Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ἡ Ἁγία Γραφή δίνει σαφή καί ἀκράδαντη, μαρτυρία ὅτι οἱ ἄγγελοι ἀκαταπαύστως ἐπικοινωνοῦν μέ τοῦτο τόν κόσμο. Ἡ Ἱερά Παράδοση τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μάς διδάσκει τά ὀνόματα τῶν ἑπτά ἀρχηγῶν τῶν ἀγγελικῶν δυνάμεων: Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Οὐριήλ, Σαλαθιήλ, Ἰεγουδιήλ καί Βαραχιήλ (ἐνίοτε συμπληρώνεται καί ἕνας ὄγδοος, ὁ Ἰερεμιήλ) .

«Μιχαήλ» στην Εβραϊκή γλώσσα σημαίνει «ποιος είναι όμοιος με τον Θεό» (τίς ως ο Θεός ημών;). 'Ο άγιος Αρχάγγελος Μιχαήλ απεικονίστηκε ήδη άπο τούς πρώτους χριστιανούς ως στρατηγός, ο οποιος κρατάει στο δεξΐ χέρι του δόρυ, με τό οποίο επιτίθεται στόν Εωσφόρο, τον Σατανά, και στο αριστερό του χέρι κρατά ένα πράσινο κλαδί φοίνικα. Στήν

κορυφή του δόρατος υπάρχει μιά λινή κορδέλα με κόκκινο σταυρό. Ό Αρχάγγελος Μιχαήλ θεωρείται ως ο Φρουρός της Ορθοδόξου Πίστεως, ο οποίος μάχεται κατά των αιρέσεων.
«Γαβριήλ» σημαίνει «Άνθρωπος του Θεού» η, «Ισχύς του Θεού». Είναι ο αγγελιαφόρος των μυστηρίων του Θεού, ιδιαιτέρως δε της Ενσαρκώσεως του Θεού και όλων των σχετικών με αυτών μυστηρίων. Απεικονίζεται συνήθως κρατώντας στο δεξί χέρι του φανάρι με φωτισμένη λαμπάδα και στο αριστερό του χέρι έναν καθρέφτη από πράσινο ίασπη. Ό καθρέφτης σηματοδοτεί τη σοφία του Θεού ως ένα κρυμμένο μυστήριο.
«Ραφαήλ» σημαίνει «Θεία θεραπεία» ή «Θεός ο θεραπευτής» (Τωβίτ 3, 17 και 12, 15). Ό Ραφαήλ απεικονίζεται να οδηγεί με τό δεξί χέρι του τον Τωβίτ (ο οποίος κρατάει ένα ψάρι αλιευμένο στον Τίγρη ποταμό) και με τό αριστερό μία αλαβάστρινη ιατρική θήκη.

«Ουριήλ» σημαίνει «Πυρ του Θεού», ή «Φώς του Θεού» (Γ' ’Έσδρας 3,1 και 5,20). Απεικονίζεται να κρατάει ένα σπαθί κατά των Περσών στο δεξί χέρι του και μια πύρινη φλόγα στο αριστερό.
«Σαλαθιήλ» σημαίνει «πρεσβευτής προς τον Θεό» (Γ' ’Έσδρας 5, 16). Απεικονίζεται με χαμηλωμένο τό πρόσωπο και τα μάτια του, κρατώντας τα χέρια του στο στήθος σέ στάση προσευχής.
«Ίεγουδιήλ» σημαίνει «αυτός πού δοξάζει τον Θεό». Απεικονίζεται με χρυσό στέφανο στο δεξί του χέρι και τριπλό μαστίγιο στο αριστερό.
«Βαραχιήλ» σημαίνει «Ευλογία του Θεού». Απεικονίζεται να κρατά στο χέρι του λευκό τριαντάφυλλο κοντά στο στήθος του.
«Ίερεμιήλ» σημαίνει «εξύμνηση του Θεού». Τιμάται ώς εμπνευστής υψηλών σκέψεων, που ανυψώνουν τον άνθρωπο προς τον Θεό (Γ' ’Έσδρας 4, 36).




ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ .  Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible