Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ὁμιλία γιά τήν κεφαλή τῆς ἐκκλησίας καί τό σῶμα τοῦ Χριστοῦ. Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ.

και αυτόν εδωκε κεφαλήν υπέρ πάντα τη Εκκλησία,ήτις εστί το σώμα αυτού    (Έφεσίους 1, 22-23)
Στην ακέφαλη ανθρωπότητα έχει δοθεί Κεφαλή: ο Ιησούς Χριστός, ο Αναστάς εκ των νεκρών. Το Σώμα αποχωρίστηκε από την Κεφαλή βαθμηδόν, μεληδόν. Σώμα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι, μόνον εκείνοι πού πιστεύουν στον Κύριο Ιησού Χριστό. Όλοι είναι κλητοί, προσκεκλημένοι, αλλά μόνον όσοι ανταποκρίνονται γίνονται δεκτοί υπό την Κεφαλή. Όσοι ανταποκρίνονται στην κλήση απαρτίζουν το Σώμα πού ονομάζεται Εκκλησία, της οποίας Κεφαλή είναι ο Χριστός. Όπως ο αναστάς και δοξασθείς Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός δοξάζεται στους κόλπους της Αγίας Τριάδος - πάνω απ’ όλους και όλα στή γή και στον ουρανό - έτσι και η Εκκλησία Του, το Σώμα Του, θά δοξαστεί μαζί με τήν Κεφαλή πάνω απ’ όλους και όλα!
Σύσσωμη η Εκκλησία, μαζί με τήν Κεφαλή της, θά σταθεί εκ δεξιών της Αγίας Τριάδος, διότι όπου είναι η κεφαλή, είναι επίσης και το σώμα. Οι μετανοημένοι και λυτρωμένοι αμαρτωλοί, οι άλλοτε πολέμιοι του Θεού, αφού περιπλανήθηκαν σαν τον άσωτο υιό, ακέφαλοι σαν ένα νεκρό σώμα, επέστρεψαν και υιοθετήθηκαν διά του Χριστου και υπέρ Χριστού και είναι πάλι ενδεδυμένοι το κάλλος της άγιας ζωής και του ουρανίου μεγαλείου.
Αυτοί λοιπόν θά ανυψωθούν σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη δόξης και μεγαλείου. Διότι είναι πολύ μεγάλο πράγμα, αδελφοί, η επί γης Ενανθρώπηση του Υιού του Θεού, το Πάθος Του επί του Σταυρού και ο θάνατός Του, χάριν της δικής μας σωτηρίας!
Ό ερχομός Του στη γή άλλαξε άρδην το πεπρωμένο των ανθρώπων και το νόημα των πάντων. Εκείνος άλλαξε και ανακαίνισε τα πάντα! Επομένως, αδελφοί μου, ας μη ζούμε πια και ας μη συμπεριφερόμαστε σαν τον παλαιό άνθρωπο, αλλά μάλλον σαν τον καινό άνθρωπο• ας μη ζούμε πια σύμφωνα με την αμαρτία, αλλά σύμφωνα με το δίκαιο του Θεού- ας μη ζούμε πια σύμφωνα με τη σάρκα, αλλά σύμφωνα με το πνεύμα. ’Άς γίνουμε άξιοι αυτών των υψηλών μέτρων, τού μεγαλείου και της δόξας στα οποια μάς καλεί ο 'Ύψιστος, η Κεφαλή μας!
Κύριε Ιησού Χριστέ, η Αγία Εσύ Κεφαλή της Αγίας Εκκλησίας, αξίωσε μας να είμαστε μέλη αιώνια του Πανάχραντου Σώματός Σου.
Σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.



ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ .  Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/blog-post_83.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible