤΑΥΡΟ που μου έδινε το αόρατο χέρι, που με κρατούσε»
- « αυτό έγινε όλη την νύχτα και αναρωτιόμουν , μα τόσες πολλές εκκλησίες είχε η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;»
- « άρχισε να ξημερώνει , έβλεπα από την ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ το πρώτο ελάχιστο φως και δεν αισθανόμουν τον ώμο και το χέρι μου από την κούραση να τοποθετώ ΣΤΑΥΡΟΥΣ στις εκκλησίες της ΠΟΛΗΣ»


- « ο αόρατος συνοδός μου, τότε μου είπε :
“ πιστεύω να σημείωσες όλες τις θέσεις των εκκλησιών γιατί σε λίγα χρόνια θα σου χρειαστεί να θυμάσαι που βρισκόταν, όταν η ΠΟΛΗ του ΘΕΟΥ γίνει Ελληνική”
- « δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω για κάτι , όταν μια εκτυφλωτική λάμψη από τον πρωινό ήλιο που ήδη ανέτελλε με έκανε να χάσω την αίσθηση του χώρου και του χρόνου»
- « Βρέθηκα όρθιος έξω από την απλωταριά μου, το ποτιστήρι μου ήταν ακόμα γεμάτο με νερό και τα νυχτολούλουδα έκλειναν από το φως του ήλιου της ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»
- « αυτό που έζησα δεν ήταν ούτε ενύπνιο ή όραμα , ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου που δεν θα το ξεχάσω. Μετά δύο χρόνια θα τρέχουν πολλά γεγονότα, τότε να με αναζητήσεις για να σου πω αν πρέπει να γραφεί»
Σήμερα αυτό κάναμε και εμείς, λαμβάνοντας μάλιστα την ΕΥΧΗ του Γέροντα , το αναφέρουμε προς Δόξα του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
https://orthodoxypisti.blogspot.com/2020/06/blog-post_44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible