Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τί εἶναι ἡ μαγεία;

Αποτέλεσμα εικόνας για μαγειαΕίναι μια τελετή επίκλησης πονηρών πνευμάτων από κάποιους ανθρώπους, για να πραγματοποιήσουν ένα ανθρώπινο θέλημα.
Οι μάγοι, για να μπορούν να επικαλούνται πονηρά πνεύματα, ή έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον πονηρό ή έχουν διαπράξει μεγάλες αμαρτίες, όπως φόνους, μοιχείες και πορνείες. Συνήθως οι μάγοι ζητούν κάτι το κακό από τον πονηρό. Ο πονηρός δεν κάνει ποτέ καλό. Αν κάνει κάποτε καλές πράξεις, τις κάνει, για να παρασύρει τους αφελείς πιο βαθιά στα δίχτυα του. Μερικοί αφελείς ξεγελιούνται και πηγαίνουν να λύσουν τα μάγια, που δήθεν τους έκαναν, σε μάγους της λευκής μαγείας. Δεν υπάρχει λευκός ή μαύρος διάβολος. Όλοι είναι μαύροι και κατάμαυροι.
Η επίκληση πνευμάτων έχει εισχωρήσει και σε παιδικές ηλικίες, όπου παιδιά καλούν πνεύματα, αφού κάνουν κάποιες παράξενες ενέργειες, όπως το βγάλσιμο των σταυρών τους, το σχηματισμό σατανικών συμβόλων και το άναμμα μαύρων κεριών. Όποιος, όμως, καλεί τον πονηρό, δύσκολα ξεμπλέκει απ’ αυτόν. Ο πονηρός θα τον εμποδίσει να πετύχει στην οικογενειακή ζωή και στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Αν τυχόν έγινε κάτι τέτοιο, τότε πρέπει ο νέος να τρέξει να εξομολογηθεί και να ζητήσει συγχώρεση από το Θεό.
Η μαγεία προβάλλεται σήμερα μέσα από παιδικά παιχνίδια και βιβλία, κινηματογραφικά έργα και τραγούδια. Τα βιβλία του Harry Potter είναι γεμάτα από δαιμονικές επικλήσεις και μαγικά ξόρκια. Τα ανώριμα παιδιά συνήθως ταυτίζονται με τον ήρωα και γοητεύονται με τις μαγικές λύσεις που δίνονται στα αδιέξοδα. Αυτή η εξοικείωση με τη μαγεία, πιθανόν, πολλά απ’ αυτά αργότερα να τα οδηγήσει στην πραγματική μαγεία.
Τα τερατόμορφα όντα των παιδικών σειρών στην τηλεόραση και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αλλοιώνουν την άδολη ψυχή των παιδιών και τα εκτρέπουν στην οικειότητα με τον κόσμο και τις αρχές του πονηρού. Όποιος παίζει βίαια παιχνίδια, είναι πιο επιρρεπής στη βία και στην επιθετικότητα.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 189-190), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

http://makkavaios.blogspot.gr/2016/10/blog-post_35.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible