Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Ὁ ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς γιά τήν ἀποστατημένη ΕὐρώπηΟ ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
       Η αποστασία του σύγχρονου ευρωπαίου ανθρώπου έχει φτάσει στο έσχατο σημείο της. Ο άθεος «διαφωτισμός», με τα ολέθρια διδάγματά του περί δήθεν απελευθέρωσης του ανθρώπου από «τα δεσμά της θρησκείας», έδωσε στη γηραιά ήπειρο «διαζύγιο από το Θεό», εγκαινιάζοντας έτσι τη μοναχική πορεία του ευρωπαίου αυτονομημένου ανθρώπου, με όλες τις τραγικές συνέπειες αυτής της πορείας.
Αυτός που έκαμε την καλλίτερη ανατομία της αποστατημένης Ευρώπης είναι ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, του οποίου παραθέτουμε ένα μικρό σχετικό απόσπασμα από το πολύκροτο βιβλίο του «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ»:
«Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει ως θεμέλιον τον άνθρωπον. Δια του ανθρώπου εξαντλείται το πρόγραμμα και ο σκοπός του ευρωπαϊκού πολιτισμού, το περιεχόμενο και τα μέσα του. Ο ουμανισμός είναι ο κύριος αρχιτέκτων του. Αυτός είναι εξ’ ολοκλήρου οικοδομημένος επί της σοφιστικής αρχής: πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος, και δη ο ευρωπαίος άνθρωπος. Αυτός είναι ο ύψιστος δημιουργός και δοτήρ αξιών.


 Αλήθεια είναι ό, τι αυτός θα ανακηρύξει ως αλήθειαν. Το νόημα της ζωής είναι εκείνο το οποίον ούτος θα ανακηρύξη ως νόημά της. Καλόν ή κακόν είναι εκείνα τα οποία αυτός θα ανακηρύξη ως τοιαύτα. Απλώς και ειλικρινώς ειπείν: Ο ευρωπαίος άνθρωπος ανεκήρυξε τον εαυτόν του θεόν. Δεν παρατηρήσατε πόσον πολύ του αρέσει να συμπεριφέρεται ως Θεός και δια της επιστήμης και της τεχνικής και δια της φιλοσοφίας και κουλτούρας… συμπεριφέρεται ως Θεός πάση θυσία, … έστω και με πυρ και μάχαιραν, έστω και με τον τρωγλωδυτισμόν κα την ανθρωποφαγίαν; Αυτός εδήλωσε… Θεός δεν υπάρχει. Και υπ’ αυτής της λογικής καθοδηγούμενος, εξήγαγε θαρραλέως το εξής συμπέρασμα: Αφού Θεός δεν υπάρχει, τότε εγώ είμαι ο θεός!» Ιδού το αληθινό πρόσωπο της «φωτισμένης» Εσπερίας, σκιαγραφημένο από τον αγιασμένο γέροντα, στην οποία η ταλαίπωρος πατρίδα μας έχει στρέψει εναγωνίως τα πρόσωπο και ζητά της σωτηρία της!  
Ορθόδοξος Τύπος,2/11/2012
 http://aktines.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7454.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ