Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

«Αὐτούς δέν τούς γνωρίζω».Ὅραμα εὐλαβοῦς Γερόντισσας γιά τίς μάσκες, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)


Μια ευλαβής γυναίκα είδε ένα όραμα … μάλλον όνειρο ήταν. Είδε την Παναγία η οποία της είπε, «Τί με φωνάζετε ‘Παναγία μου, Παναγία μου’, ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ».

Και το άλλο που είπα εχθές, προχθές. Μία ευλαβέστατη Γερόντισσα Μοναχή είδε σε όραμα, ξύπνια ήταν, μέσα στη Θεία Λειτουργία, σε ώρα Λατρείας / Θείας Λειτουργίας, είδε τον διάβολο, τα χέρια του πονηρού, του διαβόλου, να φοράνε τις μάσκες στους πιστούς, στους χριστιανούς μέσα στην Εκκλησία. Ο ίδιος ο διάβολος τους φορούσε τις μάσκες. Και έβλεπε με περιφρόνηση και κομπασμό στον Χριστό, και Του έλεγε: Σου τους πήρα. είναι δικοί μου. Βλέπετε; Καυχιόταν. Και ο Χριστός είπε: Αυτούς δεν τους γνωρίζω.

Είναι φοβερό αυτό. Πρέπει να τα προσέξουμε αυτά. Πόσο έχουμε πετύχει ή αποτύχει στις εξετάσεις. Και αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος, ότι θα μαζευτεί το ποίμνιο του Χριστού. Αυτό δεν γίνεται τώρα; Περνάμε εξετάσεις και όσοι είναι του Χριστού βρίσκουνε το ένα πρόβατο το άλλο. Βλέπετε τώρα οι Χριστιανοί λέμε, που έχει Εκκλησία που μπορεί να πάει κανείς χωρίς να είναι φιμωμένος; Εκεί θα πάμε, κι εκεί βλέπετε μαζευόμαστε. Όλοι αυτοί που είναι αληθινά του Χριστού. Οι άλλοι που είναι συμβιβασμένοι, ε σου λέει, δεν πειράζει, δεν πάω στην Εκκλησία καθόλου. Αλλά εάν δεν πας στην Εκκλησία καθόλου αφορίζεσαι. Αν δεν κοινωνήσεις τουλάχιστον τρεις Κυριακές αφορίζεσαι, εκτός αν έχεις επιτίμιο από τον πνευματικό. Ο αδιάφορος λέει, τι λέει τώρα σιγά το πράγμα.

Οπότε αυτόματα βλέπετε γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. Αυτοί που έχουν καταλάβει τι σημαίνει Πίστη και τι σημαίνει Χριστός και τι σημαίνει χριστιανική ζωή, θα κάνουν το παν για να βρουν Εκκλησία να κοινωνήσουν. Μπορεί να κάνουν και 100 και 200 χιλιόμετρα και 1.000 χιλιόμετρα, προκειμένου να βρουν Εκκλησία που θα μπορούν να πάνε σωστά να λατρεύσουν τον Θεό, χωρίς φίμωτρα, χωρίς προσβολή δηλαδή στην εικόνα του Χριστού και να κοινωνήσουν, γιατί ξέρουν ότι ο Χριστός είναι η ζωή. Και ο Ιησούς Χριστός μας είπε άν δεν φάτε την σάρκα του Υιού του ανθρώπου και πίετε αυτού το αίμα, ούκ έχετε ζωή εν εαυτοίς. Δεν έχετε ζωή μέσα σας. Ξεκάθαρα πράγματα.

Ένας λοιπόν πιστός που το έχει καταλάβει αυτό θα κάνει το παν για να βρει τη ζωή. Μα σε μια Εκκλησία στα 200 χιλιόμετρα, μα σε ένα υπόγειο, μα στο ίδιο του το σπίτι; Κι εκεί μπορεί να κάνουμε Λειτουργία. Με το αντιμήνσιο ο ευλαβής ιερέας σε ένα υπόγειο κάνει Θεία Λειτουργία. Δεν επιτρέπεται σε καμμιά περίπτωση ο Χριστιανός να μείνει ακοινώνητος. Και μες στην φυλακή να τον βάλουν θα κάνει το παν για να βρει να κοινωνήσει. Και αν δεν υπάρχει Αγία Τράπεζα και αντιμήνσιο γίνεται Αγία Τράπεζα το στήθος του πιστού και πάνω σ’ αυτό ιερουργεί ο ιερέας την Θεία Λειτουργία. Έχουμε τέτοια περιστατικά φυλακισμένων ιερέων που έκαναν Θεία Λειτουργία με αυτόν τον τρόπο. Ένα κομμάτι ψωμί, λίγο κρασί, ένα πιατάκι. Αυτά όλα είναι αρκετά για να κάνει κανείς Θεία Λειτουργία εφόσον υπάρχει ιερέας και να κοινωνήσει.

Επομένως, μην ψάχνουμε τώρα να τα βάλουμε σε τάξη και σε χρονολογική σειρά, πώς θα γίνουν, αλλά βλέπετε πώς γίνονται. Μπορεί να γίνουν και όλα μαζί,. Απ’ την μια έχουμε εξετάσεις… Γιατί είδατε, δεν είπε ότι θα μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι. Θα μας την δώσουν γιατί θα νομίσουν ότι αυτό είναι το συμφέρον τους, όχι ότι επειδή θα γίνουν χριστιανοί θα μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη, Θα νομίζουν ότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. Δεν θα την πάρουμε εμείς την Πόλη, άλλοι θα την πάρουν, αλλά θα δουν ότι δεν θα συμφέρει αυτούς να την κρατήσουν, σου λέει να την δώσουμε στους Έλληνες. Καταλάβατε;

Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη την περίοδο δεν θα έχουμε εμείς διωγμό, όπως έχουμε τώρα. Μπορεί να έχουμε και διωγμό. Αλλά ο Θεός βλέπετε συγκερνά, αναμειγνύει τα ευχάριστα με τα, εντός εισαγωγικών, «δυσάρεστα». Γιατί τίποτε δεν είναι δυσάρεστο, Ίσα-ίσα ο διωγμός είναι ό,τι πιο ευχάριστο για τον Χριστιανό και οι Άγιοι θα χαιρόντουσαν, έλεγε ο άγιος Παΐσιος, να ζούνε στην εποχή μας για να ομολογήσουν Χριστό.

***

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

-https://www.youtube.com/watch?v=sGI_nVUj6Uo&feature=emb_logo Κύριος Ιησούς Χριστός

https://tasthyras.wordpress.com/2020/11/11/ὅραμα-εὐλαβοῦς-γερόντισσας-γιά-τίς-μ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible