Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Ἡ σαλή Ταρσώ, ὁ γέροντας Καλλίνικος καί ὁ ἄγγελος τοῦ 8ου αἰῶνος

8ou.jpg

O πατήρ Βενιαμίν ο Κατουνακιώτης και από λαϊκός ακόμη ήταν πολύ ευλαβής γιατί και η οικογένεια του είχε χριστιανικές αρχές.
Η υπερβολική λοιπόν αγάπη του νέου για τον Χριστό τον έκανε να εγκαταλείψη γονείς , πατρίδα και το επάγγελμά του -ήταν Αστυνομικός – και τις κοσμικές χαρές και να έλθη στο Περιβόλι της Παναγίας , στο Άγιον όρος , να καταταχθή εθελοντής στο Αγγελικό Τάγμα τών Μοναχών.
Κατ΄αρχάς πήγε στον γέρο Καλλίνικο τον Ησυχαστή , για να μείνη. Ο διακριτικός γέρο Καλλίνικος , μόλις τον είδε κατάλαβε τον μεγάλο ζήλο τού νέου αλλά διέκρινε και το φιλάσθενο σώμα του.Γι αυτό τού είπε τον τρόπο ζωής του για να πάη αλλού να οικονομηθή.
-Εγώ παιδί μου του είπε τρώγω πενήντα δράμια παξιμάδι μια φορά την ημέρα , μετά την ενάτη.,Αν μπορής να αντέξης , μείνε, διαφορετικά πήγαινε κάπου αλλού.
Επειδή ο νέος ήταν προφυματικός και η υγεία του δεν του επέτρεπε τέτοια άσκηση πήγε στον γερο Παχώμιο , στην Καλύβη «Άξιον Εστί».Εκεί λοιπόν έγινε μοναχός, ονομάστηκε Βενιαμίν και αγωνίστηκε φιλότιμα πολλά χρόνια.
Ηταν μεγάλος αγωνιστής παρά την κλονισμένη του υγεία. Κάθε νύχτα αγρυπνία και την ημέρα τα χέρια του πάντα θα κρατούσαν ή εργόχειρο ή Πατερικό βιβλίο , και η ευχή δεν έλειπε από το στόμα του , μέχρι το τέλος τής ζωής του, που πέταξε στον ουρανό η Αγγελική ψυχή του.
Την ώρα δε που έφευγε η ψυχή του στον Ουρανό , μια δια Χριστόν σαλή που βρισκόταν έξω από την Ι.Μονή τής Κερατέας , για να προσέχη τα μανδριά,φώναζε δυνατά και έλεγε
-Ω! Ω! τι χάσαμε !
Έφυγε, έφυγε ! Αυτήν την στιγμή πέθανε ο Βενιαμίν από τα Κατουνάκια και η ψυχή του πήγε κοντά στον Χριστό και διέταξε τούς Αγγέλους να βάλουν στο μέτωπο του Βενιαμίν μια ταινία που να γράφη :
«Άγγελος του Ογδόου Αιώνος» !
Γέροντα Παϊσίου «Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα
http://trelogiannis.blogspot.gr/2015/03/h-8.html
https://agathan.wordpress.com/2015/04/16/h-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%8E-%CE%BF-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ