Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Σερβίας καλεῖ ὅλους νά συμπαρασταθοῦν στόν φυλακισμένο Ἀχρίδος Ἰωάννη

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr
Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου της πΓΔΜ με την οποία καταδικάζεται σε φυλάκιση δυόμιση ετών ο κανονικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης . Σε ανακοίνωσή της στηλιτεύει την απόφαση η οποία στηρίχθηκε σε ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο και ήρθε ως συνέχεια μακροχρόνιων διώξεων, συλλήψεων και φυλακίσεων του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη. Σημειώνεται δε ότι η καταδικαστική απόφαση υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα και αποτέλεσε την κατάληξη μιας ψευτοδίκης σταλινικού τύπου η οποία οργανώθηκε κατ’ απαίτηση του σχισματικού φορέα που αυτοπροσδιορίζεται  σαν «Η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας – της οποίας είναι μέλος, καταδικάστηκε εξαιτίας της ακλόνητης αφοσίωσής του στην ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και της Κοινωνίας με το Πατριαρχείο της Σερβίας και μέσω αυτού με την καθόλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης, καταδικάστηκε για την επιμονή και την αγωνιστική μαρτυρία του εναντίον της σχισματικής οντότητας και του αντιεκκλησιαστικού εθνοφυλετισμού.


«Είναι μοναδική περίπτωση στη σύγχρονη Ευρώπη, αν όχι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, οι Αρχές (σ.σ. της π.ΓΔΜ), ύστερα από εντολές, να προβαίνουν σε μια ενέργεια ωμής βίας, μια θηριωδία σε βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των πιστών και νόμιμων εκπροσώπων της, παραβιάζοντας τους νόμους της ίδιας της χώρας τους και τους διεθνείς κανόνες και Συνθήκες», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Σερβίας.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τη «δίκη» παρακολούθησαν διπλωμάτων, εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών οπότε έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους αρμόδιους παράγοντες και το λαό για όλα όσα εκτυλίχθησαν στην δικαστική αίθουσα στο Βέλες.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, στην κανονική δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται η αυτόνομη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος, καταδικάζει με αγανάκτηση τη βία και τις διώξεις που πραγματοποιούνται με πρόσχημα την έννομη τάξη. Επαναλαμβάνει δε τη στήριξή της προς τον πιστό λαό και προς τους ποιμένες του που βιώνουν ταλαιπωρίες και διώξεις γιατί υπερασπίζονται και αγωνίζονται για την ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας καλεί σε συμπαράσταση τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, τις άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, τους επικεφαλής των άλλων μεγάλων θρησκειών, τις Κυβερνήσεις και τις σχετιζόμενες Αρχές, τους Διεθνείς Οργανισμούς και κάθε άνθρωπο καλής θέλησης προκειμένου να παράσχουν πνευματική, ηθική, νομική και κάθε δυνατή στήριξη  στον  φυλακισμένο Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, και να συμβάλλουν ώστε να αποφυλακιστεί το συντομότερο δυνατόν.


 http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ