Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ὁ ἅγιος πατήρ Ἰωάννης Καλαΐδης καί ἡ χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος!

Ο άγιος πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης και η χάρη του Αγίου Πνεύματος! Πολλές φορές διαβάζουμε στα Πατερικά βιβλία ότι οι άγιοι άνθρωποι του Θεού μιλούν χωρίς να προμελετήσουν, φωτιζόμενοι από το Άγιο Πνεύμα! Άλλες φορές πάλι, όταν δεν έχουν άμεση πληροφόρηση από τον Θεό, καταφεύγουν στην προσευχή και μέσω αυτής, λαμβάνουν την θεία βοήθεια για να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους προς την σωτηρία! Υπάρχει και η περίπτωση που δεν είναι για το συμφέρον του ανθρώπου να γνωρίζει κάποια πράγματα και οι άγιοι δεν πληροφορούνται από τη θεία Χάρη ή δεν αποκαλύπτουν στους ανθρώπους αυτά που γνωρίζουν!
Όλα αυτά αξιωθήκαμε να τα βιώσουμε όσοι ζήσαμε από κοντά τον μακαριστό πατέρα Ιωάννη! Σε μια περίοδο της ζωής μου είχα προβλήματα με κάποιον που έπρεπε να συνεργάζομαι υποχρεωτικά μαζί του! Δεν υπήρχε αιτία και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί ! Σε μία επίσκεψή μου στον π. Ιωάννη, μόλις πήρα την ευχή του και χωρίς να του έχω πει τίποτα γι αυτό το θέμα, μου είπε: " Πρόσεξε παιδί μου αυτόν τον άνθρωπο, έχει φθόνο για σένα! Όχι πολλά πολλά μαζί του"! Σε μια άλλη επίσκεψή μας, ήμασταν στο καθιστικό της οικίας του και χτύπησε το κουδούνι. Σηκώθηκε ο ίδιος και άνοιξε την πόρτα. Μπήκε κάποιος, τον οποίον γνώριζα και μίλησαν, χωρίς εμείς να ακούσουμε τι έλεγαν. Ο άνθρωπος αυτός σε λίγο άρχισε να τρέμει αλλά δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί! Την άλλη μέρα συνάντησα τον άνθρωπο αυτόν τυχαία και μου ζήτησε να του δώσω το τηλέφωνο του πατρός Ιωάννη! Μου είπε: "Χθες που ήρθα στον παππούλη, για πρώτη φορά, μόλις με είδε μου είπε". " Καλώς τον Θ...! Εσύ είχες ατύχημα με το αυτοκίνητο"! Και πράγματι, όπως μου είπε, είχε σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό του! Αυτή η αποκάλυψη, έγινε και η αιτία να αρχίσει να ζει πνευματικά! Μία μόνο φορά δεν μου απάντησε σε ένα πνευματικό θέμα που με παρακάλεσε να τον ρωτήσω, ένας μοναχός.
Μου είπε: " Τώρα παιδί μου δεν μπορώ..." Δεν του το αποκάλυπτε ίσως ο Κύριος, γιατί μόνο Εκείνος γνωρίζει με την Σοφία Του, το τι συμφέρει στην κάθε ψυχή! Άλλη μια φορά που ήμασταν στο Νεοχώρι, ήρθαν δύο γονείς που η κόρη τους είχε σοβαρό ψυχοσωματικό πρόβλημα! Ρώτησαν το γιατί και ο άγιος Πατήρ τους είπε ότι έκαναν μάγια στο παιδί τους! Ο πατέρας πίεζε πάρα πολύ τον π. Ιωάννη να του αποκαλύψει ποιος το έκανε αυτό! Τότε ο παππούλης του είπε: " Κάποιος που μπαινοβγαίνει συχνά στο σπίτι σας "! Παρ' όλη την επιμονή του πατέρα, δεν του είπε το όνομα αυτού που έκανε το κακό! Είχε πάντοτε τη διάκριση να βοηθάει τους ανθρώπους κατά το θέλημα του Θεού, ώστε να μη συμβούν τα χειρότερα! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση συμβούλεψε τους ανθρώπους αυτούς, με τι τρόπο να βοηθήσουν το παιδί τους! Κάποτε τον επισκεφθήκαμε με τον πατέρα Γαβριήλ, έναν ευλαβέστατο αγιορείτη ιερομόναχο, από τη Νέα Σκήτη! Σε μια στιγμή ο π. Γαβριήλ του είπε:" Γέροντα θέλω να σας ρωτήσω κάτι". Ο πατήρ Ιωάννης τότε, κλείνοντας τα μάτια του, έκανε τρεις φορές το σημείο του Σταυρού!
Ο ιερομόναχος συνέχισε: "Σε μια γνωστή μου οικογένεια, όταν συγκεντρώνονται όλα τα μέλη της το βράδυ στο καθιστικό του σπιτιού, συμβαίνει ένα υπερφυσικό γεγονός! Βγαίνει από το πάτωμα ένας μοναχός, του οποίου δεν φαίνεται το πρόσωπο και βαδίζει προς το παιδί της οικογένειας! Αυτό το βλέπει μόνο το παιδί"! Ο π. Ιωάννης του απάντησε άμεσα: " Ο μοναχός αυτός είναι κάποιος άγιος και το γεγονός αυτό συμβαίνει γιατί στον χώρο εκείνο, στα θεμέλια του σπιτιού, υπάρχει ένα κομμάτι από την πέτρινη πλάκα του τάφου του! Πρέπει να σκάψουν σ' εκείνο το σημείο, να βγει η πλάκα και να την πάνε σε μια εκκλησία"! Αυτά και πολλά άλλα που συνεχώς η μνήμη μας τα επαναφέρει, αξιωθήκαμε να βιώσουμε! Να δούμε και να ακούσουμε! Η μεγάλη αγιότητα του π. Ιωάννη, που είχε όπως πιστεύω την βάση της στην απέραντη ταπείνωσή του, καθώς και η ευχή του να μας συνοδεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός Σέρρες


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2020/05/blog-post_202.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible