Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ἀνακοίνωση τῆς Ἱ. Μ. Γλυφάδας περί Εἰδωλολατρικῆς Τελετῆς καί σεμιναρίων Σαμανισμοῦ


 -13-638.jpg


 Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς σχετικά με προσεχή ειδωλολατρική τελετή, η οποία θα λάβει χώρα στην περιοχή της Βάρης, σε ιδιωτικό Κέντρο Ολιστικής Θεραπευτικής. Προσκεκλημένος δάσκαλος-ενεργειακός θεραπευτής από το Περού θα πραγματοποιήσει τελετή αφιερωμένη στη λεγόμενη «Pacha Mama», δηλαδή τη «Μητέρα Γη» ή «Θεά Γη». Κατά τη διάρκεια της ειδωλολατρικής αυτής τελετής, θα γίνουν «προσφορές στην Pacha Mama και τα Apus, [δηλαδή] τα Πνεύματα των Βουνών». Θα γίνουν μάλιστα και «επικλήσεις στα πνεύματα στη γλώσσα των Ίνκας». Όπως είναι προφανές, τα δρώμενα κινούνται καθαρά στον χώρο του αποκρυφισμού και συνιστούν αντιχριστιανικές, αλλά και επικίνδυνες πρακτικές, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «δαιμονικές επινοήσεις».
Με την υπόσχεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν «θεία θεραπευτική ενέργεια» [sic], καλούνται οι ανυποψίαστοι άνθρωποι να συμμετάσχουν στην προαναφερθείσα δωρεάν τελετή. Στη συνέχεια, όπως διαφημίζεται, θα ακολουθήσουν αμειβόμενες «θεραπευτικές συνεδρίες» και «ολοήμερο βιωματικό σεμινάριο», με τίτλο «Η Πύλη της Σαμάνικης Σοφίας», από τον δάσκαλο-θεραπευτή ο οποίος «έλαβε το μεταφυσικό μήνυμα από τα πνεύματα-οδηγούς του» και έχει ως «αποστολή του να πραγματοποιήσει θεραπείες, διδασκαλίες, μυήσεις»!
Να τονιστεί ότι όταν γίνεται λόγος για πνεύματα και μυήσεις, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και επικίνδυνα. Το ανωτέρω Κέντρο, όπως και πολλά άλλα σε ολόκληρη την Ελλάδα, φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια πλήθος σαμανιστικών σεμιναρίων, όπως: «Ο Δρόμος του Σαμάνου», «Ο Θεραπευτικός Τροχός», «Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική», «Σαμάνικες Ενεργειακές Θεραπείες», «Η Κοσμολογία των Ίνκα», «Το Πνεύμα των Ίνκα», «Το Πνευματικό Μονοπάτι των Ίνκα», «η Δύναμη της Αγάπης - Αρχαία Σαμάνικη Διδασκαλία από το Περού» ή αλλιώς «Munay Ki».
Ιδιαιτέρως διαδεδομένο είναι το Munay Ki, το οποίο προβάλλεται ως «ο δρόμος της φωτιάς και του κεραυνού», ο οποίος «λειτουργεί σε επίπεδο πνεύματος, χρησιμοποιεί τη γλώσσα της ενέργειας» και φέρνει τους ανθρώπους «σε αρμονία με την Μητέρα Γη και το Μεγάλο Πνεύμα». Στα σεμινάρια Munay Ki δίδονται «9 τελετουργικές μυήσεις από την παράδοση των Σαμάνων Ίνκας του Περού», «εννέα Μεγάλες Μυήσεις», οι οποίες θεωρείται ότι «καθαρίζουν το φωτεινό ενεργειακό πεδίο» των μυουμένων και ότι «αφυπνίζουν το φως του Δημιουργού μέσα τους». Ποιο φως όμως; Ποιος παρουσιάζεται ως άγγελος φωτός; Όταν εγκαταλείπουμε τον Τριαδικό Θεό και ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα, τα οποία η Γραφή αναγνωρίζει ως δαίμονες, και επιδιώκουμε αυτονομημένοι να καθαριστούμε, να θεραπευτούμε και να θεραπεύσουμε, τότε κινούμαστε σε χώρους σκοτεινούς και επικίνδυνους. Είναι γνωστό, μάλιστα, ότι όσοι δέχονται μυήσεις χάνουν το Άγιο Χρίσμα που έλαβαν μετά το Μυστήριο του Βαπτίσματός τους.
Οι σαμάνοι, αλλά και όσοι πειραματίζονται με τον σαμανισμό, κινδυνεύουν από παραφροσύνη, σωματικά βασανιστήρια και από κατοχή από πνεύματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρούσα αλλά και για την αιώνια ζωή. Ο σαμανισμός αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους και φυσικά είναι ασυμβίβαστος με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή.
Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν συμμερίζεται την αποκρυφιστική δοξασία για τη θεοποίηση της φύσης, γνωρίζει ότι η κτίση δεν ταυτίζεται με τον Θεό και δεν ειδωλοποιεί τη δημιουργία. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός αναφέρεται στον Ένα, αληθινό, προσωπικό Θεό και αγωνίζεται με αγάπη, υπακοή και ταπείνωση να καθαρισθεί από τα πάθη του και να ενωθεί με Εκείνον.
Ας παρακαλούμε τον Θεό να μην γίνονται σεμινάρια που θα πλανούν ανυποψίαστους αδελφούς μας και ας προσευχώμεθα να γνωρίσουν όλοι τον Τριαδικό Θεό, που είναι η Αγάπη, το Φως και η Αλήθεια.
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης (Βαρκίζης)
 


https://katanixis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_15.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible