Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ὁ Γέροντας Παΐσιος φανερώνεται συνεχῶς μέσα ἀπό τά βιβλία του καί μᾶς προτρέπει νά μαζέψουμε καλά ἔργα πίστεως, μετανοίας καί ἐξομολογήσεως...(Γιά τίς λεγόμενες ἐμφανίσεις του).

Ὁ ὅσιος Γέροντας ποτέ δέν μᾶς τρομοκρατοῦσε...

Περί εμφανίσεων του γέροντος Παϊσίου, προφητειών και προτροπών. Μέρος Β΄.

Την Δευτέρα 23 Αυγούστου είχαμε αναρτήσει  το συγκεκριμένο θέμα Άποψη αγιορειτών πατέρων για τις λεγόμενες εμφανίσεις του γέροντα Παϊσίου
Ο λόγος ήταν ή ανώνυμη διαρροή στο internet μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ότι εμφανίστηκε ο γέροντας Παΐσιος σε δύο-τρείς μοναχούς τους είπε δήθεν ότι θα γίνει πόλεμος σε 3 μήνες,(ακριβής ορισμός ημερομηνίας) και τους προέτρεψε να πουν στον ηγούμενό τους αλλά και στα υπόλοιπα μοναστήρια να αποθηκεύσουν  υλικά αγαθά.

Το θέμα φάνηκε να ξεθωριάζει και να ξεχνιέται αλλά τελικά πριν λίγες ημέρες είδαμε να παίρνει τεράστια έμφαση και να γίνεται εκπομπή στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στον Alter.

Θα αναφέρουμε ξανά ότι από πολλές πηγές από το Άγιο Όρος (επειδή εκεί υποτίθεται έγινε η εμφάνιση) (Μονή Αγ. Διονυσίου μοναχός Λεόντιος,  π.Ευθύμης στην Καψάλα κ.άλλοι) μας ενημέρωσαν να μην δίνουμε σημασία και βάρος και συνέχεια σε τέτοιες ειδήσεις, και με αυτές τις προτροπές λάβαμε το θάρρος να σας ενημερώσουμε τότε.
.
Πολλοί ρωτούν γιατί γίνεται αυτό; Ποιός ο λόγος;

Θέλουμε να θυμήσουμε ότι αρκετό καιρό τώρα υπάρχουν και κυκλοφορούν σκιωδώς φήμες για πάρα πολλά γεγονότα τα οποία μάλιστα θα συνέβαιναν τον Σεπτέμβριο, θα γίνονταν οργανωμένες εξεγέρσεις, συμπλοκές με λαθρομετανάστες, εμφύλιος πόλεμος.
Πολλοί με μεγάλη ευκολία πιστεύοντας αυτές τις φήμες έφτασαν να προετοιμάζονται και από τον Σεπτέμβριο να φεύγουν από τις δουλειές τους, να παίρνουν πρόωρες συντάξεις, κ.λπ
Τελείωσε ο Σεπτέμβριος και τώρα τι; Αυτές οι φήμες και αυτοί που τις προωθούσαν το «έκαψαν» το χαρτί του Σεπτεμβρίου και του εμφυλίου.
Τώρα ήρθε η στιγμή να «καεί» και το χαρτί του γέροντα Παισΐου και σε προέκταση να ευτελισθεί η Ορθοδοξία, η Εκκλησία, και η ορθόδοξη συνείδηση.
Αν έρθει ο Νοέμβριος και δεν γίνει τίποτα από την «προφητεία» τότε σύσσωμα τα ΜΜΕ(επιβολής), και οι εχθροί του ελληνισμού και της ορθοδοξίας θα μειώσουν, θα προσβάλλουν, θα εξευτελίσουν στο πρόσωπο του γέροντα την Ορθοδοξία. Θα χτυπήσουν επίσης στην ορθόδοξη συνείδηση του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού και την βαρύτητα την εγκυρότητα που έχουν οι ιδιόχειρες επιστολές του γέροντα που αναφέρονταν στα «Σημεία των Καιρών», τις επερχόμενες κάρτες, το 666, το σφράγισμα, τον Αντίχριστο, έτσι ώστε να αποδυναμώσουν την αντίστασή του και να επιφέρουν την κατάρρευση και την σωματική και πνευματική του υποτέλεια.

Ποτέ ο γέροντας δεν προέτρεπε τους ανθρώπους να αποθηκεύουν και να συγκεντρώνουν αγαθά για να σωθούν. Επίσης ποτέ δεν όριζε ημερομηνίες σε τόσο σημαντικά πράγματα.
Άλλων- εκτός ορθοδοξίας - είναι αγαπημένο επάγγελμα ο συνεχής ορισμός ημερομηνιών.

Αντίθετα προέτρεπε- με ζωντανό παράδειγμα την ίδια του την φιλόπονη και φιλόστοργη ζωή - τον κόσμο να είναι ταπεινός, καθαρός, να «κατασκευάσει» εργοστάσιο καλού λογισμού, να είναι αρχοντικός(στην θυσία), λεβέντης (στην αγάπη), φιλότιμος (στον μόχθο, στο καθήκον), να πονάει για κάθε δημιούργημα του Θεού, να συγκεντρώνει αρετές, να προσεύχεται με πόνο για κάθε ανθρώπινη ψυχή, να έχει θεία δικαιοσύνη (όχι ανθρώπινη), να είναι υπομονετικός και κυρίως να ελπίζει απόλυτα και να εμπιστεύεται την ζωή του και την ψυχή του στα χέρια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η συγκεκριμένη «εμφάνισή» και οι συγκεκριμένες προτροπές και οι ημερομηνίες, αφήνουν τέτοια γεύση;  Θυμίζει πουθενά γνήσια πατερική έκφραση του γέροντα Παϊσίου;
Δημιουργεί ειρήνη ή το αντίθετό της; Θα κλείσουμε με απόσπασμα από τις ιδιόχειρες επιστολές του:

«Σημεία τῶν Καιρῶν
του (†)Γέροντος Παϊσίου
Μετά ἀπό τήν μπόρα τήν δαιμονική,
θά ἒλθη ἡ λιακάδα ἡ Θεϊκή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible