Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΤΟΒΙΛΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ. ΠΩΣ ΒΙΩΣΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΗ. «Ταυτόχρονα μέ τό Ἅγιο Πνεῦμα πού τόν ἐπισκίασε ἐπέτρεψε ὁ Θεός καί μπῆκε μέσα του ὁ διάβολος»

Ό Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος με παρηγόρησε με μια πνευματική συνομιλία και, μεταξύ των άλλων, μου είπε και κάτι για τον άγιο Μητροφάνη. Όταν στο νου του παρουσιάστηκε η σκέψη ποιος αμάρτησε, ο Μοτοβίλωφ ή οι γονείς του και υποφέρει τόσο πολύ, τότε ο άγιος Μητροφάνης τού έδωσε την έξης απάντηση: «Μήπως ξέχασες τον λόγο τού Ευαγγελίου, τί είπε ό Κύριος σε παρόμοια περίπτωση, όταν οι μαθητές ρώτησαν τον Θεάνθρωπο Ιησού για τον εκ γενετής τυφλό ποιος αμάρτησε, αυτός ή οι γονείς του; Και ό Μοτοβίλωφ, αν και δεν είναι εκ γενετής τυφλός όμως υποφέρει αρχίζοντας από την βάπτισή του. Και γι’ αυτόν δηλαδή και για τον εκ γενετής τυφλό ό Κύριος λέει: «ούτε ούτος ήμαρτεν ούτε οι γονείς αυτού, άλλ ’ ίνα φανερωθή τά έργα τον Θεού εν αύτώ» (Τω. 9, 3). Οι γονείς του Μοτοβίλωφ ήταν καλοί χριστιανοί και πιστοί στον Θεό. Και ό Μοτοβίλωφ είναι το παιδί πού ό Θεός τούς είχε υποσχεθεί. Μέχρι την βάπτισή του δεν θα μπορούσε να παροργίσει τον Θεό.
Όμως του δόθηκε να υποφέρει αρχίζοντας κιόλας από την βάπτισή του, και σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου, «ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιπ. 1, 29). Και αυτό όχι για να χαθεί μέσα στην απαρηγόρητη θλίψη του, αλλά για να φανερωθεί ή δύναμη του  Θεού πάνω σ’ αυτόν. Αυτή είναι ή θαυμαστή πρόνοια του Θεού, ό Όποιος του επέτρεψε να δοκιμάσει όλα αυτά.
Ρώτησε τον για την γέννηση και την βάπτισή του, πότε και με ποιό τρόπο τού δόθηκε το όνομα. Και αυτός θα σου πει ότι το όνομα του το έδωσε ό άγιος Νικόλαος όχι μόνο πριν γεννηθεί αυτός αλλά και πριν ακόμα παντρευτούν οι γονείς του. Θα σου πει επίσης ότι όταν γινόταν ή βάπτιση αυτός φώναξε πάρα πολύ δυνατά και μέσα σε μια στιγμή οι τρίχες των μαλλιών του από μαύρες έγιναν λευκές. Τότε όλοι νόμιζαν ότι το παιδί φώναξε επειδή το νερό στην κολυμβήθρα ήταν κρύο. Όμως ή αιτία ήταν ότι ταυτόχρονα με το Άγιο Πνεύμα πού τον επισκίασε επέτρεψε ό Θεός και μπήκε μέσα του ό διάβολος και τού προκάλεσε φοβερό σωματικό πόνο, γι’ αυτό και το παιδί φώναξε. Θα σου πει επίσης ότι τον πρώτο χρόνο της ζωής του υπέφερε από φοβερό πόνο. Οι γιατροί έλεγαν ότι έχει πέτρες στα εσωτερικά του όργανα γι’ αυτό και πονάει. Όμως τον πόνο του τον προκαλούσε ό δαίμονας πού υπήρχε μέσα του.
Ρώτησέ τον τί παράξενα πράγματα συνέβησαν σ’ αυτόν όταν ήταν παιδί. 
Πώς έπεφτε στην πλάτη, τά πόδια του κολλούσαν στο κεφάλι και αυτός άρχιζε να περιστρέφεται σαν σβούρα. Δεν το έκανε από μόνοι, του αλλά το έκανε μια ξένη δύναμη. Σού λέω ότι έτσι ενεργούσε μέσα του ό διάβολος, και όταν τελείωνε τη δουλειά του, το παιδί ερχόταν σε κανονική κατάσταση. Χτυπούσε πάρα πολύ δυνατά τά πόδια και τά χέρια του στο πάτωμα, γι’ αυτό οι γονείς του από φόβο να μην τραυματιστεί είχαν πολλά μαξιλάρια στο δωμάτιο πού ήταν το παιδί. Μέχρι τά τρία του χρόνια αυτός δεν μπορούσε να κοιμάται τη νύχτα.
 Άγρυπνου του ήταν τά αστέρια στον ουρανό. Ό ύπνος τον έπαιρνε μόνο το πρωί. Αυτά και διάφορα άλλα παράξενα πράγματα γίνονταν μαζί του και ή αιτία όλων αυτών ήταν ό δαίμονας πού ενεργούσε μέσα του. Για να μην τον καταστρέψει τελείως ό διάβολος τού δόθηκε η χάρη τού Θεού και αξιώθηκε αυτός να δει πολλά αληθινά οράματα και γνώρισε πολλές αποκαλύψεις. Γι’ αυτό τον λόγο έκανε ό Θεός να γνωριστεί αυτός με τον μεγάλο Γέροντα Σεραφείμ και με σένα. Και τώρα έβαλε εμάς για να τον προστατέψουμε από τις ενέργειες τού μισάνθρωπου διαβόλου. ’Αν και επέτρεψε ή πρόνοια του Θεού να κατοικήσει μέσα του ό διάβολος την στιγμή κιόλας πού γινόταν ή βάπτιση, όμως όχι για να τον τιμωρήσει αλλά για κάποιον λόγο πού γνωρίζει μόνο Αυτός, τον όποιο θα αποκαλύψει όταν θελήσει Εκείνος και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου».
Μετά ό άγιος Μητροφάνης έδωσε εντολή στον Επίσκοπο Αντώνιο να με διαβάζει, πράγμα πού αυτός ανέθεσε στον πνευματικό του, τον πατέρα Βαρλαάμ. Αλλά πρώτ’ απ’ όλα μου είπαν να κάνω αγιασμό και να διαβάσω παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Παρακάλεσε να το κάνει ό εφημέριος του ναού των Αγίων Αρχαγγέλων. Και όταν τελειώσαμε την παράκληση και τον αγιασμό ό δαίμονας άρχισε τόσο πολύ να με καίει πού στην επιδερμίδα μου άρχισε να εμφανίζεται ή καπνιά, ώστε αναγκαζόμουν να αλλάζω συχνά, επειδή τά ρούχα μου γρήγορα γίνονταν μαύρα. Ή καπνιά έβγαινε μαζί με τον ίδρωτα γι’ αυτό έπρεπε πολλές φορές την ημέρα να πλένω το πρόσωπό μου γιατί αλλιώς γινόμουν σαν Αιθίοπας.

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΤΟΒΙΛΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ.

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2015/11/blog-post_47.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible